»

Test TV kartic

LMBA Tech - No, po nekaj testih grafičnih kartic ter predvsem matičnih plošč se prileže še kakšen drug test, kajne. Tokrat vam na LMBATech predstavljajo test štirih TV kartic in sicer: Hauppauge WinTV Go, Hauppauge WinTV USB, Leadtek WinFast TV2000XP Deluxe ter Pinnacle PCTV Pro. V kolikor kupujete novo TV kartico in se ne morete odločiti, katera si bo pridobila častno mesto v vašem računalniku, klik!

10 komentarjev

Preizkus TV-out čipov

h.o.t. - Tudi tisti malo bolj izkušeni Slo-Techerji ob nakupu grafične kartice redko gledajo na kvaliteto TV izhoda, ki je najbolj odvisna od čipa, katerega je proizvajalec prispajkal na kartuljo. Na cenejših karticah se tako večkrat znajdejo slabše narejeni čipi. Pri h.o.t. (Home Of TV Tool) so preizkusili in opisali takšne čipe treh proizvajalcev (Phillips, Chrontel, Conexant). Najbolje se je odrezal slednji, za primerjavo pa so vključili tudi slikice. Hitro po kliku!

0 komentarjev

Pozabite na klasični videorekorder!

Maksil - Ste takšne sorte človeka, da si radi posnamete kakšen film? Gradite lastno videoteko[:))] in snemate na klasičen način z videorekorderjem? Potem je prišel čas, da starino postavite v kot in ji zaželite vse najlepše v zasluženem pokoju [:D]!

Na tem naslovu si lahko namreč snamete do sedaj najboljši program, ki v povezavi s TV kartico (tunerjem), spremeni vaše računalo v digitalni videorekorder. Po poročanju uporabnikov naj bi bil program najboljši te vrste doslej. Kar pa je še lepše, program je - brezplačen!

Še nekaj malenkosti in podatkov: "težak" ni niti 800kB, dela z večino TV kartic, uporablja Windows Media Encorder 7.1. Kompresijsko razmerje, ki ga program pri snemanju uporablja, pa poskrbi, da film, posnet v vrhunski kvaliteti, ne bo...

11 komentarjev

AMD-jeva in Intelova nižanja cen

X-Bit Labs - Po podatkih, ki so jih posredovali X-bit labsi, je AMD zopet znižal cene na področju mobilnih procesorjev. Tokrat so bili na udaru Duroni, saj se je 1.2 GHz različici cena iz 160 $ spustila na 129 $, 1.1 GHz različici iz 130 $ na 99 $ in 1 GHz različici iz 100 $ na 79 $. Dobra stara 950 MHz različica pa je odšla v zaslužen pokoj, saj jo je AMD odstranil iz cenika.
Medtem, ko se je AMD spravil na nižanje cen svojih mobilnih procesorjev, pa se je Intel odločil, da malce prenovi cenike (desktop) procesorjev Celeron. Tako se je cena 1.3 GHz različice spustila iz 84 $ na 74 $, cena 1.2 GHz različice iz 69 $ na 64 $, cena 1 GHz različice pa je ostala enak 1.1 GHz Celeronu, zato je za pričakovati, da bo kmalu izključena iz cenika. Izgleda, da se Intel s pocenitvami že temeljito pripravlja na lansiranje novega Celeorna na jedru Willamette-128.

0 komentarjev

VIA podpira DDR333

X-Bit Labs - Pomnilnik DDR SDRAM uživa iz dneva v dan vse večjo podporo in tako vse bolj kaže, da se SDRAM počasi umika v zaslužen pokoj, RDRAM pa uživa še zadnje vzdihljaje, do katerih so ga pripeljali splošna nepriljubljenost zaradi dragih naborov, pomnilnika in prepogostih tožb, s katerimi si je podjetje delalo reklamo. Med fanatične podpornike je tako nedavno pristopila tudi VIA, ki se je odločila, da bo podprla vse proizvajalce, ki so tako ali drugače povezani z najnovejšim pomnilnikom DDR333. Tako bo VIA v naslednje sodelovala s takimi imeni, kot so AMD, Micron Technology, Samsung Semiconductor, Hynix Semiconductor in Infineon. Intela v tem taboru ne bo zaradi spora z Vio.

1 komentar

Intel najavil mobilne Pentiume4

The inquirer - Izgleda, da se pri izdelavi mobilnih različic dobro znanega procesorja Pentium4 še celo nekaj premika, saj so The Inquirerjevci našli logotip teh procesorjev, ki ga bo Intel uporabil na svojih nalepkah. Na prvi pogled se logotip ne razlikuje od "starih", ki že dolgo časa krasijo desktop Pentiume4. Dodana mu je samo majhna črka M, ki da vedeti, da procesorji niso običajni, ampak so namenjeni mobilnemu trgu. Po zadnjih podatkih bomo mobilne Pentiume4 videli v prenosnikih že to četrtino, Intel pa naj bi s tem posegom končno poslal tudi mobilne Pentiume III v...

0 komentarjev

Infiniband - vodilo prihodnosti

The inquirer - Ostarelo vodilo ISA je končno šlo v zaslužen pokoj. Ostala so samo AGP, PCI ter CNR in AMR vodila (slednja dva sta za razvoj računalništva manj pomembna). AGP vodilo je namenjeno samo grafičnim karticam, edino splošno vodilo pa je vodilo PCI, ki pa je že kar dolgo časa v uporabi. Čeprav PCI zaenkrat popolnoma zadovolji potrebe povprečnega računalničarja, računalniška podjetja ne spijo na lovorikah. Že dalj čase se namreč razvija vodilo Infiniband, ki naj bi nadomestilo sedanja vodila. Infiniband se je rodil iz vojne med dvema standardoma - Intelovim NGIO, ter IBM-ovim in Compaq-ovim (poleg teh dveh podjetij so sodelovala še druga) Future IO, deloval pa naj bi z začetno hitrostjo 2.5 Gbit/s (govori se tudi o tem, da naj bi Infiniband zmogel hitrosti do 10 Gbit/s). Kljub temu, da bo Infiniband predstavljal resno konkurenco PCI-ju, slednji še ne bo tako kmalu šel na odpad tehnologije. Prve primerke Infiniband vodila naj bi videli nekje v naslednjem letu, kako pa bo stvar izgledala, pa...

0 komentarjev