»

Odklenjeni TBirdi 1.2GHz

Jaz - Čas je za še nekaj govoric (juhej!). Na Overclockers strani sem zasledil zanimivo informacijo, da velika večina (če ne vsi) 1.2GHz Thunderbird čipov ima že tovarniško povezane vse L1 mostičke, kar pomeni, da so popolnoma odklenjeni. Ker je pri nas še vedno precej težko zaslediti kakšnega izmed teh zadeve na žalost ne morem potrditi, toda cenil bi vse informacije z vaše strani. Toliko o AMDjevi zlobni namerni o zaklenitvi vseh čipov. Aja, ko smo pri tej temi: vsi, ki kupujete Durone in TBirde v Sloveniji ste lahko brez skrbi. Panika, ki je vladala glede odstranjenih BP_FID nogic par tednov nazaj se je že polegla in izkazalo se je, da je šlo za eno pošiljko, katere namen je bil prestrašiti overclockerje (ali nekaj podobnega ). Vseeno pri nakupu preverite spodnjo stran čipov!

5 komentarjev

Duron 850MHz v ponedeljek

CNet - Že včeraj smo poročali, da bomo Durona 850MHz videli že naslednji teden, danes pa so na CNetu objavili novico s katero to informacijo potrjujejo. Še več: novi Duronček nas bo razveselil (?) že kar v ponedeljek. Velikoprodajna cena bo 149$, medtem ko bo cena 800MHz modela padla z 170$ na 112$, 750MHz različica pa bo z 112$ padla na 88$. AMD bo prav tako prenehal izdelovati 850MHz Athlone, saj je konkurenca Duronov enostavno prehuda. Pa še opozorilo: vsi novi čipi so 99.9% hardversko zaklenjeni, oziroma imajo odstranjene BP_FID nogice. Damn .

1 komentar

Duron 850MHz že naslednji teden

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so dobili nekatere informacije o AMDjevih načrtih za Duron procesorje. Tako naj bi prvi 850MHz Duroni bili na voljo že prihodnji teden. Procesorji bodo še vedno bazirali na starem Spitfire jedru, prvi Duron z novim Morgan jedrom bo 900MHz različica. AMD torej spet pridobiva prednost pred Intelom. Po nekaterih informacijah sodeč bi lahko AMD že zdaj brez večjih problemov predstavil in izdeloval 1GHz Durone, toda zaenkrat še ni potrebe...

Ob tem naj vas še enkrat opozorim, da bodo po vsej verjetnosti vsi novi Duroni hardversko zaklenjeni, torej brez BP_FID nožic. Tega še vedno ne morem trditi z gotovostjo, toda dobil sem dovolj informacij, da sem v to 90% prepričan. Če le lahko, si Durončke nabavite že zdaj in uživajte v navijanju. Čez par tednov bodo zadeve veliko težje!

10 komentarjev

Duroni vendarle brez BP_FID nožic?

Jaz - Vsi se še kako spomnite preplaha med overclockerji, ki ga je pred meseci povzročil AMD z novico, da bo s svojih SocketA procesorjev umaknil BP_FID nožice in s tem onemogočil overclockanje. Na srečo se takrat ni zgodilo nič in vsi smo pozabili na nevarnost. Toda, Miha mi je poslal opozorilo, da naj bi v Acordu imeli 800MHz Durone brez BP_FID nožic. 600 in 700MHz modeli še vedno imajo vse potrebno, toda baje jih bodo morali vrniti in zamenjati za zaklenjene. Ali je to res ali zaenkrat še ne vem, tako da bi cenil vse informacije na to temo. Če ne veste kakšna je razlika med odklenjenim in zaklenjenim Duronom, potem si poglejte naš članek na to temo, vse informacije pa mi lahko pošljete na e-email!

9 komentarjev

O cenah RAMa

Jaz - Po e-mailu sem prejel nekaj informacij v zvezi s cenami RAMa v prihodnje. Zavedajte se, da takim podatkom nikoli ni 100% za verjeti, toda baje je info zanesljiv. Torej, po novem letu naj bi se cene pomnilnika pri nas še dodatno znižale in to ne za malo! 128MB moduli naj bi se prodajali tudi po cenah okoli 15.000 SIT, 64MB moduli pa naj bi kar izginili iz prodaje. No, bomo videli koliko od tega je res, vi pa le pazite pri nakupih!

5 komentarjev