»

Mega modifikacija

Sudhian - Med mojim (ne)običajnim jutranjim deskanjem po internetnih vodah in različnih forumih, sem naletel na modifikacijo, ki me je vrgla na noge!

Tip je priredil celotno originalno ohišje majhnega računalnika (Shuttle SS40G), da sedaj gosti poleg vseh komponent še majhen LCD zaslon ločljivosti 800x480 pikslov. Modifikacija je prav neverjetna, za več informacij pa si preberite vnos v Sudhianovih forumih. Za vse neučakance pa še slikica:

1 komentar

Z Mini PCjem na lanparty?

Tom's Hardware - Predstavljajte si sledeče. Odpravljate se na lanparty. V nahrbtnik hitro zmečete mini ohišje, miško in tipkovnico, v roke primete 17" LCD in že hitite. Ko prispete vas ljudje začudeno gledajo kje ste pozabili vaš zmodificiran bigtower, vi se nasmehnete in razpakirate nahrbtnik. Organizatorji vas že hočejo poslati domov z vašim pisarniškim PCjem, ko vi z eno potezo snamete pokrov z ohišja. Ljudstvo onemi. Notri se namreč skriva čistokrvni GeForce 4 Ti 4600, P4 2533Mhz in 1GB DDR333 spomina. Dva hitra diska zvezana v RAID polje in DVD zapisovalnik so samo pika na i. Si želite pobliže ogledati to pošast? Klik!

14 komentarjev

Računalo v tipkalu

Digital Silence - Če bi stvarca le imela boljšo grafično kartico (in ne virge-style onboard), bi tole lahko postal idealen abak za lanpartye, ki so zadnje čase tudi v Sloveniji vse bolj razširjeni. Govorim vam o temle:

Tipkalo med drugim vsebuje Intelov Pentium III procesor (866 MHz - 1 GHz) oz. Celerona (700 - 850 MHz), 64 MB pomnilnika, mrežno inu zvočno kartuljo, 20 GB diskovja, modem ter video izhode. Klik!

21 komentarjev

Alternativa tipkovnici in miški

PC World - Na PC Worldu sem zasledil zanimivo novico o raznih pomagalih, ki bi v prihodnosti utegnili vsaj delno nadomestiti miško in tipkovnico. Vsaj na papirju naprave izgledajo zanimivo, vendar ne smemo pozabiti, da smo take pripomočke videvali že v ne tako bližnji preteklosti, pa ogromna večina uporabnikov še vedno najraje uporablja klasično miško in tipkovnico. In kakšni umotvori se nam obetajo v prihodnosti?
Po mojem skromnem mnenju ponuja najuporabnejši pripomoček podjetje Essential Reality, ki je naredilo posebno rokavico, s katero se lahko sporazumevamo z računalnikom. V osnovi je sicer namenjena igranju iger (na misel mi pride Black&White, kjer je ta pripomoček kar lepo nadomestilo miški, saj krmilimo božjo roko), lahko pa jo bomo uporabljali tudi v Wordu. Rokavica pride v prodajo kmalu (če ni že v prodaji ;)), njena cena pa bo/je 129 $.
Drug izdelek nam pripravljajo pri podjetju Thrustmaster. Izdelek se bo imenoval Fighting Arena in bo namenjen uporabi v pretepačinah - točneje,...

0 komentarjev

Mini ITX plošče

The inquirer - Skozi ne tako dolgo oddaljeno prihodnost smo videli ogromno različnih matičnih plošč, ki so opravljale isto funkcijo, vendar pa so bile izdelane v različnih formatih. Pionirji na tem področju so bile zagotovo plošče AT, ki smo jih videvali v sistemih s procesorjem 486. Sledile so plošče ATX, ki so svoj pohod pričele s pojavom procesorjev Pentium, microATX, ki so bile samo malce bolj oskubljene plošče ATX in flexATX, ki so bile najbolj "revne" plošče kar ste jih lahko kupili. Seznam formatov plošč sicer ni popoln, saj smo pozabili omeniti plošče NLX, ki so manjši posebneži, saj ste za take primerke potreboval posebno majhno ohišje, možno pa je tudi, da so se pojavile še razne druge oblike, ki pa niso nikoli masovno prodrle na širši trg. Kot da različnih oblik ni dovolj, so se Viaši odločili, da za svoj procesor C3 ponudijo še eno - mini-ITX. Te plošče bodo poznane kot ene izmed najbolj osiromašenih primerkov, saj bodo gotov še manjše in bolj natlačene kot flex-ATX izvedenke. VIA je...

0 komentarjev

Spet en ultramajhen PC

Slashdot - Še ena novica iz Slashdota:
Na tej strani so objavili slike in specifikacije enega izmed najmanjših PC-jev, ki je velik, kot računalniška miška. Specifikacije so:
  • Procesor: Intel Celeron 733 ali Celeron 800

  • Format: Mini-Book PC (All-in-One Solution)

  • Mere: 157 x 146 x 45 mm

  • Teža: 950g

  • Pomnilnik: 64MB SDRAM DIMM PC100 City Desk

  • Nabor (chipset): Intel i810, UDMA66

  • Trdi disk: 10GB IDE UDMA66

  • Grafika: VGA vgrajena v i810 (S-Video & Composite)

  • CD-ROM: 40x Slim

  • Mrežna kartica: vgrajena 10/100Mbps (RJ-45 Port)

  • Zvočna kartica: SB kompatibilna -vgrajena (Line Out, Mic In)

  • Modem: vgrajen Fax-Modem 56Kbps V.90 (RJ-11 Port)


  • Zakaj proizvajalci izdelujejo take majhne pohabljence? Spet zaradi prenosnosti (spomnite se Ripleya). Tisti, ki imajo res velike probleme s prenašanjem računalnika (in imajo preveč denarja), si pač omislijo nekaj podobnega kot ta računalnik. Aja, originalna stran je v nekem romanskem jeziku (španščina ali portugalščina), zato sem specifikacije zaradi sigurnosti...

    6 komentarjev