»

Projekt črna pritlikavka ali 12 TB v škatli za čevlje

Slo-Tech - Will Urbina je na svoji spletni strani objavil članek s slikami, ki opisuje njegov najnovejši projekt. Imenuje se Black Dwarf ali črna pritlikavka. Ime ni naključno, saj je na čim manjši prostor skušal stlačiti čim več podatkov. V škatlo, nič kaj več od škatel za čevlje, je spravil osem dvoterabajtnih trdih diskov, ki so povezani v RAID5, Intel Atom, 2 GB pomnilnika in ostale pritikline, ki sodijo k računalniku. Tako pripravljen podatkovni strežnik zasede zelo malo prostora, porabi do 90 W energije in nudi dobrih 12 TB prostora s hitrostjo pisanja 88 MB/s in branja 266 MB/s.

55 komentarjev

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

Altec Lansing 2100 2.1

Tweakers Australia - Danes je na trgu toliko različnih kompletov zvočnikov, da je kar težko izbrati komplet za primerno ceno. Podjetje Altec ni tako znano v svetu zvočnikov kot npr. Creative ali pa Logitech. Vendar pa znajo dokazati, da lahko naredijo zelo kvalitetne zvočnike. Model Lansing 2100 2.1, ki so ga opisali na Tweakers Australia ni namenjen nekomu, ki bi rad zelo drage in dobre zvočnike, in bi jih bil pripravljen tudi plačal, temveč tistim, ki bi le radi imeli spodoben 2.1 sistem - 2 satelita, ter en globokotonec.

Zvočniki že na prvi pogled izgledajo dokaj dobro. Njihova moč je 35 Wattov - satelita: 2 x 7 W, ter "subwoofer" 21,5 W. Kot vsak izdelek ima tudi ta pomankljivosti, zato so mu na testu...

8 komentarjev

Test i845GE čipovja

Tweakers Australia - Intelovi čipovji i845PE ter i845GE sta povzročili pravi bum med na računalniški sceni, saj gre za napredni ter, sodeč po napisu Intel, tudi izjemno stabilni čipovji za Pentium platformo. Na Tweakers Australia so se odločili preizkusiti slednjega. Za čimbolj verodostojne rezultate so uporabili kar Intelovo referenčno ploščo. Ogledali so si zgradbo, hitrost pri sintetičnih testih, igrah, zmogljivost vgrajene grafične kartice ... Klik!

0 komentarjev

Breadbox computer

Silent PC Review - Spet je nedelja, in kot ponavadi, so vse strani "mrtve". Kot ponavadi, je nedelja zvečer dober čas, da dobite na ogled kakšno zanimivo modifikacijo.

Tale današnja se sicer ponaša že z zavidljivo starostjo par dni, samo je vseeno vredna ogleda. Avtor je v Ikei našel primerno škatlo lepe zunanjosti, in lahko si mislite, kaj je sledilo. Translacija računalnika v škatlo.

Včeraj smo poročali o kači v računalniku. Danes o računalniku v škatli za kruh. Bo naslednja kača v škatli za kruh?

2 komentarja