»

Oh yes India, Simputer is doing fine...

Australian IT - Šalo na stran: združenje parih indijskih podjetij ter laboratorija kani izdati ŽePCnik™. Simputer, kot se abačnik imenuje, bazira na Intelovem StrongArm procesorju v kombinaciji z 24 ali 96 mebibajti [>:D] RAM-a. Da bi bil projekt dobičkonosen, bi bilo vsako leto potrebno prodati vsaj 50.000 enot, v roku treh let pa jih nameravajo prodati 2.000.000 (dvojka s šestimi ničlami). Klik!

Kar pa me spravlja v smeh, je njihova popolnoma proizvodno usmerjena politika proizvoda: sami so namreč prepričani, da bo izdelek prodajalo dejstvo o njegovi uporabnosti oz. nepogrešljivosti. Tako so pri tem pričakovali podporo vlade, ki bi kmetu obrazložila, da brez izdelka, vrednega nekje $200 ne more več živeti ipd. Tovrstne podpore seveda niso dobili, nad čimer so zelo razočarani. Še nekaj: na izdelku piše "Made in India". Podjetju pa ne diši ideja, da bi na 'oem' izdlekih ne bilo te oznake.

1 komentar

Sreča?

ChillBlast - To je pa dosežek... Chillblast nam prinaša poročilo, nekakšno OC popotovanje, na katerem so 1000 MHz Athlon navili na zelo impresivnih 1.47 Ghz. Odlično, moram priznati. Na rit me je pa vrglo, ko sem videl, kako so navijali. Brez vodnega hlajenja, brez modificirane osnovne plošče! Na 1.85V z malo izboljšanim zračnim hlajenjem! Jojmene, ta procesor ima še rezerve za 150 MHz ali več! Neverjetno, a resnično. Klik za slin!

3 komentarji