»

Alienware ohišja naprodaj

TG Daily - Ko se je pred leti začel trend prodaje predelanih računalnikov, namenjenih zahtevnim uporabnikom, so bila mnenja deljena. Navdušenci z zajetnimi bančnimi računi so veselo nakupovali, medtem ko so tisti bolj previdni radi komentirali, da podjetja, kot je Alienware, ne ponujajo ničesar posebnega. Malce navite standardne komponente, kak predelan gonilnik in simpatično ohišje je bilo vse, kar je ločevalo pregrešno drag sistem od običajne sive kište, ki jo lahko vsakdo kupi in sestavi.

Proizvajalci so svoje skrivnosti skrbno čuvali. Ohišja niso bila naprodaj, zato so malce bolj elitistični...

28 komentarjev

3D tekmovanje "Avto Vizija"

vir: 3D News
3D News - Vse tiste uporabnike in obiskovalce Slo-Tech.com, ki se ukvarjajo s 3D grafiko in animacijo, bo mogoče zanimalo, da na portalu x3dx.com poteka 3D tekmovanje z naslovom Avto Vizija. Tema je namenoma rahlo populistična, saj je osnovni namen tega tekmovanja prebuditi slovensko 3D sceno in spodbuditi k sodelovanju tudi vse ostale, ki jih to področje zanima. Dogodek se bo končal 28. februarja, tako da je časa za morebitno sodelovanje več kot dovolj, potrebno pa je omeniti še, da bodo najboljši nagrajeni iz bogatega nagradnega sklada, ki ga tokrat v celoti pokriva Maxon, nemški proizvajalec 3D programske opreme. Navdušenci brž odklikajte sem.

6 komentarjev

Spor o Windows Media Playerju

The inquirer -

Poročali smo že, da evropska komisija zaslišuje Microsoft zaradi domnevnega izkoriščanja monopola z integracijo Windows Media Playerja (WMP) v operacijski sistem, danes pa je znanega še nekaj več.

Microsoft je namreč opozoril komisijo, da bo, če ga prisilijo, da iz Windows odstrani WMP, primoran na novo napisati dobršen del kode operacijskega sistema, kar se bo odražalo v slabši kakovosti, ki je bodo deležni evropski uporabniki. Postavlja se seveda vprašanja, v kolikšni meri Microsoft pretirava.

Vemo, da so naprimer Embedded različice Windows zelo fleksibilne, prav tako pa obstajajo celó programi, ki WMP popolnoma odstranijo iz sistema. Zakaj torej Microsoft ne more storiti tega še na namizni različici?

V Redmondu smatrajo WMP kot funkcijo sistema, komisija pa kot...

30 komentarjev

Slovensko morje

Slo-Tech - Ker je čas dopustov in lepega vremena, mogoče ne bo odveč link do portala, ki vam bo posredoval vse aktualne novice in vsega kar sodi zraven o slovenskem morju, obali, hotelih in še čem. Klik!. Vas mogoče zanima kako toplo je ta trenutek morje v Portorožu? Posodablja se vsakih pet minut, trenutno pa znaša:

2 komentarja