»

Videoposnetek predavanja v Kiberpipi

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja po videoposnetku predavanja je bilo malodane nemogoče iz Kiberpipine dvomegabitne povezave prenesti film z zgledno hitrostjo. Zatorej si lahko film vunpotegnete z dveh novih strežnikov s hitrejšo pipico: Klik ter klik!

Jasno nam je tudi, da se video noče predvajati na nekaterih računalnikih z nameščenim operacijskim sistemom Windows, napaka najbrž leži v kodeku xvid, s katerim je video zakompresiran. V nastajanju je DivX verzija videa (hvala, (sic)!), katero bomo tudi prenesli na hitre strežnike v najkrajšem možnem času.

35 komentarjev

Isto <blato>, drugo pakovanje. ZlobnaKoda™

Vnunet - Sicer nisem prepričan, da sem tole zgorajležečo rečenico pravilno zapisal, a je to prva in edina misel, ki se mi je utrnila ob branju o -- yes yes, vem da ste jih že pogrešali -- novem, a vendar tako starem virusu, Bugbear. (Gospod Jože, prosim ne slovenite... Hvala.)

Naravni habitat te golazni predstavljajo osebni računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Shish-Kaboob. Na odmerjenem prostoru v sistemski mapi si zgradi kurnik z nazivom treh naključnih črk, ki mu po piki sledi končnica 'exe'. Podlas'ca onemogoči psa čuvaja (antivirusno programje), prisluškuje na ušesih tipkovnice ter preko interneta posreduje vse vtipkane znake (kreditne kartice, emaili dekletom, Sergejevo nadiranje pisunov...). Da bodo koline uspešne, žival izkorišča davno zakrpano Luknovje™ bratranca Klez-a. Klik!

Zdravilo dobite pri Tomiju.

10 komentarjev

Elektrike na gigavatne ure?

Dan's DATA - Če si preberete tale članek, objavljen na Dan's Data, boste na zavestno ohranjevanje starejšega računalnika pri življenju čez noč, gledali drugače. Dan je razmišljal o nekem podjetju, ki ima na stotih računalnikih nameščen operacijski sistem Windows NT 4, ki še nimajo vgrajene podpore standardu APM (Advanced Power Management). To posledično pomeni, da računala nimajo zmožnosti ugašati ekrana, diska, pošiljati sistem v stanje pripravljenosti ali bognedaj hibernacijo. Kaj to pomeni? Če vsak od računalnikov porabi z ekranom vred povprečno 100 vatov, ter če delavci računalnikov čez noč ne ugašajo, ... no, zadevo si preberite kar sami. Je zanimiva [:D].

11 komentarjev

Walmart na Lindows

Walmart - Zagotovo novica današnjega dne: Walmart, kompleks maloprodajnih trgovin po vsej Ameriki, prodaja računalnike, na katerih je nameščen operacijski sistem Lindows. S to potezo so si zagotovili, da na njihovih predpripravljenčkih teče večina programov, pisana za najbolj razširjeno družino operacijskih sistemov, Microsoft Windows. S tem so se tudi ognili plačilo licenčnine Microsoftu za vsak prodan računalnik, kar le-tem kar precej zniža končno ceno. Vse lepo in prav - ampak jaz takega računalnika ne bi kupil. Težava nastane v potrošniški družbi, saj računalniški neznalec ne ve, kakšna je razlika med Lindows in Windows. Na koncu bo odločala nižja cena računala z nameščenim Lindowsem, ki se bo pa odražala v izjemnem nelagodju ob počasnem delovanju raznoraznih programov, pisanih za Windows. Nelagodno vzdihnem ter grem pisati naslednjo novico...

10 komentarjev

Wall-Martovi no-OS računalniki

News Forge - Pred kratkim je v Ameriki veriga trgovin Wall-Mart ponudila 14 PC-jev brez nameščenega operacijskega sistema Windows. Open Source skupnosti so to trumoma pozdravile, na NewsForgu pa so se odločili, da preizkusijo, kako se računalniki obnesejo v navezi z Linuxom. Kako se je vse skupaj izteklo, si lahko preberete tukaj. Sicer pa Wall-Mart gor ali dol, veriga trgovin se nas itak ne tiče, saj so prisotne v Ameriki. Tiče pa se nas vsiljevanje operacijskega sistema Windows, brez katerega očitno nekateri prodajalci sploh nočejo prodati računalnika. In ne pozabite, kupovanje računalnika brez nameščenega operacijskega sistema je vaša pravica in ne dolžnost (in tukaj niti slučajno ne hujskam uporabnikov k uporabi piratskih kopij operacijskega sistema).

7 komentarjev