»

Asus bo podražil matične plošče

Plošče kupite dokler so še poceni

vir: Guru 3D
Guru 3D - Pri Asusu so sporočili, da lahko v prvi polovici letošnjega leta lahko pričakujemo dvig cen njihovih matičnih plošč, ki se bodo večinoma podražile za 5 do 10 %, v nekaterih primerih pa celo za 15 %. Za podražitev so okrivili predvsem pomanjkanje delovne sile na kitajskem, kjer matične plošče proizvajajo, vedno višje cene surovin in delov, iz katerih izdelujejo matične plošče - sem so umestili predvsem ceno bakra, katerega tona stane že 9.000 ameriških dolarjev, ter vedno močnejši tajvanski dolar, zaradi katerega upadajo zaslužki.

Vseeno pri Asusu menijo, da ta dvig cen ne bo imel bistvenega vpliva na kupce, predvsem na račun nižanja cen drugih komponent. Lep primer tega je bitka v grafični...

15 komentarjev

Corsair z ohišji

vir: Hexus
Hexus - Corsair, prvotno specialist za pomnilnik, ki je svojo ponudbo razširil tudi z USB ključki in SSDji (oboje logična koraka glede na prvotno področje proizvodnje), tuji pa mu niso niti visokorazredni napajlniki in vodna hlajenja, se podaja na novo področje. Na CeBITu so predstavili svoje prvo ohišje, ki bo, kot je za znamko značilno, v višjem razredu ponudbe.



Prototip, predstavljen na CeBITU, bo pred končno proizvodnjo doživel še 20 do 25 sprememb, že zdaj pa je vidna smer razvoja. Ohišje je izdelano iz aluminija, 4 trdi diski so na pladnjih, ki jih je moč izvleči...

13 komentarjev

Zunanji zaslon na prenosniku

vir: Gizmodo
Gizmodo - Preklopni mobilni telefoni višjega razreda so dandanes večinoma opremljeni z dodatnim zunanjim zaslonom, na katerem lahko vidimo kdo nas kliče in koliko je ura, ne da bi telefon dejansko odprli. Trend pa se po zadnjih informacijah očitno širi tudi na prenosne računalnike, saj je Asustek na trenutno aktualnem IDF-ju predstavil koncept tovrstnega laptopa. Manjši, zunanji ekran je možno uporabljati za branje elektronske pošte, preverjanje načrtovanih opravil, prikaz trenutno predvajane skladbe in ostale podobne kratke naloge, za katere bi bilo potratno odpirati računalnik. Podobne napovedi za prihodnost sta na Intel-ovem Developer forumu izrekla tudi Acer in Mitac Technologies, tako da bi

7 komentarjev

Asustekove ''Springdale'' plošče s Kitajske?

X-Bit Labs - Lansko leto je podjetje ASUS ustanovilo svojo podružnico na Kitajskem, imenovano Asustek, z namenom, da bi izdelovala matične plošče nižjega cenovnega razreda. Na X-bit Labs pa so pravkar zvedeli, da bodo tam proizvajali tudi plošče, osnovane na i865 vezju, poznanim tudi pod imenom Springdale. Najverjetneje se je ASUS odločil za to potezo zaradi nizkih stroškov izdelave plošč na Kitajskem. Temu primerno bo verjetno nekoliko nižja tudi cena končnih produktov. Domneva pa se, da lahko iz Asustka pričakujemo tudi plošče izdelane za procesorje s Socket A podnožjem. Klik!

0 komentarjev

GigaCube ni Gigabyteova!

DigiTimes -

Hja, kaj naj rečem. Računalništvo je področje, kjer so spremembe najhitrejše, kjer podjetja najhitreje spreminjanjo svoje taktike in kjer se tudi potegavščine in neresnice širijo najhitreje -- prek interneta, kakopak. Še včeraj smo poročali, da naj bi bil Gigabyte predstavil novo blagovno znamko GigaCube, danes pa so na spletu že drugačne informacije.

Le nekaj ur kasneje so namreč na DigiTimes objavili novico, da je Gigabyte celotno zadevo uradno zanikal. Dotično blagovno znamko naj bi bil registriral Info-Tek Corporation (krajše ITC), podobnosti med imenoma GigaByte in GigaCube pa naj bi mnoge napeljale na nepravilen sklep o njuni sorodnosti. GigaByte ima res v lasti 30 odstotkov ITC-jevih delnic, prav tako sta tudi gospodarsko povezani, a GigaCube ostaja v lasti ITC-ja.

Vse kartice, ki so bile omenjene v včerajšnji novici bo tako proizvajal ITC, njihove specifikacije pa se naj ne bi bistveno spremenile. Izvorna novica.

0 komentarjev

Zalmanov lepotec za hlajenje veznih čipovij

Overclocker's Club - Dejstvo je, da so se številni uporabniki dobesedno zaljubili v Zalmanove pahljačaste hladilnike, ki poleg svoje lepote ponujajo tudi tiho delovanje in solidno hlajenje. Očitno navdušence na veliko osvaja tudi dokaj posrečen hladilnik ZM-NB32J, ki je namenjen hlajenju northbridgov in se ponaša z izjemno tihim delovanjem, saj ne vsebuje ventilatorja, in odličnim hlajenjem. Na tej strani so ga primerjali z običajnim Abitovim hladilnikom, ki ga najdemo na matičnih ploščah istega podjetja, rezultati pa so bili dobesedno šokantni. Zalmanov hladilnik brez ventilatorja je kot za šalo opravil z Abitovim sorodnikom, na katerem pa se poleg vseza veselo vrti tudi ventilator. Če torej cenite tišino, naložba v ZM-NB32J zagotovo ne bo odveč. Za slabega tisočaka ga lahko dobite tudi v Sloveniji.

0 komentarjev

Asustek prihaja z novo znamko

DigiTimes - Podjetje Asustek, ki ga številni uporabniki poznajo po matičnih ploščah znamke ASUS, bo to poletje predstavilo novo blagovno znamko, ki bo krasila nekatere njihove matične plošče - ASROCK. Za to znamko so se odločili, ker želijo poudariti znani slogan Asustekovih matičnih plošč: zanesljivost in stabilnost. Po podatkih iz te stran se bodo nove matične plošče s to znamko pojavile na Kitajskem v poznem juliju in v Indiji ter Južni in Srednji Ameriki v avgustu. Glede na izbiro tržišča, bo Asustek te plošče najbrž namenil tako imenovanemu low-cost segmentu tržišča.

0 komentarjev

Ali hladilnik paše na matično?

OC Inside - Z vse večjimi zračnimi hladilniki postaja izbira prave matične plošče toliko težavnejša. Nikoli ne morete biti sigurni, da bo kombinacija vaše matične plošče in hladilnika sploh pasala skupaj, saj proizvajalci ne posvečajo dovolj pozornosti meram. V veliko pomoč pri pravilni izbiri vam bo ta interaktivna stran na Overclockers Inside. Na strani lahko iz preprostega menija izberete model matične plošče (na žalost je trenutno na voljo le nekaj najpopularnejših) in hladilnika (precej večja izbira), ter pogledate, kako pašeta skupaj... Slikice so v razmerju, tako da se lahko na ugotovitve kar zanesete.

8 komentarjev