»

Pokvarjeno jabolko

HardOCP - Tudi največji sovražniki Applea morajo priznati, da so Maci zelo luštkane mašince, tudi v primerjavi z modificanimi PC ohišji. Ker pa se v marsičem ne morejo meriti s PCji, so le redko izbira domačega uporabnika. Pri HardOCPju so zato vzeli eno ohišje od PowerMaca in ga predelali v pravo PC LAN kišto. Kot vsak Mac, izgleda tudi tale modifikacija smrtonosno dobro, zato kar hitro k branju. Še slinica ... ekhm ... slikica [:D].

0 komentarjev

Prozorno ohišje na ExtremeMHz

ExtremeMHz - Na tem naslovu si lahko preberete prvega od treh člankov o, vsaj za moje pojme, enem najlepših prozornih ohišji. V prvem delu od treh se ukvarjajo s pregledom sistema kot celote ter komponent ter s končnim izgledom ohišja. Kmalu lahko pričakujemo tudi dve nadaljevanji. Drugi del bo obravnaval hlajenje in navijanje tega sistema, v tretjem delu pa bodo obširneje spregovorili o modifikacijah ohišja. Klik!

5 komentarjev

MacOS

The Register - Ja, končno, po 18-ih letih prvega videnja Macintosha na tržišču se je Apple odločil, da izda tudi MacOS (operacijski sistem za Mace) tudi za PC sisteme. V CompUSA's spletni trgovini ga že imajo. In sicer morate odšteti za verzijo 10.2 kar $82,402.02. Da, prodajte hišo, avto in psa, pa boste imeli morda za polovico. The Register poroča.

4 komentarji

Kako izdelati akrilni cement

Pimprig - Modifikatorji, ki veliko delajo s prozornimi ohišji ali pa rezervoarji za vodo pri vodnem hlajenju izdelanih iz pleksi stekla, bodo najverjetneje veseli članka na tej strani, ki vas bo naučil, kako izdelati tako imenovani akrilni cement, ki je učinkovito lepilo za prej omenjeni material. Vse kar potrebujete je nekaj majhnih koščkov pleksi stekla, aceton, steklen kozarec in 24 ur, da proces steče do konca.

3 komentarji

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev

Jabolčna iPita

ZDNet - iMac, iPod... Oba zelo dobra izdelka, ki sta ob svojem izzidu požela nemalo občudovanja. Da pa se pripravlja nekaj velikega, čuti vsak pripadnik sadjarstva, ki ga pooseblja Steve Jobs. Oni, ki dogajanje na področju Apple-a spremljate bolj, že veste, da se ima v kratkem zgoditi prireditev 'MacWorld', ogromen reprezentativni mac-sejem. Na prejšnjem je prireditelj kljub temu, da ni obljubljal velikih stvari, obiskovalce razočaral. Je pa vprašanje, kako bo letos: šušlja se, naj bi predstavili iMac-a z LCD zaslonom... še pet dni in vedeli bomo.

0 komentarjev

Mac OS X 10.1

The Register - Ta operacijski sistem, ki je namenjen Apple računalnikom je sicer blazno barvit in na pogled zelo lep, vendar ima tudi svoje muhe. Do nedavnega je bil eden izmed problemov Mac OS-a počasnost, vendar je po nekaterih poročilih tudi ta težava odpravljena. Že nekaj časa krožijo okoli tri Puma nadgradnje, ki star operacijski sistem nadgradijo na Mac OS X verzije 10.1. Od povsod prihajajo poročila, da so marsikateri programi postali bolj poskočni, Quake (gotovo trojka) pa je bil na isti strojni opremi deležen 12 do 26 % več sličic na sekundo (FPS). Applovi lastniki se lahko upravičeno veselijo. Več tukaj.

4 komentarji

AOpen HQ08

Jaz - Danes bi sicer moral biti na vrsti sketchov članek o barvanju ohišja, toda zaradi določenega spleta okoliščin (vrednega samega Twilight Zona), se je namesto njega pojavil moj test AOpna HQ08. Gre za Big Tower ohišje, ki je nekakšen mlajši bratec, ali, če že hočete, naslednik legendarnega HX08. Zadevica je po novem dobavljiva tudi v Sloveniji, tako da gre za vse overclockerje in moderje zelo zanimivo ohišje. Kaj si jaz mislim o njemu? Preberite test!

15 komentarjev