»

Wii še nekaj časa brez naslednika

Kar v nakup, življenjska doba je še dolga

vir: engadget
engadget - Kot kaže so govorice o potencialnem nasledniku nadvse popularnega Wiija, ki je s svojo igralnostjo kljub slabšemu strojnemu delu dolgo časa imel boljše prodajne rezultate od konkurentov v obliki PlayStation 3 in Xbox 360, neresnične, vsaj glede na intervju, ki ga je z GameSpot opravila Cammie Dunaway. S tem je zanikala tudi namigovanja samega Shigeruja Miyamota, ki je namesto revolucije omenjal evolucijo trenutne strojne opreme, kar je tudi podžgalo govorice o Wii HD.

Cammie Dunaway je tako v intervjuju povedala, da še vsaj nekaj let ne bomo dobili uradne zamenjave za Nintendov Wii. Slednji ima glede na čas prodaje boljše rezultate, kot jih je v enakem obdobju v življenju imel Sonyjev...

16 komentarjev

Prodaja CD-jev upada, digitalni albumi popularnejši

Ars Technica - Tržni analitiki iz NPD Group ugotavljajo, da se je število kupcev glasbe lani zmanjšalo v primerjavi s preteklimi leti. V zadnjih treh letih se je število kupcev glasbe v katerikoli obliki, torej prek spleta ali zgoščenk, skrčilo za 24 milijonov. Glavni krivec za zmanjšanje je slaba prodaja CD-jev, ki so vedno manj priljubljeni. Kljub temu založniki razlogov za skrb nimajo, saj se je število kupcev glasbe prek spleta povečalo. V tem času se je zvišala tudi poraba povprečnega kupca, ki je na spletu zapravil kar polovico več kot pred tem.

Podobne rezultate so naračunali tudi v Nielsnu, saj naj bi se prodaja digitalnih albumov okrepila za 16,1 odstotka med leti 2008 in 2009. Posebej pa je založnike razveselilo dejstvo, da se je količina pretočne glasbe prek omrežij P2P zmanjšala, kar pripisujejo slabi kakovosti datotek sumljive provenience in bogati ponudbi spletnih radiev in drugih možnosti neposrednega poslušanja glasbe prek spleta. Več o tem.

5 komentarjev

Nobelova nagrajenka za literaturo Herta Müller

Herta Müller

Slo-Tech - Švedska akademija nadaljuje z objavljanjem prejemnikov Nobelovih nagrad za letošnje leto. Danes so objavili nagrajenko s področja literature, ki je postala Herta Müller. Prav Nobelove nagrade za literaturo so v zgodovini poskrbele za največ vroče krvi, saj je Nobelovo poslednjo voljo, da naj nagrado prejme avtor "za najbolj izstopajoče delo v idealni smeri", moč interpretirati zelo široko. Zgodovina...

1 komentar

Windows XP hoče živeti

Fudzilla - Pravzaprav jih pri življenju držijo uporabniki in sestavljavci računalnikov, ki jim želijo karseda ustreči. Novih rokov, kdaj se bodo Windows XP povsem zares upokojili, smo videli že nešteto, in kot kaže, jih bomo še kaj. Viri blizu Intelu namreč trdijo, da je slednji Microsoft prepričal, da jim življenjski cikel podaljša še vsaj do leta 2010, po možnost pa še dlje. To se je zgodilo seveda zaradi netbookov, ki jim XP-ji ustrezajo, medtem ko je Vista zanje prezahtevna, tako da je tudi načrt samega Microsofta, da Windows XP na netbookih nasledi Windows 7. In ker ta še ni nared, ni druge možnosti, kot življenje podaljšati predhodniku.

61 komentarjev

Nekaj za v knjigo želja mladoporočencev

Slo-Tech - Tisti, ki se držite življenjskih načel starega mačka Garfielda, se verjetno strinjate, da so v življenju točno tri najpomembnejše stvari, ki so nujne za življenje. TV, postelja in seveda hladilnik. Prepričan, sem, da bi bil nad hladilnikom, s katerim lahko preko interneta naročite pizzo ter sam skrbi za to, da je vedno poln, navdušen še sam Garfield. Vgrajen ima tudi TV (poleg elektronske pošte, dostopa na internet, igralnika za empetrije, knjige receptov, spletne kamerice, dnevnika, beležnice, digitalnega albuma fotografij,...) Klik!

2 komentarja

Avtomobilski CD igralnik

Slo-Tech - Če se vam zdi, da je strošek za vgradnjo avtoradia s priloženim igralnikom za zgoščenke prevelik, si morate nujno ogledati to stran, kjer sta dva mojstra v avtomobil vgradila navadno, računalniško, CD enoto. Za dovajanje 5 V sta uporabila regulator voltaže (ki se, seveda, greje kot naspidiran), po začetnih težavah jima je pa vezava uspela. Za novico hvala technoboyu.

0 komentarjev