»

Nova anketa

Slo-Tech -
Živim v klimatiziranem okolju:
ne69%
(663)
da24%
(226)
morda6%
(55)
ne vem2%
(17)
Skupaj glasov: 961
Tokrat ponavljamo anketo na temo programiranja. O tem, kaj pomeni besedna zveza "znam programirati", pa naj se odloči vsak sam.

9 komentarjev

Konec AutoPatcherja

Neowin - Na AutoPatcher.com, spletni strani priljubljene kompilacije popravkov za Microsoftove programe, so včeraj zaradi pritiska mož s kravatami iz Redmonda morali umakniti stran s povezavami do datotek, kar verjetno pomeni konec AutoPatcherja. Zakaj so se Microsoftovci odločili za ta korak po štirih letih delovanja Autopatcher.com, ostaja skrivnost, uradno pa naj razlog ne bi bil Windows Genuine Advantage (inštalaciji WGA so se lahko uporabniki AutoPatcherja izognili), temveč skrb pred razširjanjem Zlonamerne KodeTM v paketu s preverjenimi popravki. Tudi novičarska stran Neowin, kjer je gostoval forum, je dobila prepoved propagiranja AutoPatcherja.

Tako ostaja stran Windows Update edini vir popravkov za Microsoftove operacijske sisteme in programske pakete. Dobra novica v slabi je le to, da je slednja po novem dostopna tudi uporabnikom Firefoxa.

Izvorna novica na Neowin.net

20 komentarjev

Google dobil svežo preobleko

Primer aktualne preobleke.

Neowin - Poleg tistih strani, ki jih avtorji brskalnikov ter ISP-ji nastavijo za domače, je med najpopularnejšimi vsekakor Google, stran, ki je pravzaprav najbolj znana ravno po svoji preprostosti. Pred približno dvema letoma so obiskovalcem omogočili, da se prijavijo in si Google uredijo po lastnih merah, s čemer so naleteli na precej dober odziv. Zato so se odločili, da potezo nadaljujejo in tako po novem ponujajo preobleke za omenjeni Google Home Page, ki se bojda odzivajo tudi na trenutno obdobje dneva. Novica izvira z Neowin-a.

24 komentarjev

Konec z neowin.net

Neowin - Stran, ki jo je poznal skoraj ves svet je zaprla svoja vrata. Stran, na kateri sem ugotovil, kaj pomeni želeti si uspeti brez prebite pare (kar se tiče interneta seveda), stran, ki je pokazala, kaj pomeni vztrajnost in prizadevanje ter uvedla pomen besedni zvezi "neprofesionalno novinarstvo", je prenehala z delovanjem.

Vse kar jim želim, je vso srečo v nadaljnem življenju...

7 komentarjev

...in prahu ni več!

Case Junkiez - Se je vaši mami že kdaj strgala najlonka? Seveda se je! Kaj naredi z njimi? Seveda, stran jih vrže! Nikar! Uporabite stare najlonke za zaščito pred prahom. Namontirajte na ventilator in voila... super filter proti prahu je narejen! Po pričevanjih avtorja članka kake posebne razlike v glasnosti ni, pa tudi temperature niso dosti višje (2-3°C pri obremenitvi). Zanimivo branje in zanimiva obramba pred prahom!

12 komentarjev

Novi iskalniki

The Register - Čeprav je Teoma po sporočilih na The Registerju dvignila kar precej prahu, ko so jo omenili kot možnega konkurenta Googlu, se iskanje novih iskalnikov (hm, zanimiva besedna zveza ) ni prenehalo. The Register je objavil tri nove iskalnike. Opise si lahko ogledate tukaj, za tiste, ki pa vas je poletje dodobra zdelalo (lenoba ) in se vam tekstov ne ljubi brati, pa lahko iskalnike preizkusite ne sledečih linkih:

0 komentarjev