»

So Setiju šteti dnevi?

ZDNet - Glede na priljubljenost projekta Seti@Home na naši skupini, kaže, da vas večina projekt pozna.

Vendar kaže, da se nam projektom nabirajo črni oblaki. Po velikem številu paketov, ki so jih avtorji prejeli, in po idejah po širitvi vidnega polja satelitov in uvedbi Seti@Home II, se akademiki, ki stojijo za projektom, ubadajo z finančnimi težavami. Kot poročajo na ZDNetu, so se ustavili finančni prilivi.

Sicer pa, kakor kažejo debate v našem forumu, se prihodnosti za 100% obremnjenost vašega procesorja ni bati.

9 komentarjev

SETI strežniki

SETI@Home - Na domači strani vsem dobro znanega SETIja so slike njihovega strežnika. Nekaj velikih škatel, monitor ali dva ter en kup kablov v sobi nič večji od manjše učilnice. Zanimivo tudi za tiste, ki želijo izvedeti, kakšni čudni tipi stojijo za tem projektom. Slike so sicer datirane s 15. majem, toda morda jih še niste videli. Tukaj.

2 komentarja

Še en SETIjev mejnik

SETI@Home - Po tem, ko so praznovali 500 milijonti poslani paketek 7. maja in tretjo obletnico obratovanja 17. maja, v prihodnjih dneh pričakujejo še en res pomemben mejnik. Uporabniki bomo dočakali kar miljonto leto pretečenega skupnega procesorskega časa!

Še statistike:
Skupni procesorski čas: 995049.341 let
Procesorski čas zadnjih 24 ur: 1254.542 let

Čakati nam gre torej 4 do 5 dni.

5 komentarjev

SETI članek

Digital Explosion - Kaj je SETI, najbrž že veste. Gotovo pa ne veste, da običajna grafična različica tega programa, ki jo ima nameščeno večina vas bralcev, ni ravno idealna, če bi se radi nekoč povzpeli visoko na katerikoli SETI lestvici. Najbrž že veste, da obstaja tudi tekstovna različica, ki bistveno pohitri računanje, vendar pa boste gotovo dosegli še bolje rezultate z orodji, o katerih si lahko več preberete v tem članku. Gre namreč za posebnega tekstovnega odjemalca in za precej uporabno orodje, ki bo prišlo prav predvsem tistim, ki niso noč in dan povezani v internet. Omogoča namreč to, da si iz osrednjega SETI strežnika potegnete poljubno število paketkov, nakar jih program računa toliko časa, dokler niso paketki preračunani in vas nato opozori, da je čas, da pošljete rezultate. Poleg opisov teh dveh dodatkov pa boste našli še nekaj nakladanja o zgodovini tega programa in nekaj nasvetov za boljše računanje....

3 komentarji

SETI@home: poslani 500-milijonti rezultat !!!

SETI@Home - Wichita State University team je srečnega uporabnika nagradila z 500 dolarji. Drugače pa je članov seti projekta vsak dan več. Seti@home bo kmalu uporabljalo že štiri miljone ljudi! Torej, če si predstavljate za dve Sloveniji ljudi, ki uporabljajo svoj abak do zadnjega MHz, da bi dosegli mogoče največje odkritje v zgodovini. Po drugi strani pa je še vedno veliko ljudi, ki sploh še ni slišalo za to oz. so pa ne vedo, da bi lahko tudi sami pomagali. Torej, če si eden izmed teh, velja obvezen ogled te strani, kjer je zadosti gradiva za celovečerno branje. In ko te bo takoj navdušilo in se nam boš pridružil, velja obvezna včlanitev v Slo-Tech team, da skupaj dokažemo, da nekaj veljamo... klik

9 komentarjev