»

AMD Phenom

Daily Tech - AMD naj bi naslednji teden začel s predstavljanjem novega imena za svoje najzmogljivejše procesorje. Poleg Sempronov in Athlonov, ki bodo odslej označevali procesorje nižjega, oziroma srednjega razreda, bodo t.i. High End procesorji nosili ime Phenom, ki naj bi bila izpeljanka besede phenomenal. Dvojedrni procesorji K10 bodo tako nosili ime Phenom X2, štirijedrni pa Phenom X4.

Več o tem na Daily Tech-u.

62 komentarjev

O zvoku

HardOCP - Kakšen starejši uporabnik se gotovo spominja prvih Creativovih Sound Blasterjev, ki so bili pred daljnimi leti eni izmed prvih, ki so računalnike oplemenitili s pravim zvokom (die, die PC speaker [:D]) in bili znanilci zvočne revolucije. S prihodom prvih zvočnih kartic pa so prišli tudi novi izrazi, ki jih je s predstavljanji raznih novih standardov vedno več. No, če niste ravno domači z vsemi temi biti, kanali in kiloherci, potem bo ta članek kot nalašč za vas. Ni ravno obsežen in podroben, a če spadate v skupino ljudi, ki o zvoku ne vedo ravno veliko, bo za začetek kar dober.

0 komentarjev

Raje imate teste, ki:

Slo-Tech - - so obsežni in podrobni | 45% (271 glasov);
- so kratki in jedrnati | 42% (255 glasov);
- urg?! | 6% (39 glasov) in
- jih ni | 6% (37 glasov).
Glasovala sta 602 človeka. Ker so zmagali obsežni in podrobni članki bo naš Sergio pisal še naprej tako dooolge (ali še bolj) teste, jaz pa bom skrbel za tiste, ki imajo raje kratke in jedrnate člančiče. Za tiste, ki raje vidijo, da testov in člankov ni, pa bova s Sergiotom pač malce zabušavala in ne bo vsak dan testa. Glasujte v novi anketi!

11 komentarjev

Soundblaster Extigy

Overclockers Australia - Ta novica je prišla do nas relativno pozno, a vseeno. Creative namerava izdati izvenškatelno serijo zvočnih kartic, ki temeljijo na Audigy EMU10K2 procesorju. Soundblaster Extigy, kakor se bo zadeva imenovala, bo imel zmožnost 24-bitnega 96 KHz predvajanja s 100 decibeli razmerja signal-šum (kot pri Audigyju). To je prva zvočna kartica, ki jo je Creative izdelal v vsej svoji zgodovini. In kaj je tako privlačnega na tej kartici, poleg tega, da lahko sedaj proizvaja še čistejše tone, ker jo ne moti EMI računalnika? Jah, zadeva lahko koristi tudi kot samostojen dekoder za Dolby Digital 5.1. Cena? Okoli petdeset tisočakov v tujini. Glede slovenske cene pa - povprašajte uvoznike . Aja, zadeva bo v prodaji sredi februarja. Test na Slo-Techu bo.

1 komentar

Opravičilo

Slo-Tech - Za nepričakovane tehnične težave se iz vsega srca opravičujemo. Upamo, da ste lahko preživeli včerajšnji večer ter današnji dan brez nas . Sedaj pa nazaj vse po starem. Novice bodo kmalu - slycer se že ogreva. Če vas pa ravno zanima vzrok nepričakovane napake - dotrajanost banalnega materiala. Več pa ne povem

6 komentarjev

ATI v Nvidiinem zelju

X-Bit Labs - Lahko bi se reklo, da se vojna za prevlado na grafičnem trgu med ATIjem in Nvidio vse bolj zaostruje. Po odprti tekmi v performansah, ki se je začela s prihodom prvega Radeona, je sedaj ATI objavil namero, ki bo še temeljito spremenila današnji trg grafičnih kartic. Gre se namreč za to, da bo ATI svoje čipe začel prodajati tudi neodvisnim proizvajalcem grafičnih kartic. Velikan je do zdaj kartice izdeloval in prodajal sam (no, starejše čipe je po ultra nizkih cenah prodajal kitajskim proizvajalcem, toda to ni tako pomembno...), sedaj pa se bo lotil direktne konkurence Nvidii, ki je uspela ravno z modelom prodaje svojih čipov. Postavlja pa se vprašanje, kako se bodo odzvali proizvajalci, saj je splošno znano, da Nvidia precej pritiska na svoje partnerje in da od njih zahteva, da izdeluje Nvidia-only kartice. No, glede na to, da je ATI še vedno precej večji od Nvidie, se zna zadeva zanimivo zaplesti. Komaj čakam ....

1 komentar