»

Nova revizija Wii-ja bo zatrla čipe

DigiTimes - Ker Nintendo pri izdaji nove konzole ni na hardverskem področju delal tako veliko kot konkurenca, so v relativno kratkem času po izidu Wii-ja postali dobavljivi t.i. modchip-i, enostavno vgradljivi čipi, ki omogočajo uporabo neoriginalnih CD/DCD medijev in pogosto dodajajo konzolam različne funkcije. Posledica tega dogodka je dejstvo, da prodaja iger ni tako dobra, kot bi lahko bila, kar Nintendu vsekakor ni pogodu (čeprav služijo že s samo konzolo). V prihajajoči novi reviziji bodo tako svoj izdelek posodobili, da ga vsaj zaenkrat ne bo možno modificirati. V novici na DigiTimes pravijo, da bi modifikatorje najbolj ustavilo BGA pakiranje čipov, trenutne ovire pa bi znale biti odpravljene v manj kot mesecu dni.

18 komentarjev

Majhna modifikacija DigiDoca 5

Case Junkiez - "Nič ni tako dobrega, da nebi moglo biti še boljše", se glasi reklo, ki je vodilo marsikateremu modifikatorju, med drugim tudi tistim, ki so spisali tale članek na Case Junkiez. Modifikatorji na prej omenjeni strani so se tokrat spravili na DigiDoca 5, priljubljeno "orodje" za odčitavanje temperatur in nadzor ventilatorjev, ki si je v zadnjih časih pot utrl tudi v Slovenijo, in opravili precej enostavno, a toliko bolj izstopajočo modifikacijo. Vse kar so naredili je to, da so za LCD zaslonček prispajkali nekaj modrih LED diod.

3 komentarji

DigiDoc 5 - vsestranski prikazovalnik

Overclockers Australia - V svojih novicah sem obdelal že toliko različnih prikazovalnikov temperature (od Senfu Thermal Proba, preko njegovih variacij, do AUSU I-Panela), pozabil pa sem na DigiDoca, vendar povsem po krivici, saj nudi nekaj zelo dobrih rešitev. Kot prvo naj povem, da DigiDoc 5 ni samo navaden LCD zaslonček, ki preko temperaturne sonde prikazuje temperaturo, ampak precej bolj zajeten kos hardvera, ki zasede celo 5.25" odprtino v ohišju. DigiDoc 5 je v primerjavi z drugimi prikazovalci precej bolj vsestranski, saj prikazuje temperaturo, omogoča vstavitev diska v 5.25" odprtino, ki jo zasede in nadzoruje do 8 ventilatorjev. Poleg vsega zgoraj naštetega, pa ima DigiDoc 5 tudi lep videz, ki bo vsekakor naredil vtis na modifikatorje. Po vsem tem lahko sklepamo, da gre za odlično večnamensko napravo, katere edina težava je, da je ne dobimo v Sloveniji. Šmrk.

1 komentar

Za pogumne

ProCooling - Merjenje temperature pri AMDjevih procesorjih je lahko včasih precej težavno, saj nimajo vgrajenega toplotnega tipala v samem jedru (Athloni 4 ga bodo imeli...). Pri večini novejših matičnih plošč se tipalo nahaja na dnu procesorskega podnožja, toda te temperature so po pravici povedano precej nenatančne. En način je nakup zunanje merilne enote (kakšen DigiDoc pride na misel), druga pa je za tiste bolj pogumne in spretne, saj vključuje rezkanje in modificiranje matične plošče. So pa zato tudi rezultati toliko bolj natančni. Priporočam, da si ogledate članek na ProCoolingu. Mene zmrazi že samo ob pomisli na kaj takega .

5 komentarjev

Test DigiDoca5

3D Chipset - Še en zanimiv članek s ProCooligna danes... gre za test zelo uporabnega overclockerskega pripomočka, DigiDoca5. Gre za majhno kontrolno enoto, ki se pritrdi v prosto 5.25" režo in skrbi za pravilno delovanje ventilatorjev in merjenje temperatur. Na zadevo lahko priključite kar 8 ventilatorjev (seveda pri vseh lahko spremljate vrtljaje) in 8 temperaturnih tipal, napravica pa rezultate sporoča preko majhnega LCD zaslončka. Vsekakor se DigiDoca nebi branil, in tudi pri ProCoolingu jim je bil všeč. Test se nahaja tukaj.

6 komentarjev