»

"Space" Fan

Geek Shelter - Eh, vas že slišim: "Pa ne že spet, še en ventilator", a vseeno - tale je malce poseben, kajti njegovo ohišje ni iz navadne plastike, kot smo je vajeni, temveč iz pravega pravcatega aluminija. Izgleda, kot bi ga potegnili iz kakšne serije Star Trek (za hlajenje warp pogonov -- alien-w) in nasproti pričakovanjem celo zelo dobro tudi hladi.

Najlepša lastnost tega ventilatorčka pa je, da se obnaša kot nekakšen podaljšek vaših hladilnih reber če ga seveda uporabljate kot procesorski ventilator. Članek, ki so ga spisali na "Zaklonišču piflarjev" lahko preberete tukaj in si...

12 komentarjev

Owca™ PC

Overclockers Australia - Kar zanimivo je gledati, kako nekateri modificirajo svoja ohišja. Nekateri se mučijo s pravilnimi kombinacijami lesa, drugi si uničujejo zdravje z barvanjem, spet tretji s svojo kirurško natančnostjo izrezujejo razne simbole. Nekaterim pa je kratkomalo vseeno za modersko umetnost in jim je dovolj že to, da svoje komponente zavalijo na kup in jih obdajo z nekakšno peno (to je Purpen - material za izoliranje in nameščanje okenj in podobnih stvari - alien-w). To je storil tudi lastnik tele owce™. Stvar sicer izstopa, vendar ocenjevalci niso bili ravno najbolj navdušeni. Ste vi istega mnenja?

10 komentarjev

Katedrala PC

Overclockers Australia - Hehe, nekateri raje modificirajo industrijsko izdelana ohišja, nekateri si raje sami izdelajo lesene primerke, nekateri imajo radi borgovske kocke, drugi pa se, sodeč po tej strani, raje odločajo za ohišja malce bolj neobičajne oblike. Sicer nisem povsem prepričan, ampak vse bolj se mi dozdeva, da je modifikator celoten računalnik spravil v maketo katedrale. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

Nove modifikacije

več strani - Očitno je poletje čas, ko so modifikatorji najbolj dejavni, saj je časa več kot preveč, idej tudi, modifikacij pa je zadnje čase kot listja in trave. Med njimi seveda najbolj izstopajo tiste najbolj čudaške, kot je na primer tale. Tip, katerega projekt si lahko ogledate na prej omenjeni strani, se je odločil, da celoten računalnik preseli v bakelitni radio 1946 Bush DAC 90, ki se kar lepo poda zraven wide screen televizorja (sanja svinja kukurus [:D]). Tip na tej strani pa je dokazal, da se na prvi pogled neuporabne stvari lahko čisto lepo uporabi za računalniško ohišje. Tip je namreč celoten računalnik spravil v škatlo, v kateri so včasih hranili granate, rezultat njegovega dela pa si lahko ogledate na spodnji sliki.

3 komentarji

Napihljivi zvočniki?

Overclockers Australia - Sicer nisem povsem prepričan, ali gre za šalo ali za popolnoma funkcionalen izdelek, ampak ta stran trdi, da imajo na zalogi posebne zvočnike, ki jih vzamemo iz škatle, napihnemo (!!![8-O]), vključimo in že lahko uživamo ob zvokih glasbe ali eksplozijah iz akcijskih iger. Skratka, pojdite na prej omenjeno stran in sami presodite, če je vse skupaj resnično.

6 komentarjev

"Škatla neumna"

Gambit - Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da vas je računalnik spravil v pošteno slabo voljo
Kot navajo tule, sta se vsaj dve tretjini uporabnikov že srečali z "obračunavanjem" z računalnikom, tako fizičnim (tu se takoj spomnim na oni posnetek, ko nekdo meče monitor po tleh), kot tudi zmerjanjem. Kot navajajo, so razlogi menda predvsem počasno nalaganje strani, mrtve povezave (hehe, 404), prekinitve povezave, čeprav bi verjetno med naprednejšimi uporabniki bolj bili pogosti modri ekrani, pregretja, sama Okna in še kaj bi se našlo.
Ponavadi sledi vsemu temu izklop računalnika, kozarec pijače, cigareta, ali na nadiranje nič hudega slutečih brata/sestre/mame/punce/tašče Nežnejši spol sicer po podatkih zaostaja za moškimi, vendar ne veliko, res je pa, da manj fizično obračunavajo.
Kam nas vodi tehnologija

11 komentarjev

Mrežice za ventilatorje

Club Overclocker - Kar nekaj vode je že preteklo, odkar sem zadnjič dal povezavo na kakšen test teh precej koristnih pripomočkov. Kot gotovo že veste, so mrežice za ventilatorje bile do nedavnega namenjene samo kot varovalni pripomoček, ki je preprečeval, da bi kakšna stvar (prst? ) po nesreči zašla v ventilator. No, sčasoma, ko so modifikatorji pridobili vse več "pravic" in ko so predstavljali dovolj veliko kupno moč, pa so se proizvajalci teh mrežic začeli ukvarjati tudi z dizajnom. Tako smo lahko čez nekaj časa dobili "mrežice" v obliki "nuke" ali "biohazard" znaka, kmalu pa še pobarvane izvedenke le-teh (saj veste, kako so modifikatorji nori na žive barve ). No, če želite spet videti kakšen (krajši) test teh stvarc, potem oddeskajte na ClubOC, kjer so testirali "mrežice" podjetja ZXMods.

0 komentarjev

Doma narejen hladilnik

vir: Tech1
Tech1 - Nekateri zanesenjaki si očitno ne morejo pomagati in raje sami izdelajo nekatere izdelke, kot pa da bi le-te kupili v trgovini. Nekateri gredo na lastno roko izdelovati vodne bloke ali celoten sistem za vodno hlajenje, nekateri pa se požvižgajo na izdelovanje vodnih blokov in podobnih stvari, ki so vsaj malce povezane z vodnim hlajenjem, ter se raje odpravijo izdelati čisti pravi procesorski hladilnik (HSF). Taki norci so ljudje na Tech1, kjer so opravili tak projekt, ga poslikali in opisali. Ker je besedilo v nemščini, besedila nisem čisto razumel, vendar sem vseeno odkril, da so zanesenjaki hladilnik izdelali iz bakrene ploščice in aluminijastih hladilnih reber.
...

2 komentarja

Modifikatorsko tekmovanje

vir: HardOCP
HardOCP - [H]ard|OCP je pred kratkim organiziral modifikatorsko tekmovanje. Modificirali so ohišja, izmed vseh pa so izbrali 3 najbolj izvirna. Prvo ohišje je rumene barve in je (vsaj po barvi sodeč) bolj podobno kakemu ameriškemu taksiju, drugače pa na zunaj ni nič posebnega. Svojo pravo lepoto pokaže v notranjosti, kjer se vidi, da se je izdelovalec kar namučil z barvanjem. Drugo ohišje je tako barvito, da ga bo marsikdo označil za malce kičastega. Če vprašate mene, me to ohišje spominja bolj na Barby World, kot pa na kaj drugega . Tretje ohišje se mi zdi najbolj izvirno/odštekano, saj je modifikator celoten računalnik spravil v mikrovalovko . Dokaz: ...

4 komentarji