»

Ohišje Enermax CS-10181-B

Mikhailtech - Potrebe po velikih ohišjih so vedno večje. Razlog je preprost: več prostora ter boljši pretok zraka zmanjšata verjetnost pregrevanja. To je še posebej pomembno pri strežnikih, ki so prižgani noč in dan. Na Mikhailtech so si ogledali Enermaxovo ohišje, ki je namenjeno strežnikom. Ker je to ohišje bratranec ohišja Thermaltake Xaser 3, imata nekaj skupnih lastnosti. V njem...

7 komentarjev

80-mm ventilatorji na kupu

Amdmb.com - Na Amdmb so spisali test devetih 80 mm ventilatorjev za vgradnjo v ohišja ali montažo na hladilnike. Za test so se odločili na podlagi nenehnega povpraševanja, kateri ventilator naj se kupi za procesorski hladilnik in ohišje, da bi bil hladilni efekt kar najboljši. Do kakšnih zaključkov in kateri ventilator se je najbolj obnesel, pa si le oglejte. Mogoče se bo potem lažje odločiti glede nakupa.

0 komentarjev

Modificirano ohišje n-tič

Overclockers Australia - Ker so počitnice in imajo ljudje veliko časa, se je na internetu pojavilo kar nekaj modifikacij. Tole ohišje sicer ni sicer kakšen revolucionaren izdelek, vendar je vseeno vredno objave. V oči nam pade Big tower format, okenska modifikacija, lepa pobarvanost in posrečena vgradnja ventilatorja na sprednjem delu. Ohišje je idealno za strežnik ali za kakega malce bolj zahtevnega uporabnika.

1 komentar

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

Zanimiva modifikacija

Overclockers.com.au - Avstralski overclockerji so objavili članek o majhni in preprosti, a toliko bolj uporabni modifikaciji (takšne so najboljše ). Zadevica se ukvarja s problemom uporabe velikih in močnih ventilatorjev v računalniku. Takšen ventilator je problematično priklopiti na matično ploščo, saj zaradi prevelike porabe lahko povzroči nestabilnost, če pa ga priključimo na MOLEX konektorje, pa ne moremo spremljati števila vrtljajev. Rešitev je v bistvu zelo preprosta, potrebujete le spajkalnik in nekaj dobre volje...

5 komentarjev

120/220V ventilatorji v vašem računalniku

vir: OC Rip
OC Rip - Zanimanje za vgradnjo ventilatorjev, ki energijo črpajo kar iz glavnega električnega omrežja je pri nas precej veliko. Takšne ventilatorje je namreč precej lažje dobiti kot prave 12V računalniške pa še precej močnejši so ponavadi. No, OC Rip strani si lahko preberete navodila za vgradnjo ene take pošasti v vaš računalnik. Pa še opozorilo: napetost 220V je že ekstremno nevarna, tako da dobro pazite kaj delate! ...

3 komentarji