»

ATi Catalyst 3,8 in pregrevanje

Rage3D - Pojavila so se poročanja o tem, da naj bi ATIjevi video gonilniki povzročali pregrevanje grafičnih kartic in celo pripeljali do uničenja monitorja. Monitor se je skuril sicer le enemu od uporabnikov, pa še ta je bil beta tester, tako da glede tega verjetno ni skrbi. Zanimivo pa je dejstvo, da se grafične kartice segrejejo za 10°C bolj kot z drugimi gonilniki. Atijevci seveda pravijo, da to segrevanje še zdaleč ni blizu kritične temperature oziroma temperature za katero jamčijo delovanje grafične kartice, a hkrati zadevo še vedno raziskujejo. Rage3D

37 komentarjev

Novi Detonatorji

Tweaker's Asylum - Seveda tudi brez tega ne gre vsak teden, tako da okoli te teme ni več dosti besedičiti. Za vse, ki še vedno niste zadovoljni s številom sličic v sekundi vaše Rive TNT ali pa Geforcea4 Ti4600, lahko na tej strani vunpotegnete 29.17 inačico gonilnikov, ki naj bi bili datumsko novejši od verzije 29.40. Kakorkoli - združljivi so z Win2000 in WinXP, zajetni skorajšnjih osem megabajtov, za dolvleko pa kliknite sem.

1 komentar

Popravljeni problem(čk)i

Guru 3D - Vsi, ki imate Windowse 2000 ali XP (ne bom dvomil v to, da ste jih dobili popolnoma zakonito ) in Nvidia grafično kartico, ste verjetno že ugotovili, da ne morete spremeniti frekvence osveževanja zaslona. Frekvenca je "zaklenjena" na 60MHz. Kar pa ni dobro. Sploh ne za oči!
Zato si je nekdo izmislil progamček, ki to popravi. Dobite ga tu. Vse kar morete narediti je, da ga inštalirate. Vse drugo bo opravil on.

7 komentarjev

Intel naj bi se odločil za tožbo proti VII

The inquirer - Razlog za to je stara zgodba. Viin P4X266 čipset. Potem ko smo o tem na veliko špekulirali, ali se bo to zgodilo ali ne, se naj bi to, po poročanju na The Inquirerju, zgodilo. Chen Chun-shen, predsednik Intel Asia Pacific, je za tajvanski časopis "Economic News" izjavil, da bo Intel ubral sodno pot proti vsem proizvajalcem P4 čipsovij, ki nimajo kakih licenc za proizvodnjo P4 čipsetov. To pa seveda leti na VIO. Drugi proizvajalci P4 čipsetov (SiS, ALi in pa po novem se bo tudi ATI vključil v igro) imajo te licence, medtem ko je problem glede Vije znan. Jaz mislim, da je Vija upravičena do tistega, kar je dobila z nakupom S3ja. Tukaj po mojem ne gre za nič drugega, kot da bi si ostali, predvsem pa Intel, odrezali večji kos pogače, saj je Vijin čipset glede na i845 izredno poceni. Medtem pa Vija namerava začeti z dobavo večjih količin tega čipseta proizvajalcem. Govori se o 100000 komadih še ta mesec. DigiTimes pa tukaj poroča še o eni Vijini strategiji. In to, da so ti čipseti...

0 komentarjev