»

Nikon predstavil novo kamero D7000 in 35mm f/1.4 objektiv

Nikon D7000

vir: D128
Slo-Tech - V okviru najav za sejem Photokina 2010, je Nikon predstavil novo kamero z imenom D7000. Sodeč po navedbah na strani DPreview, je nova kamera mišljena kot nadgradnja za kamere D90 in D5000. To pomeni, da D7000 zaseda novo pozicijo na Nikonovi lestvici med D90 in D300S. Natančne specifikacije kamere, s prikazom razlik med D90 in D300S, najdete tukaj. Nikon je prav tako predstavil nov objektiv, dolžine 35mm, f/1.4. Cena je zaenkrat postavljena na 1700 funtov. Zaradi precej zasoljene cene, toliko namreč približno stane 24mm 1.4, ki naj bi bila dražja za izdelavo, se je vredno ozreti po konkurenci, predvsem po Zeiss (samo MF).

62 komentarjev

SonyEricsson bo združil Flash in Javo za mobilne telefone

CNet - Naslednji teden naj bi SonyEricsson na konferenci JavaOne predstavil projekt Capuchin, s katerim bodo razvijalcem omogočili izdelovanje aplikacij za mobilne telefone, ki bodo hkrati uporabljale dele Jave ME in Flasha Lite. Tehnologijo bodo uporabljali v aparatih, ki so namenjeni množičnemu trgu, saj ne pride v poštev za tako imenovanie pametne telefone z zahtevnimi operacijski sistemi.
Nadejajo se, da se bodo denimo razvijalci, ki sicer uporabljajo Javo, odločili za razkošnejši uporabniški vmesnik v Flash Lite - razvijalci v Flashu pa bodo morda pri ustvarjanju mobilnih igric uporabili Java 3D grafiko in hkrati obdržali Flash za menije. SonyEricsson namerava izdati zbirko programerskih vmesnikov (API) in razvijalski paket (software developement kit) v drugi polovici leta.

8 komentarjev

Prvi virus za mobilne telefone, ki se širi preko MMS in bluetootha

24 ur - Commwarrior.A je ime novega virusa, ki straši po omrežjih mobilne telefonije.

Bojevnik je črv, ki rije po mobilnikih z operacijskim sistemom Symbian Series 60. Za širjenje uporablja sporočila MMS in bluetooth. Ko z njim okužimo telefon, seveda takoj začne iskati druge telefone, ki so dosegljivi preko bluetootha, hkrati pa prečeše še imenik in tako na dva načina potrka na mobilnike vaših prijateljev in znancev ter naključnih 'blizu sedečih' neznancev z Modrimzobom™ ;)

Datoteke imajo končnico .sis, imena se v primeru bluetootha naključno spreminjajo, pri uporabi...

17 komentarjev

Aiptek Pocket DV II digitalna kamera

Digitalna kamera

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - Ima vaš sosed majhno digitalno kamero in se norčuje iz vas? Bi jo imeli tudi vi, pa nimate denarja? Potem rabite Aiptek Pocket DV! (Pokličite zdaj. [:D] ) Na Dan's Data so včeraj objavili test, v katerem so prišli do zaključka, da je kamera dokaj dobra, odlikujejo pa jo predvsem cena, mnoge funkcije in poceni pomnilnik (Compact Flash). Bo pa morala pojesti še kar precej tiskanih vezij, da bo zrasla do velikih sester, saj kvaliteta fotografij in posnetkov malce šepa, pa tudi vse funkcije niso tako uporabne kot...

7 komentarjev

Se bodo digitalne kamere poslovile?

Infosync - Najprej Sonyericsson, nato Nokia. Analitiki najavljajo da bodo do leta 2002 proizvajalci mobilnih telefonov prodali okoli 16 milijinov mobilnih telefonov z integrirano kamero, do leta 2007 pa kar 147 milijonov tovrstnih izdelkov. Tako naj bi se povečala prodaja mobilcev s kamero v primerjavi z digitalnimi kamerami.

Precej optimistične napovedi, saj so taki mobilci precej dragi (vsaj zame [:D]) in marsikdo si jih ne more in si jih ne bo mogel privoščiti, sploh ko bodo naši operaterji počasi zviševali cene storitev.

1 komentar

Dva v enem: 3G telefon in PDA

Cellular News - DoCoMo je združil 3G telefon in dlančnik -- tako je nastal FOMA SH2101V, ki ima vgrajeno kamero in nam omogoča realnočasovno sestankovanje [:P]. Premore prikaz 262.144 barv, ima pa 3,5 inčni zaslon. Podatke lahko sprejema s hitrostjo do 384 kbps, pošilja pa s hitrostjo 64 kbps. Podpira seveda vse novejše tehnologije, kot so i-mode, gledanje filmov, poslušanje glasbe in drugo. Klik! Prodajalci ga bodo na trg poslali 16. julija 2002, cena pa še ni znana.

0 komentarjev

Mobilna kamera CommuniCam ™ MCA-25

SonyEricsson - SonyEricsson je predstavil novo kamero z imenom CommuniCam™ MCA-25. Kompatibilna bo z novimi telefoni SonyEricsson T200, T300 in T600. Narejena je iz lahkih materialov ter po besedah SonnyEricsonn-a uporabna za nemalo stvari. Ima ločljivost 640 x 480, kar pa je za tovrstno mobilno kamero kar veliko, sliko pa zajame v 24-bitni barvni tehniki. Omogoča nam tudi predogled slike na zaslonu ali preko kukala kamere.
Poigramo pa se lahko še s številnimi zabavnimi efekti, ki jih lahko dodajamo slikam. Nastale slike pošljemo prek MMS-a ali e-maila. Klik!Kaj je to, na zaslonu cegla...

2 komentarja

Zobarca, plombo, pa še mobitel, prosim...

ABC News - Heh, to je pa eden od izumov, ki bi spadal v ZZZ. Tukaj si lahko preberete, kako bo najnovejši izum britanskih izumiteljev vplival na naše življenje: Ker so čipi dandanes narejeni v tako majhni velikosti, ni vrag, da ne bi mogli enega vgraditi kar v zob. Zadeva je sestavljena iz majhnega vibratorja, ki opozori na klice, iz oddajnika ter sprejemnika ter iz majhnega zvočnika, ki z resonanco posreduje zvok po glavi v naše uho. James Bond, skrij se [:D]! Kako vraga ga bom pa polnil?

11 komentarjev

Test Hitachijeve kamere

CDR-Info - Na CDR-infu so se spravili testirati kamero Hitachi DZ-MV100A DVD RAM. Za shranjevanje slike uporablja 8 centimeterske 1.4 GB DVD-R ploščke ( prostornina se podvoji ob shranjevanju na obe strani ploščka ), posnetke pa lahko shranjujemo v dveh resolucijah ( HIGH = 704x480 ali STANDARD = 352x480 ). Če je vredna svoje cene ( okoli $2000 ), presodite sami, a naj vam povem, da se je sam ne bi branil .

0 komentarjev