»

Mobilne aplikacije z dostopom do interneta lahko kradejo fotografije

The New York Times - Ta teden sta se na tapeti ponovno znašla Apple in Google, ko je postalo jasno, da lahko aplikacije za njuna mobilna sistema (iOS oziroma Android) preveč enostavno pridobijo dostop do uporabnikovih fotografij. Najprej so to odkrili pri Applovem iOS-u. Izkazalo se je, da je nadzor nad dostopnostjo podatkov in pravicami različnih aplikacij zelo slab. Vsaka aplikacija namreč lahko zaprosi za dostop do lokacijskih informacij, o čemer je uporabnik pobaran z zelo splošnim vprašanjem, "ali želi podeliti dostop do podatkov o lokaciji v slikah in fotografijah." Kdor odgovori pritrdilno, vprašujoči aplikaciji dovoli popoln dostop do vseh fotografij in videoposnetkov, ki jih lahko brez nadaljnje interakcije pošlje v splet.

Apple je potrdil, da je to...

19 komentarjev

Obogateti z Xboxom

Source Forge - Ja, Microsoftova konzola je postala že zelo znana, saj se o njej govori skoraj vsak drugi dan. Ali slišimo to, da bomo Xbox 2 ugledali leta 2006, ali to, da ima veliki modri s konzolo izgube zaradi subvencioniranja končne cene, prek tega, da lahko z Xbox modchipom na konzoli gledamo DivX filme, in tako dalje. No, sedaj so za dosego "višjih ciljev" ponujene tudi nagrade. Na tem naslovu si lahko preberete celotno zgodbo, bistvo pa leži v tem, da je v skladu 200.000 amerikanerjev. Prvo polovico, torej 100.000 njih, dobi tisti, ki popolnoma legalno ter brez hardverskih modifikacij na Xbox namesti operiacijski sistem Linux, drugih 100.000 pa tisti, ki naredi program, ki softversko doseže isti učinek, kot Xbox modchip. Ste zagreti? [:D]

1 komentar

Xbox leta 2006

Slo-Tech - Po besedah Stevea Balmerja, naj bi Microsoft, ki se je pred kratkim podal v konzolaške vode, leta 2006 okoli naslednjega žogobrcnega svetovnega prvenstva izdal naslednika Xboxa. Glavna prednost? I, več aplikacij za dostop do interneta! Oprosti, dragi Microsoft. Leta 2006? Zelo zgodaj. Flop?

2 komentarja

X-Box prinaša izgubo!

MSNBC - Po podatkih na MSNBC položaj X-Boxa trenutno ni ravno najbolj idealen, saj se Microsoft spopada s precejšnjo izgubo, ki jo je ta konzola pridelala do sedaj. Tako naj bi konzola do 30. junija tega leta pridelala 750 milijonov $ in do naslednjega 30. junija še dodatnih 1.1 milijarde $ izgube. Kljub napovedani izgubi pa to ne pomeni, da se bo prodaja X-Boxov ustavila ali znižala. Microsoft celo napoveduje, da bodo do 30. junija prodali 3.5 do 4 milijone X-Boxov, za naslednje leto pa pričakujejo še prodajo od 9 do 11 milijona teh konzol. Po nekaterih podatkih naj bi izgubo prinašala predvsem cenovna vojna z drugim udeležencem, ki so na trgu prisotni že kar precej časa (tu mislim predvsem na PS2), saj je moral Microsoft konzoli iz začetnih 412 $ znižati na 266 $. MSNBC obenem tudi navaja, da ima Microsoft z vsako konzolo 150 $ izgube, čeprav odgovorno navajajo, da z vsakim X-Boxom prodajo tudi 3 igre.
Itak pa za projekt X-Box ni bilo nikoli mišljeno, da bo trajal od jutra pa do večera,...

19 komentarjev

X-Box caruje!

Slashdot - Sergio je že pred kratkim poročal o tem, kako bo X-Box v kratkem predvajal filme DivX in se sploh začel obnašati kot kakšen manjši nestandardni PC. No, kljub temu, da je že predvajanje DivX filmov na tem strojčku že vse hvale vreden dosežek, pa navdušenci po svetu ne nameravajo odnehati. Pred kratkim sem zasledil novico o skupini, ki bo X-Box poizkušala pripraviti do tega, da bo poganjal program MAME. Za nevedneže: MAME je emulator, ki poganja igre iz 3800 igralnih avtomatov in je že dalj časa na voljo za PC-je. To pomeni, da bomo odslej lahko zastonj in predvsem legalno igrali razne stare uspešnice, kot so Motal Kombat III, Scramble, Space Invaders, Phoenix in še kakšne bolj navdušujoče novejše klasike. Seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez mod čipa. Projekt trenutno lepo napreduje in na voljo so že prve predelane verzije emulatorja.

1 komentar

Nov hack za Xbox

I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

5 komentarjev

Linux @ Xbox

MSNBC - Po tem, ko smo končno dočakali komercialne različice sistema Linux za Sonyevo konzolo Playstation 2, se nam podobne možnosti odpirajo tudi na, o ironija, Microsoftovi konzoli.

Sodeč po članku na MSNBC (smeh: stran je v delni lasti Microsofta) je študentu iz MIT uspelo razvozlati zaščito X Škatulje, s čimer bi lahko poganjal neavtorizirane igre (beri: piratizirane igre) ter sisteme (beri: "konkurenčni" Linux). Istočasno je njegov kolega odkril, da se v pomnilniku nahaja tudi serijska številka konzole, kar pa zna biti v navezi s sistemom za spletno igranje "Live" kamen spotike. Klik!

2 komentarja

Xbox Live

The Register - Po poraznih prodajnih rezultatih svoje konzole, Microsoft kani investirati milijardo dolarjev v spletno igričarsko stičišče, imenovano Xbox Live. Servis bo plačljiv, in to ne poceni: 34 GBP začetnega stroška (mečina [>:D] ), nato pa še vsak mesec 7 GBP. Hmm, malce čuden način za obujanje prodaje... Klik!

5 komentarjev