»

Hypertransport "GT turbo"...

The inquirer - če ste mislili, da je sedaj vsem znani Hypertransport AMDjev izum, ste živeli v zmoti. AMD je le eden podpornikov tega standarda, za katerega skrbi Hypertransport konzorcij, ki je zadnje čase pridno delal s svojimi podpornimi člani na izboljšavah relativno novega HT 3.0.

Hypertransport Consortium je predstavil novi HT 3.1, ki prinaša nekaj višje frekvence prenosa (ob starem maksimumu 2,6 GHz še 2,8, 3,0 in 3,2 GHz) ki pomenijo prenosne hitrosti do 6,4 G transferjev na sekundo, kar naj bi bilo ob uporabi 32-bitnih kanalov enako prenosni hitrosti 51.2 GB/s (za prenose v obe smeri skupaj)

Novost je tudi povečana hitrost prenosa skozi HTX razširitveni konektor, ki gre sedaj do polne hitrosti prejšnjega HT 3.0 standarda - 2,6 GHz, pa tudi možnost cepitve HTX kanala na dva osembitna kanala.

Pravijo, da bo HT 3.1 hitrostno vsaj deklarativno izenačen s prihajajočim Intelovim QPI vmesnikom, ki ga bomo ugledali ob Nehalemu.

Vsekakor zanimiv razvoj zadev, v katerega je verjetno prav AMD...

6 komentarjev

Izšel popravljen Winamp 5.05

Winamp - Pred časom je bila odkrita varnostna luknja v preobleki predvajalnika glasbe, Winamp, ki bi lahko dopustila nalaganje zlih programov. Nullsoft je zadevo vzel resno in hitro izdal novo različico, ki uvaja sledeče novosti:
  • popravljeni hrošč;
  • popravek za filme prek DirectShow, ki so bili obrnjeni na glavo;
  • JFTE 0.96c;
  • vprašanje, ali ste res prepričani, pred prvim nalaganjem preobleke (skina).
Prenos je mogoč z domače strani.

7 komentarjev

Testne slike TV postaj

Slo-Tech - Malo večernega heca [:D]. Da je na internetu moč najti vse mogoče, smo že navajeni. Če pa odklikate semkaj, boste lahko pogledali kakšne testne slike imajo TV postaje po celem svetu. Čemu naj bi stran pravzaprav sploh služila mi ni jasno, stavim pa, da ima naša preljuba nacionalna televizija najlepšo testno sliko [:D] [:D]. Lahko pa si omislite tudi majico z testno sliko vaše priljubljene TV postaje. Eno majico z testno sliko RTV SLO prosim, pa hitro ker se mudi, potem pa na kolodvorsko - protestirat [:P].

4 komentarji

Winamp

Winamp - Vsi vemo da je program Winamp najbolj priljubljen med uporabniki po svetu za predvajanje mp3 datotek in slovenci zagotovo nismo izjema. Zakaj torej ne bi imeli tudi mi svoj "language pack" za Winamp, če ga imajo že domala vse države sveta [:D]? Na tem naslovu si lahko vunpotegnete "slovenski language pack" za program Winamp (čeprav verjamem, da bi ga vsak znal upravljati sredi noči v hebrejščini če je treba [;)]). Pa vseeno. Ko zadevico pretočite na svoje računalo (cca. 50 kb) in ko file zaženete se vam namesti privzeto v direktorij c:\Program Files\WinAmp\, kar ni nujno prav. Če imate program Winamp v kakšni drugi mapi, preprosto vsebino iz Program Files\Winamp skopirajte v vaš direktorij. Zaženite program, kliknite setup, izberite jezik Slovenščina, Winamp se bo ponovno zagnal in viola, vsa okna in meniji so v slovenščini.

5 komentarjev