»

iRiver ChromeX iMP-150 CD/MP3 igralnik

OnePC - Na tržišču je že dosti MP3 CD predvajalnikov po različnih cenah. OnePCjevci pa so se naposlušali enega od iRiverjevih in bili z njim zelo zadovoljni.

Predvajalnik ima nekaj bonbončkov, ki ga naredijo boljšega od konkurence. Dizajn je tako ali tako prelep (kar lahko sklepate po futurističnem imenu [:D]), tudi format WMA je podprt, najbolj pa preseneti nadgradljivost firmwarea. Prav tako ni izvzet daljinski upravljalec in osvetljevanje zaslončka, slabost predvajalnika pa bi naj bila njegova velikost in kratkost kabla za slušalke pri neuporabi daljinca. Izvolijo.

1 komentar

USB 2.0 v vsak računalnik

Bjorn3D - S prihodom Windows 95B, smo dobili v osebne računalnike podporo novemu standardu, USB imenovanem. Šlo je za revolucionaren standard, podport že v operacijskem sistemu, z zmožnostjo priključevanja naprav med delom ter priključitvijo kar do 127 naprav na en USB vhod.

A tistih 12 Mbps kmalu ni več zadoščalo, saj se je pojavila konkurenca s FireWire tehnologijo, ki podpira 400 Mbps ter ima vse lastnosti USBja. USB standard je udaril nazaj in dobili smo USB 2.0, ki podpira hitrosti do 480 Mbps ter je povsem nazaj združljiv z USB 1.1.

Kako do USB 2.0 v vašem računalniku? Lahko zamenjate matično ploščo ter v veliko primerih s tem tudi procesor in pomnilnik, a to je malce predraga možnost. Cenejšo so si ogledali pri Bjorn3D. Gre za PCI razširitveno kartico, ki vam doda 2 USB 2.0 priključka. Za vse, ki vas zanima je tukaj test.

4 komentarji

Creative Labs MuVo: Dva v enem

Tom's Hardware - Creative Labs je izdelal zelo zanimiv MP3 predvajalnik. Napravica namreč za skladiščenje teh datotekic uporablja USB vtič, ki se preprosto (v Windowsih XP in ME ne potrebujete gonilnikov) vtakne v pripadajočo režo in že lahko nanj pretakamo MP3je. Za napajanje skrbi navadna AAA baterija, ki zadošča za 10-urno poslušanje glasbe. Napravica se lahko pohvali tudi z dokaj dobro kvaliteto zvoka, majhno težo, poleg MP3jev pa je sposobna predvajati še tip WMA.

Za slabih 150 dolarjev torej dobimo MP3 in WMA igralnik ter paličico s 64 megabajti pomnilnika. Kmalu lahko pričakujemo tudi inačico z 128 MB prostora. Ni slabo, upajmo le da se bodo slovenski uvozniki zmigali in zadevo pripeljali tudi v našo podalpsko deželico. Do takrat pa klik!

5 komentarjev

Toshibino prenosno MP3 igralo

CDR-Info - Toshiba bo kmalu začela prodajati svoj lasten prenosni MP3 igralnik, ki bo imel 5 GB trdega diska, imenoval pa se bo GIGABEAT. Opremljen bo z 480 Mbps USB 2.0 terminalom, prav tako pa je lahko povezan preko USB 1.1 vmesnika. Na prodajne police naj bi prišel 22. tega meseca (torej, jutri [:D]), predvidena cena pa naj bi bila okoli 400 ameriških zelenih. Klik!

1 komentar

Avtomobilski CD igralnik

Slo-Tech - Če se vam zdi, da je strošek za vgradnjo avtoradia s priloženim igralnikom za zgoščenke prevelik, si morate nujno ogledati to stran, kjer sta dva mojstra v avtomobil vgradila navadno, računalniško, CD enoto. Za dovajanje 5 V sta uporabila regulator voltaže (ki se, seveda, greje kot naspidiran), po začetnih težavah jima je pa vezava uspela. Za novico hvala technoboyu.

0 komentarjev

CD MP3 player

Buy Korea21 - Če si mogoče želite nekaj konkurence pri prenosnih CD MP3 playerjih, imam za vas prečudovito novico. Korejska firma Dioneer je izdala na trg kar nekaj MP3 playerjev. Njihovi prenosni CD MP3 igralniki imajo štirivrstični LCD, spomin za 12 CD zgoščenk, sedemkanalni izenačevalnik in še mnogo ostalih pohvlanih malenkosti. Le nekaj nas lahko moti pri tem proizvajalcu - je iz Koreje in le stežka bomo našli njegovo produkte v Sloveniji.

9 komentarjev

MP3 player dodatek za Visorje

PC Stats - Ročni računalniki postajajo vse bolj priljubljeni, čemur priča tudi veliko število dodatkov. Tukaj ne mislim na programsko, ampak na strojno opremo, ki lahko vašemu dlančniku doda nekaj novih funkcij. Po dodatkih zagotovo prednjačijo ročni računalniki z operacijskim sistemom PalomOS; pred kratkim smo videli dodatke, ki lahko "original" Palma spremenijo v mobilni telefon, kmalu pa so se tudi pri podjetju Innogear odločili, da izkoristijo razširitveno mesto Visorjev in naredijo strojni dodatek, ki opravlja nalogo MP3 playerja. Dodatek je lepo oblikovan in malce spominja na Applov dizajn, saj je popolnoma prozoren. Dobimo ga skupaj z 32 MB pomnilnika, ki ga lahko razširimo do 128 MB, v napravo pa so vdelali tudi 2 MB Flash roma, ki programe za napravo, lahko pa ga uporabimo kot dodaten pomnilnik pri Visorjih. Zanimivo.

0 komentarjev

MP3 player v obliki kasete

Overclockers Australia - MP3 playerji se počasi uveljavljajo, saj je vedno več proizvajalcev, ki napovedujejo vedno nove predvajalnike. Kot da to ni dovolj, se tudi na področju MP3 predvajalnikov pojavljajo hibridi (združki). Eden izmed takih hibridov je ta predvajalnik, ki ima obliko kasete. Po lastnostih ne izstopa, vendar nam njegova oblika da vedeti, da je nekaj posebnega. Čeprav je oblikovan v obliki kasete, nikar ne mislite, da je tako oblikovan bolj zaradi lepšega. Nikakor. Predvajalnik ima to posebnost, da lahko igra digitalno glasbo (MP3-je) tudi na kasetofonu. In to brez adapterjev. Predvajalnik preprosto potisnemo v kasetofon in uživamo v glasbi. Oblikovno stvar res izstopa, vendar je njegova oblika hkrati njegova največja pomanjkljivost. Nima ne LCD zaslona, pa tudi skladb ne zna prepoznati. Kljub pomanjkljivostim pa je to še vedno eden izmed bolj izvirnih izdelkov zadnjega časa. Mimogrede: morda se da nekaj podobnega kupiti celo v Sloveniji.

7 komentarjev