»

Prva dvoprocesorska DDR matična plošča

X-Bit Labs - IWill, podjetje, ki je najavilo in začelo prodajati prvo DDR matično ploščo nasploh, KA266-R, je sedaj najavilo tudi prvo večprocesorsko DDR platko. Šlo bo za DVD266-R model, ki bo podpiral Intelove FC-PGA procesorje, zgrajen pa bo okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. Razširitvene zmožnosti plate so spodobne: 4 DIMM reže za do 4GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa, 5 PCI, 1 AGP 4x in 1 ACR reže. Kot se spodobi, bo plata podpirala ATA100, vgrajen pa bo tudi dodaten AMI 80649 ATA100/RAID kontroler. Plošča naj bi bila namenjena delovnim postajam in strežnikom, toda zaradi pomanjkanja vgrajenega SCSI krmilnika bo po vsej verjetnosti precej poceni in tako dosegljiva večini ljudekov. Proizvodnja naj bi se začela konec...

1 komentar

ABIT VP6 pred vrati

HardOCP - Yeah! Ne bo več dolgo in v trgovinah po celem svetu se bo pojavila dolgo pričakovana ABIT VP6 platka. Gre za naslednico dvo-procesorsko uspešnice BP6 ( kar itak veste vsi, ki niste zadnjih par mesecev preživeli v akvariju skupaj s svojo želvo ), ki bo kajpak namenjena FC-PGA procesorjem. ABIT je s ploščo imel določene težave in zato je malce zamujala, toda sedaj so očitno vse probleme odpravili in začeli z masovno proizvodnjo in razpošiljanjem. Komaj čakam na svoj testni primerek [:D].

0 komentarjev

Super Golden Orb

3D Chipset - Heh, verjetno ste že vsi mislili, daje Thermaltake popolnoma pozabil in Intelove procesorje, saj sta zadnja dva produkta ( Chrome in Super Orb ) bila namenjena SocketA procom. No, temu ni tako, saj so najavili novega člana Super Orb družine, Super Golden Orba. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je originalen Super Orb, le da je zlate barve in da ima enak pritrditveni mehanizem kot Golden Orb. Torej gre za Super Orba, namenjenega Intelovim FC-PGA procesorjem.

3 komentarji

ABITove DDR matične plošče

X-Bit Labs - ABIT bo po vsej verjetnosti kaj kmalu najavil dve DDR matični plošči in se tako pridružil široki paleti proizvajalcev, ki so to že storili. Nadvse presenetljivo je, da gre za izdelka namenjena OEM tržišču, tako da ne bosta najbolj namenjena nam zanesenjakom. Pa si poglejmo:
  • KG-20:MicroATX plošča, zasnovana okoli AMD760 čipovja za SocketA procesorje. Podpirala bo 200/266MHz FSB ter do 2GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa v dveh DIMM režah. Poleg tega bo na plošči še 3 PCI, 1 AGP 4x in 1 CNR reža...
  • VR-20:Različica zgornje plošče, namenjena Intelovim FC-PGA procesorjem okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. V dve DIMM reži boste lahko vtaknili do 3GB DDR SDRAMa, druge razširitvene zmožnosti pa so popolnoma enake zgornji plošči.

0 komentarjev