»

DFI ostaja na trgu

Expreview.com - Po govoricah, da DFI zapušča potrošniški trg matičnih plošč, so se pri Expreview odločili kontaktirati ljudi, ki stanje poznajo najbolj - predstavnike DFIja. Po dejanskem stanju so povprašali vodjo izdelkov, Jarryja Changa, ki je govorice zavrnil. Vseeno vse ne bo ostalo po starem, saj je Jarry povedal, da bodo nekoliko prilagodili količino modelov, ki jih bodo razvili in prodajali glede na svoj tržni delež ter s tem glede na svoje finančne zmogljivosti.

Pri DFIju so bili eni prvih, ki so predstavili zmogljive mATX matične plošče, za sisteme AMD z veznim čipovjem 790GX ter za Core 2 sisteme z veznim čipovjem P55. Dandanes so zmogljive mATX plošče nekaj povsem običajnega ter jih npr. ponujajo Asus, EVGA, Gigabyte in MSI, tako za procesorje Intel (LGA-1366 in LGA-1156) kot za sisteme AMD. Prodaje svojih ATX modelov z veznim čipovjem X58 ne bodo ukinili, a bodo po drugi strani ploščo za procesorje AMD, ki bo uporabljala v letu 2010 predstavljeno vezno čipovje RD890, izdelali le v...

3 komentarji

Brezplačni internet za Benečane

Reuters - Italijani so v Benetkah uvedli brezžični dostop do interneta, ki bo sprva obsegal center, Lido in parke v okolišču Mestre, jeseni pa naj bi pokrili še preostanek mesta. Uporaba bo za domačine brezplačna, turisti in drugi Nebenečani pa bodo za uporabi plačali pet evrov dnevno. Začetna investicija je znašal 10 milijonov evrov, kolikor je stala postavitev in priključitev optike, ki zagotavlja dosegljivost mestnega omrežja in povezljivost z internetom. Prvi dan delovanja so proslavili z velikim digitalnim lovom na zaklad. Klik!

21 komentarjev

Foxconn zapušča trg matičnih plošč?

Overclock3D.Net - Po internetu krožijo govorice, da naj bi verjetno kar največji proizvajalec elektronike (poleg v Sloveniji malo poznanih matičnih plošč izdelujejo tudi iPhone, iPode, matične plošče za mnoge druge proizvajalce, Playstation 2 in 3 za Sony, dele matičnih plošč (ležišče LGA-775 za Intel), itd.), Foxconn, zapustil končni trg matičnih plošč. To seveda ne pomeni, da bo družba zaprla vrata, temveč naj bi to storil le majhen oddelek.

Kar pa je kaplja v morje za tako veliko korporacijo, pa je seveda zelo slaba novica predvsem za navijalce, saj je Foxconn od veznega čipovja Intel P35 naprej izdal kar nekaj odličnih in zelo uporabljanih navijalskih plošč za procesorje Intel, izdelali pa so tudi nekaj odličnih plošč za procesorje AMD pod svojim imenom. Če se govorice izkažejo za resnične, bi bil to precej velik udarec za navijalsko skupnost, še precej večji kot zaton nekdaj med navijalci prav tako zelo popularnega proizvajalca plošč, Abita.

Kako pomembna oz. slaba novica je to, si ni težko...

28 komentarjev

Soltek SL-75FRN-L

AthlonXP.com - Na Athlon XP so naredili test matične plošče proizvajalca Soltek na nVidiinem nForce2 čipovju. Kot vsaka taka plošča, tudi ta podpira Dual DDR, AGP 8x, 333/266 MHz FSB, USB 2.0, za zvok pa skrbi Realtekov ALC650 čip. Ponuja tudi dobre overclockarske sposobnosti - FSB je možen tudi do 200MHz. Zraven plošče pa dobite tudi CD z gonilniki in mnogo programi (med njimi je tudi Antivirusni program PC-Cillin 2002, Virtual Drive 7, DriveImage 4), ploščico za zadnjo stran ohišja, kable ... In ne smemo pozabiti, je metalno zlate barve! Če pogledamo ceno - 88$, za to kar nam ponuja ni pretirano draga. Klik!

13 komentarjev

MSIjev GeForce

Hardware Zone - nVidia je trenutno eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih procesorjev. Pred kratkim se je na policah (na žalost ne tudi pri nas) pojavila nova predstavnica družine GeForce -- imenuje se MSI G4Ti4200-VTD8X. Kot lahko razberemo iz njenega imena, je proizvajalec MSI -- ki ga bolje poznamo kot izdelovalca matičnih plošč -- ter ima zanimivo lastnost, ki je že zvezda stalnica pri ATIjevih karticah, da podpira AGP 3.0 (8x).To kartico so si ogledali na Hardware Zone.

3 komentarji

Soltekova bela plošča

AMD3D - Soltek se je še ne tako dolgo nazaj proslavil s svojimi odličnimi in poceni ploščami za procesorje SocketA, sedaj pa slavo išče tudi s ploščami za procesorje Pentium4. Mogoče mu bo to celo uspelo, saj je trenutno eden izmed redkih proizvajalcev, ki kaj da na izgled in s tem navdušuje tiste, ki so se že zdavnaj naveličali zlatih in zelenih plošč. Nekaj posebnega so namreč plošče iz družine Glacier Silver, ki so obarvane belo, a se srebrno lesketajo. Eno izmed...

1 komentar

Nova Soltekova SocketA plata

X-Bit Labs - Soltek je s svojo odlično SocketA platko povzročil razburjenje tudi v naših krajih, sedaj pa pripravljajo naslednico. Najavili so SL-75KAV-X matično ploščo, ki bo v bistvu popolnoma enaka predhodnici, torej bodo na njej 3 DIMM, 5 PCI, 1 AGP Pro in 1 ISA reže. Edina razlika bo v veznem čipovju, saj bo SL-75KAV-X uporabljala novo KT133A čipovje, ki uradno podpira 266MHz zunanje frekvence. Seveda je poskrbljeno tudi za nas overclockerje, saj je možno preko BIOSa nastavljati množilnik, zunanjo frekvenco ter napetost na procesorju in DIMM režah.

0 komentarjev