»

Vedno več strežnikov z Windows 2003

Slashdot - Na spletni strani NetCraft (kjer vidite predvsem statistiko spletnih strežnikov) so zaznali porast števila strežniških sistemov z nameščenim operacijskim sistemom Microsoft Windows 2003 v času od julija 2003 naprej. Navajajo še, da je pet odstotkov teh strežnikov imelo prej nameščen Linux. Poleg nazornega grafa lahko najdete še nekaj statističnih podatkov in seznam najnovešjih ponudnikov strežnikov z omenjenim operacijskim sistemom.

37 komentarjev

Videoposnetek predavanja v Kiberpipi

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja po videoposnetku predavanja je bilo malodane nemogoče iz Kiberpipine dvomegabitne povezave prenesti film z zgledno hitrostjo. Zatorej si lahko film vunpotegnete z dveh novih strežnikov s hitrejšo pipico: Klik ter klik!

Jasno nam je tudi, da se video noče predvajati na nekaterih računalnikih z nameščenim operacijskim sistemom Windows, napaka najbrž leži v kodeku xvid, s katerim je video zakompresiran. V nastajanju je DivX verzija videa (hvala, (sic)!), katero bomo tudi prenesli na hitre strežnike v najkrajšem možnem času.

35 komentarjev

Pričetek konca?

News.com - Po tem članku sodeč bi lahko sklepali, da se v računalniškem svetu obetajo spremembe. Dell je namreč oznanil, da bo (tudi) zaradi Microsoftove nove politike prodaje licenc, svoje PCje prodajal brez nameščenega operacijskega sistema (v tem primeru Windows OSa) vendar z priloženim t.i. FreeDOS operacijskim sistemom, ki pa tudi ne bo nameščen ob nakupu, ampak ga bo uporabnik lahko namestil kasneje. Za ta ukrep naj bi se odločiči zato, da se bo uporabnik lažje odločil kateri operacijski sistem bo uporabljal. Klik!

3 komentarji

Članki o Win2000/WinXP/.NET

Labmice - Glede na to, da med uporabniki Slo-Techa prevladujejo tisti, ki imajo nameščen operacijski sistem Windows XP ali Windows 2000, bo gotovo marsikomu prišla prav stran Labmice. Stran se ukvarja izključno z zgoraj navedenimi operacijskimi sistemi, o katerih boste v obsežni bazi podatkov našli praktično vse od A do Ž. Stran med drugim obravnava tudi tako imenovano tweakanje in nudi pomoč začetnikom, ki se v novem operacijskem sistemu ne znajdejo ravno najbolje.

1 komentar

Wall-Martovi no-OS računalniki

News Forge - Pred kratkim je v Ameriki veriga trgovin Wall-Mart ponudila 14 PC-jev brez nameščenega operacijskega sistema Windows. Open Source skupnosti so to trumoma pozdravile, na NewsForgu pa so se odločili, da preizkusijo, kako se računalniki obnesejo v navezi z Linuxom. Kako se je vse skupaj izteklo, si lahko preberete tukaj. Sicer pa Wall-Mart gor ali dol, veriga trgovin se nas itak ne tiče, saj so prisotne v Ameriki. Tiče pa se nas vsiljevanje operacijskega sistema Windows, brez katerega očitno nekateri prodajalci sploh nočejo prodati računalnika. In ne pozabite, kupovanje računalnika brez nameščenega operacijskega sistema je vaša pravica in ne dolžnost (in tukaj niti slučajno ne hujskam uporabnikov k uporabi piratskih kopij operacijskega sistema).

7 komentarjev

Nov hrošč na VIA čipovjih

Online Kosten - Onlinekosten.de na svoji strani poročajo, da imajo dobesedno VSA VIIna čipovja nov hrošč, ki bi znal upočasniti nVidiinega Geforcea3 za kar 60 odstotkov. To se zgodi samo v primeru, ako imate nameščen operacijski sistem Windows 98/ME, imate nove Detonatorje 4 ter posedujete Geforce3. Rešitev je za zdaj v odstranitvi Detonatorjev 4 (zamenjava za Detonatorje 3) ali pa v menjavi operacijskega sistema za Windows 2000/XP. Ja, pri VII se moramo pač navaditi na občasne hibe čipovij...

9 komentarjev

Windows XP se dobro prodaja

Slo-Tech - Spet ena novica od Kocija:

V dneh, ki so minili od 25. oktobra, uradne predstavitve Windows XP, je novi operacijski sistem dosegel visoko povpraševanje po vsem svetu, pravijo na Microsoftu. Trenutno nekateri prodajalci ne dohajajo povpraševanja po operacijskem sistemu, saj je prodaja presegla začetno prodajo operacijskih sistemov Windows 95 in Windows Millenium Edition ter dosega enake rezultate kot Windows 98. V prvih dveh tednih dostopnosti je bilo tako prodanih sedem milijonov primerkov novega operacijskega sistema.

"Nadvse zadovoljni smo nad navdušenim odzivom naših strank", je povedal Chris Jones, podpredsednik skupine Windows pri Microsoftu. "Windows XP bo po našem mnenju pozitivno vplival na prodajo in stanje računalniške industrije v prazničnem času." Podjetje McAdams Wright Ragen Inc. je ugotovilo, da je 62 odstotkov pomembnejših trgovcev sporočilo, da se Windows XP prodaja po predvidevanjih ali pa celo bolje. Microsoft je v prvih dveh tednih prodal sedem milijonov...

0 komentarjev

Novi OS : NewOS

Slo-Tech - Slashdotovci so objavili novico o zanimivem garažnem projetku nekega tipa. Ne gre za nič drugega kot novi operacijski sistem za PCje, ki po besedaj njegovega stvaritelja deluje na Intelovih in AMDjevih eno- in večprocesorskih mašinah ter na Seginem Dreamcastu. Zadeva ni zamišljena kot zamenjava za desktop operacijske sisteme, ki jih uporablja večina računalničarjev. Še več: tip celo trdi, da njegov operacijski sistem ni niti najmanj uporaben. No, ja, bomo videli. Vse velike stvari so se začele kot male in mogoče bo kaj zraslo tudi iz tega projekta. Več informacij najdete kar na uradni strani. Thnx slycer!

1 komentar