»

Yamaha CRW-F1E

Bench House - Tako, na Bench House so spisali nov test internega CD-zapisovalnika. Tokrat so testirali Yamahino čudo, ki bere s 44x hitrostjo, s prav takšno hitrostjo tudi zapisuje, prepisuje pa s 24x. Kljub dejstvu, da imamo že tudi zapisovalce z višjo deklarirano hitrostjo, je yamaha hitrejša od nekaterih uveljavljenih imen, npr. od Teaca, saj za peko 800 MB CDja potrebuje samo tri minute. V kolikor vaš računalnik potrebuje novo "pečko", klik!

0 komentarjev

Yamahin pekač in risalnik

Tom's Hardware - O tem čudu smo na Slo-Techu sicer že pisali, a ker je danes sobota in se na spletu dogaja dobesedno nič ...

Na Tom's Hardware so si ogledali ter preizkusili Yamahin CD zapisovalec z imenom CRW-F1, ki se ponaša z zelo zanimivo zmožnostjo, ki ga dela drugačnega od ostalih CD-RW enot. Z Yamaho lahko namreč rišete po nepopisanem delu plošče ter tako ustvarjate prave umetnine. Seveda to ni bila edina stvar, na katero so se osredotočili pri Tomu. Zanimal jih je namreč tudi čas peke, združljivost ter ostale malenkosti, na katere se ozremo pri nakupu CD zapisovalnika. Klik!

1 komentar

Yamaha CRW-F1 44/24/44

Review Makers - Tale Yamaha se bo (upam) kmalu znašla tudi v mojih rokah, da bom napisal en test še za vas. Se spomnite, ko smo govorili, da bo naslednji Yamahin pekač lahko risal slike na spodnjo stran CD-Rja? No, ta pečka je prišla na police trgovin sicer že kar nekaj časa nazaj, toda izgleda, da so prišli končno tudi v roke piscev testov. Test na Reviewmakers.com si oglejte tule, več o tem pekaču pa kmalu...

1 komentar

Test YAMAHA CRW-F1 IDE CD-RW pogona

CDR-Info - Na CDR-Info so se spravili stestirati nov Yamahin CD-RW pogon. Test je trajal kar 10 dni, sedaj pa se lahko pohvalijo s prvim testom omenjenega pogona na svetu.

Zadevica naj bi v Evropi stala približno 199 evrov, v paketu pa poleg pekača dobimo še Nero, InCD, 2 prazna CD-ja ter kablovje in navodila. Sposobnosti pekača so zanimive: snema lahko s 44x hitrostjo, presnemava s 24x, bere pa takisto s 44x; dostopni čas znaša 130ms. A njegove posebnosti sploh še nisem omenil: pogon namreč omogoča "tiskanje" na CD-R ploščke. Če se še spomnite novice o tem, vam bo jasno, kaj hočem povedati (če pa nimate pojma, si pa poglejte test).

Ko sem se le prebil skozi celoten test, ki obsega kar 13 strani, sem lahko videl, da so testerji našli veliko več pozitivnih stvari kot pa negativnih in ga zelo priporočajo.Klik!

0 komentarjev

Yamaha CRW2200 bo podpiral Audio Master Quality Recording način snemanja

CDR-Info - NA CeBITu so delavci s straniCDRInfo pri Yamahi izvohali, da bo ta funkcija snemanja kmalu prisotna tudi pri njihovem pekaču CRW2200. Tako bo pekaž zmožen snemanja perfektnega audia na katerikoli prazen CD-R plošček z zmanjševanjem šuma, nastalega pri snemanju CDja. Več informacij o tem pa si boste lahko prebrali v aprilu na uradni Yamahini strani oz. nekaj malega več vas čaka tudi tukaj.

3 komentarji

Nov test

Slo-Tech - Tlačkomati... to je tema novega Slo-Techovega testa. In sicer trije tlačkomati, vsi deklarirani pri 24x pisanju, 10x prepisovanju ter 40x branju. Zastopani so Teac, Yamaha ter Plextor. Kliknite sem in si zadevo preberite...
Kaj imate raje hitrost, zanesljivost ali razširjene funkcije? Morda kombinacijo vsega? Preberite si test in se ne podlagi le-tega odločite.

13 komentarjev

Funkcije v forumu

Slo-Tech - Kar nekaj časa nazaj se je nekdo spomnil, da bi bilo mogoče dobro, če bi bilo možno vklopiti obveščanje o odgovorih tudi brez odgovarjanja v temi. Sedaj si to čudo lahko tudi ogledate (ikonice v zgornji vrstici).

13 komentarjev

Yamaha TSS-1

AnandTech - Yamaha je pred kratkim izdala nov set računalniških zvočnikov z imenom TSS-1. Gre za 5.1 sistem, ki se hvali s polno podporo Dolby Digital in DTS zvoku, kupce pa poskuša privabiti tudi s precej nizko ceno (okoli $200). En takšen komplet so testirali tudi na AnandTechu in jih nekako ni prepričal. Yamaha je sicer izdelek nabasal z raznoraznimi zanimivimi funkcijami, toda manjka tisto najpomembnejše: kvaliteta zvoka. Vseeno pa gre za enega izmed najbolj poceni DD zvočnih sistemov, tako da se Yamahi ni treba bati za uspeh. Škoda le, da jih v Sloveniji ne bomo nikoli ugledali .

Popravek: Smaug obvešča, da se dotične zvočnike da dobiti tudi v Sloveniji, cena pa je okoli 72 KSIT.

9 komentarjev

Kvalitetni ventilatorji?

Jaz - No, Simon mi je danes poslal eno zanimivo novico, in sicer glede ventilatorjev. V svojem iskanju čimboljših ventilatorjev v Sloveniji je naletel na prodajalca, ki ima na zalogi vse mogoče modele, od najmanjših, do velikih, trimeterskih... Ventilatorji so menda izredno kvalitetni in zato niti ne čudi, da tipo na njih daja garancijo 60.000 ur delovanja (to je kar precej ). Menda zadeve niso najbolj poceni, toda izgleda, da obstaja dober razlog za to... Kakorkoli, tipota z ventilatorji najdete pod imenom V&KL d.o.o., dosežete pa ga preko telefona 01 / 4316 407 ali GSM 041 661 045. Če se bo kdo ojunačil in zadevo malce preštudiral, naj kar objavi komentarje za dobro drugih Slo-Techerjev...

3 komentarji

Test Yamahinega 16/10/40 SCSI CD-RW pogona

CDRLabs - Na CDRLabs si lahko preberete test novega Yamahinega pekača, ki uboge CDjčke žge s kar 16 kratno hitrostjo. Zadeva se že dobri tudi pri nas, zato je toliko bolj zanimiva. No, CDRLabovi fantje imajo o njem precej pomislekov, saj naj bi bil zaenkrat še preveč hroščat. Same performanse so, kot bi bilo za pričakovati, zelo dobre, toda uporaba tega pogona je lahko preveč frustrirajoča. Za več informacij pa si kar oglejte test.

0 komentarjev

Stereoskopski monitor

Game Forces - O DTIjevih poskusnih monitorjih smo pisali že nekaj časa nazaj, toda sedaj je primeren trenutek, da jih ponovno omenimo. Stvarce bodo po vsej verjetnosti kaj kmalu nared za masovno proizvodnjo in šušlja se, da bodo (kljub ceni...) precej revolucionalizirale naše dojemanje 3D sveta. V bistvu gre za tehnologijo groznih stereoskopskih očal, zaradi katerega dobite v roku nekaj dni kakšno pošteno dipotrijo, precej izboljšano in vdelano v "navaden" LCD monitor. Monitor ustvarja dve sliki, eno za vsako oko in povprečen ljudek, sede pred njim, bo zatorej dobil vtis dejanske tretje dimenzije. No, stvarco si lahko pobliže ogledate tukaj.

10 komentarjev