»

Vem, da danes bo srečen dan...

SiOL - Saj sem zjutraj nekaj čutil, ja [:D]. Uresničile so se napovedi iz foruma -- vsem ADSL uporabnikom se bo prenos podvojil, preden pa se se začnete veseliti, naj povem celotno novico.

Pri SiOl-u bodo z novim šolskim letom uvedli nekaj novih stvari. Najpomembnejša sta sigurno nova ADSL paketa, poimenovali so ju standardni in komfortni. Pri standardnem bodo prenosi do uporabnika znašali 1024 kbps oz. en megabit, prenosi od uporabnika pa 128 kbps. Komfortni paket pa bo ponujal še več komforta [:D]. Prenos bo namreč 2x večji od onega pri standardnem paketu in to v obe smeri, naročniki pa bodo dobili tudi 10 megabajtov prostora na SiOL-ovem strežniku. Naročnina standardnega paketa bo ostala enaka kot do sedaj (8000 SIT), komfortni paket ba bo za 2 tisočaka mesečno dražji. Kot sem že omenil, bomo vsi dosedanji uporabniki ADSL-ja dobili nadgradnjo na standardni paket brezplačno. Pri SiOL-u dodajajo, da bo mogoče dobiti tudi fiksno IP številko (v obeh paketih), vendar le, če boste potrebo...

65 komentarjev

Kraja pasovne širine

Slo-Tech - Tako se dela. Nekateri Američani ("hacker ring" :]) naj bi po trditvah policije ter FBIja priredili opremo svojega ponudnika hitrega dostopa do interneta na način, da jim je na račun drugih uporabnikov dovoljeval večo hitrost, ki naj bi jo, zopet -- po trditvah onkrajlužnih angelov -- uporabili tudi za dolvleko iger. Klik!

Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi sodnik verjetno razumel stisko na SiOL ADSL priklopljenih uporabnikov [>:D].

9 komentarjev

Nov hack za Xbox

I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

5 komentarjev

Nov izziv hekerjem!

Norway Post, The - V nekem muzeju na Norveškem so v dar prejeli več kot 1600 knjig in dokumentov, ki naj bi bili sedaj dostopni širši javnosti. Pri predaji dokumentov pa je prišlo do zanimivega problema, kajti nedolgo tega je preminil upravnik, ki je arhiviral dokumente in je "pozabil" predati geslo njegovemu nasledniku. Zato se je direktor muzeja odločil za precej drzno potezo. Po nacionalnem radiu je pozval hekerje, naj mu pomagajo rešiti problem in odziv je bil vse prej kot majhen. Klik!

3 komentarji

Hekerski napad na sta.si

Dnevnik - Kot danes poroča Dnevnik, so hekerji napadli spletno stran Slovenske tiskovne agencije STA. V zgodnjih jutranjih urah je bila namreč nedostopna spletna stran naše osrednje tiskovne agencije STA. Računalniški hekerji so namesto običajnih novic STA ponudili črno stran, na kateri so zapisali: "WoH se je vrnil." Dodali so še opozorilo: "Pričakujte več.". Eh, eni imajo pa res čas...

6 komentarjev

Ste denarja željan heker?

ZDNet - Potem je tole tekmovanje nalašč za vas. Korejsko podjetje "Korea Digital Works" je namreč ustvarilo aplikacijo, za katero pravijo (oziroma, bolje rečeno, prokleto hudo upajo :D), da se vanjo ne da vdreti. Ravno v te namene so odprli razpis, na katerega se lahko prijavi vsak, ki meni, da ima znanje ter opremo vdreti v dotični strežnik. Nagrada? Prvi, ki dobi korenski račun (root account) na računalu ter se podpiše v vnaprej določeno .html datoteko, dobi sto tisoč ameriških zelencev. Še omejitve: Nič DoSanja, nič brisanja datotek, nič ugašanja procesov, nič ugašanja samega strežnika. Vas zanima? Klik!

0 komentarjev

MS Office: hekerjevo priljubljeno orodje

The Register - Velikan je v jabolčni paket pisarniških orodij Office v.X vdelal tudi piratsko zaščito: če program zazna več tovrstnih produktov na mreži, ki uporabljajo isti 'PID' (Network Product Identification), zapre vse Officeove programe. Kakorkoli pač, v mrežnem filtru, ki brska za 'PID'i (ne, niso pooblaščene investicijske družbe), pa se nahaja golazen, ki se zadavi ob specifično oblikovanem paketku, s čimer pa sesuje program. Vsled tega obstaja nevarnost DOS napada (hehe, Denial of using MS software?); nevarnost bi moral odpraviti vsak požarni zid. Klik!

0 komentarjev