»

Sony prevzema Bungie

Playstation - Sony Interactive Entertainment, oddelek japonskega tehnološkega velikana za videoigre, je najavil nakup legendarnega studia Bungie, avtorjev izvirnega Hala in serije Destiny.

Po Microsoftovem udarnem prevzemu Activision Blizzard Kinga je bilo eno od glavnih vprašanj, na kakšen način bodo odgovorili pri največjem tekmecu v panogi, Sonyju. Japonci se niso pustili zvabiti v kakšen soroden megalomanski nakup, temveč odločno nadaljujejo pristop kupovanja skrbno izbranih studijev, ki so ga vodili že v lanskem letu, med drugim s prevzemi hiš Housemarque, Bluepoint in Firesprite. Toda današnja najava je vendarle malce posebna: v SIE so se namreč odločili pohrustati Bungie, legendarni studio za serijami Marathon, Halo in Destiny - torej družbo, ki je, ironično, pomagala na noge postaviti prvi Xbox. Bungie ima sicer za seboj pestro 30-letno zgodovino; po kultnih streljankah Marathon za mace in začetkih franšize Halo so se z Microsoftom leta 2007 razšli in danes nad serijo Halo bedi hiša 343...

12 komentarjev

Popravek varnostnega problema v Os X

vir: Apple
Apple - Pred približno enim tednom je bila objavljena novica o varnostnem problemu v Mac OS X. Z velikim številom znakov ste namreč lahko pretentali varnostni sistem ohranjevalnika zaslona in ga "sesuli" ter tako dostopali do sicer zavarovanega Maca.

Danes pa sem med avtomatskim dnevnim pregledom za posodobitev softwarea naletel na popravek, ki je bil izdan včeraj. Očitno jabolčne kljub vsemu skrbi za svoje uporabnike.[;)]

8 komentarjev

Seznam samostojnih popravkov za WinXp

Warp2Search - Warp2search je objavil nekaj popravkov za Windows XP in Internet Explorer 6. Namestitev teh popravkov je pomembna za vse, tudi za tiste, ki uporabljate WindowsUpdate, saj v njem niso prisotni. Stran bo sčasoma vsebovala vse popravke, ki jih je mogoče namestiti s spleta in niso našli prostora v WindowsUpdate. Na tem seznamu pa boste našli tudi opis, kako vam popravek lahko koristi, kdaj je bil izdan in seveda našli povezavo za dolvleko.

0 komentarjev

Mac OS X vs. Windows XP

XvsXP - Je Mac uporabniku prijaznejši od PCja? Je WindowseXP končno dohitel (in mogoče tudi prehitel) Mac OS X v smislu funkcionalnosti? Je Mac OS X le lep ali pa tudi dejansko uporaben operacijski sistem?

Da bi malce razjasnil potencialne negotovosti na to temo, se je Dan Pouliot odločil soočiti dotična operacijska sistema. Njegova obsežna primerjava je razčlenjena na mnoga področja, kot so uporabnost sistemskih orodij, mreženje, tipkovnica in njene bližnjice, 'the Dock vs. the Taskbar', iskalnik, pomoč in podpora ter še marsikaj.

Mogoče vas zanima, kateri je potemtakem boljši - presodite sami. [:)]

26 komentarjev

Hude krvavitve

Yahoo News - Yahoo prinaša slabe novice. Intel, še vedno največji proizvajalec procesorjev na svetu, je v še hujših škripcih, kot smo bili vajeni dosedaj. Njegovo 77-odstotno zmanjšanje profita naj bi bilo odraz recesije svetovnega gospodarstva in posledični zmanjšani prodaji računalnikov. Prodaja se je takisto zmanjšala, natančneje za 25 odstotkov - iz 8,73 mrd dolarjev na 6.55 mrd zelencev. Intelov izgovor? "To ni nobena katastrofa, saj smo se držali analitičnih napovedi", pravi Drew Peck in dodaja, "da recesije še ni konec, saj so Intelu tudi v četrtem obdobju napovedane nadaljnje izgube". Nadejajmo se, da bodo te novice v prihodnosti le še redkost, saj se nam lahko drugače slabo piše...

11 komentarjev