»

Intel z novo reklamno kampanjo

bit-tech.net - Mimo so časi, ko so zgolj novice o več gigahercih in slika novega čipa navdušile množice. Tako Intel kot AMD sta se v oglasih trudila množicam prodati koncept večjedrnih procesorjev, a sta bila bolj ali manj neuspešna zaradi nepoznavanja razlik, ki množice sploh ne zanimajo. Intel se je k problemu odločil pristopiti drugače. Z novo kampanjo, ki naj bi trajal od treh do pet let, bodo začeli v ZDA, Veliki Britaniji in Nemčiji (in jo nato razširili na 24 drugih držav, seveda pa bo prisotna tudi na spletu), v njih pa primerjali bolj ali manj vsakodnevne situacije s situacijami v njihovih tovarnah. Tako bodo eno zraven druge postavili sliko rock koncerta in v bele halje oblečenih razvijalcev čipa 4004 s pripisom: "Vaše...

10 komentarjev

Adieu Intel Inside?

vir: Neowin
Neowin - Legendarni zaščitni znak večine ohišij, v katerih tiktakajo Pentium in Celeron procesorji, Intel Inside, se po šestnajstih letih poslavlja. Govorice o tem se širijo že od novembra, govorijo pa, da Intel za začetek januarja pripravlja novo oglaševalsko kampanjo, v sklopu katere bodo spremenili svojo zunanjo podobo. Pa počakajmo še en teden.



Bo Intel uporabil že predstavljene logotipe ali so naredili popolnoma nove? Bomo videli.

19 komentarjev

Parodija oglasa MPAA

Slo-Tech - Današnje DELO piše, da so pri ameriškem filmskem združenju MPAA (Motion Pictures Association of America) pripravili plakatno oglaševalsko akcijo, s katero kršitelje opozarjajo, da z nelegalnim pesnemavanjem avtorsko zaščitenih datotek preko interneta tvegajo kazen.

Slogan akcije je "YOU CAN CLICK, BUT YOU CAN'T HIDE" (lahko klikaš, a skriti se ne moreš).

Ker pa je oglas nadvse primeren za kakšno parodijo, smo ga malce popravili. Tokrat oglašuje Linux in opozarja uporabnike Windows, da jim konzola ne "uide"...

55 komentarjev

Intel: rezultati pod pričakovanji

Vnunet - Intelovi rezultati 2. četrtletja so, kot omenjeno, pod pričakovanji ter skoraj polovico nižja od onih 1. četrtletja. Od prihodkov v višini $6.3 MRD je ostalo $446 MIO čistega dobička, za kar naj bi bila kriva predvsem še vedno nizka aktivnost trga (beri: recesija je še vedno aktualen izgovor) ter cenovne vojne z AMDjem. Klik!

Slednje bi sicer ne bile problematične, v kolikor bi se skladno z nižanjem cen povečeval tudi obseg povpraševanja, vendar se to zaradi toge elastičnosti trga žal ne dogaja v željenem obsegu. Intel tako v naslednji polovici leta kani opustiti nekje 4.000 delovnih mest (med njimi tudi planirana delovna mesta) ter zategovati pas z nižjimi investicijami, še posebej v raziskave in razvoj. Omeniti pa velja tudi plasiranje Itaniumov druge generacije, ki se bo zgodilo v prihodnjih mesecih.

4 komentarji

Intel Everywhere.

News.com - Začelo se je leta 1991 kot propagandna kampanja. Intel Inside.

Naslednji korak pa se je zgodil včeraj, ko je [epp vložek:] snovalec naših najljubših in nasploh nadmočnih procesorjev, Intel [/konec epp vložka], pričel z novo kampanjo. Tokratni gesli sta "Can a company that doesn't make computers change the course of computing history?" in "Can a microscopic piece of technology solve enterprise-sized problems?". Vsled ravnokar razrahljane objektivnosti reklamnega odgovora ne bom navajal. Klik!

Dodatek: propagiranje bo trajalo 3 leta.

1 komentar