»

Večsmerni tekoči trak

engadget - Podjetje Virtual Space Devices je že od leta 1996 hotelo ustvariti večsmerni tekoči trak in sedaj jim je to končno uspelo. Iznašli so tekoči trak po katerem lahko hodite ali tečete v katerokoli smer želite. S takim izdelkom smo veliko bližje tako imenovanim Holodeckom (poznan vsem, ki ste/smo gledali star-trek). Podjetje namerava izdelati produkt imenovan iPlane, ki ne bo omogočal samo hoje/teka v vse smeri ampak tudi letenje. Še povezava do videa in izvorne novice.

35 komentarjev

MSI 648-Max

HardOCP - Da, ponovno test matične plošče. Na [H]ardOCP so si namreč danes ogledali in stestirali matično ploščo podjetja MSI z imenom 648-Max. Plošča se zgleduje po imenih plošč Abit MAX, po čemer lahko sklepamo, da ima polno dobrot. DDR400, AGP 8x ter USB2.0 so že stalnica, za povrh pa je MSI ploščo odel še v zapeljivo rdečo barvo. Klik!

0 komentarjev

Test o digitalni varnosti

CNet - Čeprav vem, da je nedelja dan, ko si vsi lahko odpočijemo od napornih testov, ki jih dobivamo od naših preljubih profesorjev, vam vseno priporočam, da si pogledate tole. Na C|netu sem našel zanimiv test, ki naj bi vam povedal kako ste zaščiteni in kakšno je vaše znanje o internetni varnosti. Test je zanimiv in kratek, zato veselo na reševanje!

4 komentarji

Abit AT7 MAX2

t - break - Kljub temu, da je po mnenju nekaterih VIIno KT400 čipovje razočaralo, se proizvajalci še zmeraj trudijo z izdajanjem novih plošč. Pri Abitu so za nas naredili AT7 MAX2. Če še ne veste, tisti MAX2 v imenu pomeni oboroženost do zob z različnimi integriranimi dodatki (RAID, 5.1 zvočna kartica,...), pa tudi MediaXP si lahko omislite, če vam denarnica to dopušča. Za nameček je plošča v črni barvi, odlične OC preformanse ter SoftMenu pa sta tako ali tako že sama po sebi umevna. Test si preberite na tem naslovu.

0 komentarjev

MSI najavil K7N2

MSI - MSI, podjetje znano po izdelavi kvalitetnih matičnih plošč je najavilo svoj nov produkt, ki bo - glej no glej - temeljil na Nvidiinem nForce2 jedru. MSI je bil tudi prvi, ki je izdal nForce plošče, tako da je tu vsekakor že skoraj strokovnjak.

Nova plošča prinaša Dual 400MHz DDR pomnilniški kontroler, optimizirano 128-bitno arhitekturo, ki zmanjša celotno sistemsko pomnilniško latenco in tako dalje in tako naprej. Več podatkov najdete na uradni MSI-jevi strani: MSI K7N2.

0 komentarjev

Svetleči se GF4

PC Stats - Sprijazniti se pač moramo z dejstvom, da so nedelje dnevi kislih kumaric. Nič novega, nič odkritega, nič ekstremno navitega - kot da bi se celotni računalniški svet kot tak skril pod skalo ter čakal na sledeči dan. No, pa vseeno: Ste že razmišljali, kako bi z modro LED diodo precej enakomerno osvetlili hladilno površino svojega Geforcea4 ali katere druge kartice? V tem primeru oddeskajte semkaj ter se načudite modri grafični kartici [:D].

0 komentarjev

MEGA test GeForce 4 grafičnih kartic

Tom's Hardware - Če pa še vedno oklevate, kako bi zapravili tistih 100 tisočakov, se odpravite na tole stran. Pri Tom-u so si le za vas ogledali kar 11 GF 4 Ti4400 in Ti4600 grafičnih kartic. Ko so jih pognali skozi vse teste, so ugotovili, da Ti4600 kartice ponujajo največ, a imajo zasoljeno ceno. Na drugi strani imajo Ti4400 bolj razumljivo ceno, to pa ne pomeni, da so dosti slabše od Ti4600.

Žal nam niso podali t.i. "best buy-a", a vseeno so napisali zelo zanimiv test, katerega bodoči kupci GF 4 kartic le preberite. Klik!

2 komentarja