»

Microsoft s HLSL

Slo-Tech - Microsoft bo ta konec tedna, na konferenci razvijalcev iger (GDC, Game Developer Conference) predstavil uporabo jezika HLSL, ki temelji na programskem jeziku C. HLSL, visokonivojski jezik za osenčevanje (High-Lever Shader Language) bo, vsaj tako izgleda, z integracijo v DirectX 9 neposredno konkuriral nVidiinem Cg, saj najbrž mali mehki noče, da bi se pozornost iz knjižnice DirectX preusmerila kam drugam. Microsoft bo na sejmu imel dva dni odprte delavnice za oblikovanje z uporabo HLSL. Visoko nivojski jeziki so v grafičnem svetu definitivno postali nuja. Vprašanje je le, komu bo uspelo svojo rešitev tako razširiti, da bo le-ta veljala za standardno. Klik!

6 komentarjev

Nov članek o DirectX 9!

Slo-Tech - Po dobrem mesecu predaha je na vrsti novo branje o prenovljenem skupku grafičnih knjižnic, DirectX 9 poimenovanem. Senitel, naš grafikmojster, se je spravil opisovati izboljšave, ki jih je Microsoft v DirectX 9 tudi vprogramiral. Vse o povpraševalnem mehanizmu, dinamičnem odmikanju oglišč ter možnosti prikazovanja porničev na eni sami teksturi! Klik!

14 komentarjev

DirectX 9 bo v četrtek

The inquirer - Če je v svetu informacijske tehnologije kaj nemogoče, je to napovedljivost. Ne samo glede obstoja in propada podjetij, ampak tudi in predvsem glede izidov proizvodov. Microsoft pri tem ni nobena izjema.

Tako že verjetno nekaj časa manjši ali večji del vas čaka na DirectX 9, ki nam ga fantje iz Redmonda obljubljajo že kar precej časa. Tako je bil zadnji uradni datum četrtek, 12.12, ki pa je padel v vodo.

Sedaj pa je, kot poročajo na Inquirerju, postavljen končni "končni" datum, in sicer ta četrtek. Kot še pravijo, lastniki Radeonov 9x00, veselite se.

19 komentarjev