»

Spet test MAX plošče

Overclockers Australia - Abit je z osnovnimi ploščami generacije MAX2 zagotovo zadel terno, o čemer priča tudi število njihovih testov na internetu ter vedno novi, ki se še pojavljajo. Na Overclockers Australia so si ogledali MAX2 izvedenko Pentium 4 procesorje, imenovano IT7-MAX2, na katero lahko (ako vam denarnica dopušča) navesite tudi multidodatek MediaXP. V primeru, da ste se torej odločili, da bo IT7 vaša, klik!

0 komentarjev

MediaXP na IT7-MAX2

The Naked Review - MediaXP je Abitova pogruntavščina, ki jo lahko sparite z Abitovimi ploščami serij AT7 in IT7 in vam ter vašemu računalniku prinese nekaj dodatnih priključkov na sprednji stran. Kako se dotična enota obnese v povezavi z AT7 ploščo, smo si na Slo-Techu že ogledali (oziroma je preveril Boeing), na The Naked Review pa so preizkusili še njeno delovanje skupaj z IT7 serijo plošč. Preizkusili so ploščo Abit IT7-MAX2, nato pa nanjo posadili MediaXP ter spisali všečen članek.

0 komentarjev

Abit MediaXP @ Slo-Tech

škatla

Slo-Tech - Boeing je dobil za nekaj dni v uporabo Abit MediaXP - kontrolno ploščo s čuda raznoraznimi priključki in zanimivimi, uporabnimi funkcijami - in jo v tem času temeljito pregledal in obrabil, nato pa se je potrudil in za vas napisal test. Vsi bralniki za razne spominske kartice, optični vmesnik ter FireWire in USB2.0 vhodi so tokrat zbrani na eni sami napravi, ki čaka na vas. Hitro na branje, da vam ga kdo ne ukrade.

2 komentarja

Abit Media XP

Slo-Tech - Tudi to je eden od zelo uporabnih delov strojne opreme. Abit Media XP je namreč dodatek za osnovni plošči Abit AT7 ter IT7. Sede v 5.25" prostor za cederome, ponudi nam pa nebroj dodatnih vhodov, izhodov ter bralnikov. Gor lahko najdemo dodatni USB 2.0 reži, eno dodatno FireWire režo, IR vmesnik za daljinsko upravljanje, optični vhod ter izhod inu linijski zvočni vhod ter izhod. Največje presenečenje pa najdemo na vrhu, kjer vidimo bralnike za Compact Flash, Secure Digital ter Memory Stick kartice. Zadevo sem včeraj videl v živo - meni je všečna. Ni vrag, da je ne bomo stestirali [:D]. Zadevico so si ogledali na AMD3D, za branje pa kar pogumno klik!

2 komentarja

ABIT Media XP

Hexus - ABIT je s svojimi ploščami iz serije MAX nekatere močno navdušil, nekatere pa močno razjezil, saj so popolnoma očiščene stare tehnologije in zato nanje ne moremo priključiti nekaterih starejših naprav (starih tipkovnic in mišk, starih tiskalnikov, ...). A dejstvo ostaja, da so matične plošče MAX namenjene zahtevnim in naprednim uporabnikom. To potrjuje tudi ABIT-ov izdelek Media XP, ki ga vtaknemo v 5.25" ležišče in je združljiv le s prej omenjeno serijo plošč. Prek njega pa lahko dostopamo do nekaterih bolj naprednih funkcij matične plošče, kot so podpora različnim pomnilniškim karticam (Secure Digital, Memory Stick, IBM Microdrive, ...), USB 2.0, Firewire, krmarjenje nekaterih programov s pilotom in še kaj. Napravico so si ogledali na Hexusu.

0 komentarjev

USB 2.0 rack

Club Overclocker - Tukaj je opis zadevice, ki bo, po mojem mnenju, za marsikoga uporabna. Gre za ohišje, v katerega lahko montiramo kakršenkoli 3.5" ali 5.25" pogon, vse skupaj pa prek USB 2.0 priključimo na računalnik. Uporabno, ko je do kolega treba prenesti kake velike količine podatkov ;).

0 komentarjev

Legalna reaktivacija MS Windows XP?

Overclockers Australia - Če si lastite originalno inačico Microsoftovega operacijskega sistema Windows XP, ste se zagotovo že srečali z aktiviranjem sistema. Težava nastane, da je treba izdelek ponovno aktivirati, če ste zamenjali velik del strojne opreme ali pa če ste se preprosto ponovno odločili namestiti OS na isto računalo. V slednjem primeru obstaja rešitev, ki vas reši ponovne aktivacije. Je popolnoma legalna in legitimna (vsaj tako avtor), vključuje pa kopiranje pravile datoteke (wpa.dbl) na prenosljiv medij ter po reinštalaciji nazaj. Toliko da veste :D.

3 komentarji