»

Prenos Linuxa na X-Box uspešno napreduje

Slashdot - Navdušenci, ki prenašajo operacijski sistem Linux na Microsoftovo konzolo X-Box (seveda z velikim neodobravanjem Microsofta [:P]) očitno ne poznajo meja, saj jim je pred kratkim uspelo na to konzolo prenesti distribucijo SuSE Linux 8, vendar pa ni šlo brez nekaterih modifikacij. Kot poroča Slashdot, sistem na konzoli zaenkrat deluje - KMail deluje, StarOffice pa prav tako, kot tudi nekateri drugi programi. Pognati jim je uspelo tudi igro Tux Racer, vendar pa na žalost deluje samo z eno sliko na sekundo (1 FPS). Na voljo so tudi slike.

4 komentarji

USB 2.0 in Linux

ZDNet - Kljub temu, da je specifikacija USB 2.0 že kar 'stara' ter jo Okna podpirajo od nekje začetka tega leta, naprave pa še kanček dlje, prava podpora na Linux šele prihaja. No, naslednja verzija jedra, 2.5, hitro vodilo sicer podpira že nekaj mesecev, vendar ni namenjena širši (ne-razvijalski) javnosti. Prva 'prava' podpora standardu za množice naj bi nas tako ugledala v naslednji stabilni verziji jedra, to je 2.4.19. Klik!

0 komentarjev

Linux @ X-Box sedaj tudi legalno

Slashdot - Sodeč po tej novici, je tako imenovani Linux preview, zametek nastajajočega operacijskega sistema Linux za X-Box, prvi legalni program za to konzolo, saj za svoje delovanje ne potrebuje ne X-Boxovega SDK-ja (Software Development Kit), oziroma kakršnekoli Microsoftove kode. Kot vedno pa tudi xboxovski Linux potrebuje za svoje delovanje modificirano konzolo (beri: z vgrajenim mod čipom). Njegovi zametki so že na voljo uporabnikom: izvorno kodo tega operacijskega sistema lahko dobite tukaj, CD sliko pa tukaj.

2 komentarja

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev

Linux @ Xbox

MSNBC - Po tem, ko smo končno dočakali komercialne različice sistema Linux za Sonyevo konzolo Playstation 2, se nam podobne možnosti odpirajo tudi na, o ironija, Microsoftovi konzoli.

Sodeč po članku na MSNBC (smeh: stran je v delni lasti Microsofta) je študentu iz MIT uspelo razvozlati zaščito X Škatulje, s čimer bi lahko poganjal neavtorizirane igre (beri: piratizirane igre) ter sisteme (beri: "konkurenčni" Linux). Istočasno je njegov kolega odkril, da se v pomnilniku nahaja tudi serijska številka konzole, kar pa zna biti v navezi s sistemom za spletno igranje "Live" kamen spotike. Klik!

2 komentarja

Linux, Xbox & Money

Australian IT - Pingvinom je verjetno zelo znan primer, ko je IBM na zidove San Francisca, New Yorka, Chicaga ter Bostona naslikal grafite "Peace, Love & Linux" (zanimivost: nek zanesenjaški, hmm, marketingar, je reklamo naslikal celo na stopnice pred cerkvijo). Da bodo sledile odškodninske tožbe, je bilo jasno, tokrat pa vam lahko postrežem še s številkami: Chicagu 18.000 USD, San Franciscu nekje 120.000 USD, vključujoč stroške čiščenja. (poravnava sicer še ni potrjena)

Kot vsi vemo, pa se Microsoft ne uči na napakah. Dokaz, bi rekli Pingvini, leži na mizi mnogih uporabnikov računala : po Sydneyu je naslikal Xbox logote. Zagrožena kazen? I, nič manj kot 300 USD. Na logo, seveda. MS sicer ni nameraval kaziti mest, saj naj bi se po njegovih besedah barva po nekaj dneh izprala. Po nekaj tednih se to, hecno, ni zgodilo. So jih pozabili aktivirati?

Si pa moram priznati, da gre kljub vsemu za zelo zanimiv pristop k oglaševanju izdelkov. Reklamni panoji so zasedeni ter dandanes ne preveč opazni v...

4 komentarji

Tweakanje Windowsov XP n minus prvič

3D SPOTLIGHT - Našel sem še eno stran namenjeno pohitritvi in izboljšavi novega Microsoftovega operacijskega sistema. Stran je malo drugačna od ostalih, saj se začne z osnovami pospeševanja računal. Avtor najprej opozori na možne popravke tega operacijskega sistema in pa na nastavitve BIOSa, ki so še kako pomembne. Nato pa se loti raznih sprememb, kjer pa vsako možnost tudi opiše in večinoma se moramo sami odločiti, kaj je za nas boljše ali hitrost ali stabilnost in zanesljivost.

P. S. : na naslov je verjetno vplivala moja ura in pol učenja matematike .

0 komentarjev