»

iSCSI

Digit Life - Ponedeljki so počasni dnevi, julij je počasen mesec, poletje je počasna sezona - matematiko izvedite sami, kako je na področju novic [:D]. Novica današnjega dne je zagotovo iSCSI, pogruntavščina iz laboratorijev Hewlett-Packarda. Poenostavljeno bi lahko rekli, da je iSCSI le protokol SCSI, ki podatke izmenjuje preko omrežja TCP/IP. Tako bodo naprave, kot so SCSI diski, DAT enote ali CD zapisovalniki bili ločene naprave, direktno priključljive v omrežje. S tem si omogočimo direkten prenos podatkov preko mreže v napravo, kar pride še posebej prav podjetjem na večih lokacijah, če imajo vzpostavljen VPN. Težava je le v tem, da rabi SCSI konstanten tok podatkov v pravem vrstnem redu, kar se pa lahko pri TCP/IP protokolu, kot vemo, kaj kmalu zalomi. Ravno zato so se inženirji dogovorili, da bo header paketa s podatki večji, saj bo vseboval tudi statistiko hitrosti prenosa prejšnjih paketov, kar bo omogočilo iSCSI napravam prilagoditev hitrosti. Ja, sliši se obljubljajoče. Klik za celotno...

0 komentarjev

Slike Thoroughbreda

Overclockers Taiwan - Vsi ga pričakujemo z veliko naglico - in izgleda, da je vsak dan bližje. Thoroughbred, novi AMDjev procesor, naslednik Athlona XP (Palomina), grajen na 0.13 mikronski tehnologiji bo Intelu povzročil še več preglavic, kolikor jih ta gigant že ima z AMDjem. Slikice, porečete? Slini se! Sicer je pa danes zelo počasen dan glede novic, kar je logično, saj je nedelja. Da se ne boste bentili, češ da sem len [:D].

3 komentarji

Zasebnost na spletu...

CNN - Vsi že vemo, da zasebnosti na spletu bolj ali manj ni. Največje oglaševalske agencije zbirajo podatke o vaših navadah, vaših konjičkih, vaših nakupovalnih navadah in tako naprej. Dober primer je tudi recimo Amazon, ki zbira podatke o tem, kakšne knjige iščete in glede na te podatke vam prikaže priporočene knjige za vas.
Zaradi očitkov oglaševalski industriji, da nenehno vdira v zasebnost uporabnikov, so postavili dve spletni strani (t.i. "opt-out" strani), Network Advertising Initiative in Andersen Compliance, kjer lahko uporabniki odklonijo uporabo njihovih podatkov, ko obiščejo popularne komercialne spletne strani.
V preteklosti so morali uporabniki na vsaki spletni strani posebej označiti, da ne želijo uporabe njihovih podatkov na spletni strani, kar je povzročilo kritiko varuhov zasebnosti in nekaterih zakonodajalcev. Tako se ameriški kongres nagiba k temu, da bi na splošno uredil to problematiko na ta način, da bi lahko oglaševalske agencije uporabljale podatke o uporabnikih...

4 komentarji

Obnovljena DL sekcija

Jaz - Izzid 3DMarka 2001 je prava priložnost za majhno osvežitev naše Download sekcije. Jup, novi MadOnionov 3D benchmark sedaj lahko downloadate tudi preko Slo-Techovega FTP servera. Trenutno je na voljo le en FTP in sicer Perzej, do večera pa bomo filetek prenesli tudi na Simfinov FTP.
Poleg novega 3DMarka je DL sekcija bila deležna tudi nove različice WCPUIDA in MotherBoard Monitora. Zdaj pa veseli na download! Mimogrede, hvala vsem 25 osebkom, ki so mi e-mailali glede izzida novega 3DMarka . Sicer sem zadevo mislil uploadati že včeraj, toda nikakor nisem mogel dostopati do MadOnionovega strežnika, druge velike strani pa ga tedaj še niso imele .

0 komentarjev