»

Vohunjenje s pametnim vibratorjem proizvajalca stalo štiri milijone dolarjev

Slo-Tech - Kanadsko podjetje Standard Innovation Corp, ki je izdelalo pametni vibrator s krmiljenjem prek aplikacije na pametnem telefonu, se je v skupinski tožbi zaradi kršenja zasebnosti poravnalo. Tožnikom bo izplačalo 3,75 milijona dolarjev odškodnine, ker je aplikacija vohunila za njihovim spolnim življenjem.

Spomnimo, da je lani razburila zgodba, da pametni vibratorji We-Vibe zbirajo kopico osebnih podatkov in jih posredujejo proizvajalcu. Merili in pošiljali so podatke, kot so temperatura ali stopnja vibriranja, kar je bilo v pogojih uporabe precej prikrito omenjeno. Dodaten problem je bila pomanjkljiva varnost aplikacije, ki jo je bilo mogoče shekati in vibrator oddaljeno krmiliti.

Zaradi tega si je Standard Innovation Corp hitro nakopal...

22 komentarjev

Glasbena zobna ščetka

Daily Mail - Hasbro bo pred božičem predstavil zanimiv nov izum, poimenovan Tooth Tunes. Gre za zobno ščetko, ki med umivanjem zob proizvaja zvok - ta nato potuje po čeljustni kosti do notranjega ušesa, kjer ga lahko slišimo. Zvok naj bi zvenel slabše od glasbe iz glasbenega stolpa in boljše od brundanja samemu sebi, zunanji opazovalec ga ne bo zaznal oz. bo slišal zgolj brenčanje električnega motorčka. Krtačka bo predvidoma stala približno sedem funtov, med predvajanimi pesmimi bi se naj znašli tudi dobro znani MTV hiti, poleg zabave, ki nam jo bo nudila, pa naj bi imela tudi...

20 komentarjev

Sony in internetna telefonija

PC Magazine - Podjetji GlowPoint in Sony sta združili moči in se pridružili izdelovalcem programske opreme, ki ponujajo aplikacije za internetno telefonijo. Brezplačno storitev so poimenovali Instant Video Everywhere, poleg glasovne komunikacije pa omogoča tudi videokonference. Sony bo najnovejši izum dodajal k prenosnikom Vaio BX, ki bodo opremljeni s spletnimi kamerami. Vsak uporabnik programa bo imel tudi lasten poštni predal za sporočila in unikatno številko, na kateri bo dosegljiv, kar bo približalo koncept klasičnemu telefoniranju in posledično olajšalo delo uporabnikom, neveščim sodobnih tehnologij.

6 komentarjev

Nevarni mobilniki

Yahoo News - Na Yahoo! so objavili pretresljiv prispevek, ki opisuje, kako mobilni telefoni zdravstvenih delavcev pomagajo prenašati nalezljive bolezni. V raziskavi so naključno pregledali osebje zdravstvenega doma in odkrili, da je kar 12% mobilnih telefonov okuženih z bakterijo <i>Acinetobacter baumannii</i>, ki je pogost vir infekcij v bolnišnicah. Rezultati so še posebej zaskrbljujoči, saj je bakterija nagnjena k temu, da razvije odpornost na skoraj vse vrste antibiotikov. Prav tako lahko preživi v suhih prostorih. Smrtnost med pacienti, ki se okužijo z njo, je med 50 in 60 odstotki.

Pred nevarnostjo nas ne obvaruje niti ustrezno umivanje rok, saj je raziskava pokazala, da je bakterija prišla v mobilne telefone tudi med tem, ko so jih uporabljali v zaprtih oddelkih. Sedaj so v tej bolnišnici prepovedali uporabo mobilnih telefonov ter ponovno pričeli uvajati naprave, ki za delovanje ne potrebujejo fizičnega kontakta.

0 komentarjev

ZZZ 138 in 139

ZZZ - Poletje je, tako da so dvojne (poletne) izdaje revij že standard. Tudi ZZZ ni izjema, saj se bodo naslednjič vrnili šele v začetku septembra. O čem govorijo tokrat? O matematiki za somalskimi oboroženimi silami (dobra fora, branje obvezno [:D]), o novih metodah oboroževanja, o miški, ki izgleda kot nepremično pero, o neumnih izumih, in tako naprej... Klik!

0 komentarjev

Mobilna kamera CommuniCam ™ MCA-25

SonyEricsson - SonyEricsson je predstavil novo kamero z imenom CommuniCam™ MCA-25. Kompatibilna bo z novimi telefoni SonyEricsson T200, T300 in T600. Narejena je iz lahkih materialov ter po besedah SonnyEricsonn-a uporabna za nemalo stvari. Ima ločljivost 640 x 480, kar pa je za tovrstno mobilno kamero kar veliko, sliko pa zajame v 24-bitni barvni tehniki. Omogoča nam tudi predogled slike na zaslonu ali preko kukala kamere.
Poigramo pa se lahko še s številnimi zabavnimi efekti, ki jih lahko dodajamo slikam. Nastale slike pošljemo prek MMS-a ali e-maila. Klik!Kaj je to, na zaslonu cegla...

2 komentarja

Zobarca, plombo, pa še mobitel, prosim...

ABC News - Heh, to je pa eden od izumov, ki bi spadal v ZZZ. Tukaj si lahko preberete, kako bo najnovejši izum britanskih izumiteljev vplival na naše življenje: Ker so čipi dandanes narejeni v tako majhni velikosti, ni vrag, da ne bi mogli enega vgraditi kar v zob. Zadeva je sestavljena iz majhnega vibratorja, ki opozori na klice, iz oddajnika ter sprejemnika ter iz majhnega zvočnika, ki z resonanco posreduje zvok po glavi v naše uho. James Bond, skrij se [:D]! Kako vraga ga bom pa polnil?

11 komentarjev

Nova številka on-line časopisa ZZZ

ZZZ - Spet je tu. Kot vsakega prvega v mesecu je ZZZ spet objavil najbolj nore stvari, ki si jih človek lahko zamisli. Pa poglejmo o čem govori tokrat. O vozilu, ki lahko doseže 100mph in je v resnici kolo. Gre za kolo, v sredini katerega sedi voznik in vozi. O posebnih raketicah, ki bi bile poslane v nevarne situacije... Edino kar me moti pri njih je hm, hm čudna oblika. Poglejte si sami in presodite, na kaj vas spominja. O posebni sondi, ki bi jo poslali na Sonce. O posebni napravi, ki omogoča preklapljanje med dvema računalnikoma. Najbolj pa mi je všeč "tedenska fotografija". Na fotografiji je YF-24 stealth. Letalo ki je, kot boste sami videli, resnično nevidno. Več o tem tu.

12 komentarjev