»

Kitajca tihotapila zmogljive kamere za termovizijo

CNN - Na letališču v Los Angelesu so aretirali moška, ki sta na letalo skušala pretihotapiti zmogljive kamere za termovizijo. Yong Guo Zhi in Tah Wei Chao sta bila z letalom namenjena v Peking, kaj pa naj bi tam z njimi počela, pa v ameriškem Bureau of Industry and Security (BIS) še niso ugotovili. Znano je le to, da so v njuni prtljagi našli deset kamer za termovizijo, ki jih ponavadi uporablja vojska. Potem, ko so kamere odkrili, Zhi in Chao seveda za "izvoz" majhnih in sofisticiranih naprav, od katerih vsaka stane najmanj 5000 ameriških dolarjev, nista predložila izvoznega dovoljenja.

Eden od Kitajcev je menda prodajalcu zagotavljal, da jih kupuje za domačo uporabo, v BIS-u pa trdijo, da se omenjene kamere sicer uporabljajo tako v komercialne (elektrotehnika, metalurgija), kot v vojaške namene, ne moremo pa jih uvrstiti med izdelke, ki bi jih lahko kupili na policah običajnih trgovin. Zhija in Chaoja, ki sta kamere enakomerno porazdelila po svoji prtljagi, bosta v priporu, dokler ne...

6 komentarjev

ZZZ #133

Slo-Tech - Pa saj že veste, o čem pišejo tedensko (ali na dva tedna) v ZZZju. O vseh mogočih izumih, pogruntavščinah, uporabnih pripomočkih, in tako naprej. Tokrat pišejo o plovilu, ki kani podreti svetovni rekord v hitrosti, ki ostaja nedotaknjen že celih 25 (!!) let, o psihologiji za 3D Markom in doseženimi točkami v le-tem, o dobavljivosti municije z osiromašenim uranom, in tako naprej. Klik!

0 komentarjev

ZZZ #132

Slo-Tech - Vsakič presenetijo, vam povem [:D]. Tokratna izdaja se posveča nakupu vesoljskega poleta (verjemite, ruska vojska zadevo trži preko interneta), nato govorijo o človeku, katerega življenjski cilj je, da bi se s svojo doma narejeno raketo izstrelil v orbito ter s padalom spustil v ocean, ne manjka pa tudi znanstvena razprava, zakaj je kofein eden največjih dosežkov moderne civilizacije. Klik!

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Eh, še vedno ne morem skriti navdušenja nad ZZZ Online, futuristično e-revijo, ki se ukvarja s tem, kakšne izdelke kanimo skrbni potrošniki za mastne denarce kupiti v prihodnosti. Kaj nam prinaša 131. številka? V njej preberite vse o najnovejšem izumu ameriške vojske, ki izgleda tako kot naspidirani Mattelov avto na baterije. Ker pa je to vseeno vojaški proizvod, ga lahko mečemo ob zid, čez stopnice ter iz blokov na tla, pa bo še vedno vozil naprej. Vojaki ga upravljajo preko veselega ploščka™ (Joypada [:D]), zadevico pa lahko opremimo s kamero ter drugimi logističnimi pripomočki, ter celo z orožjem. Druga velika pridobitev je pogo palica (se spomnite Keena?), ki je narejena iz vlaknenega materiala, ki vase shrani 3- do petkrat več energije kot prejšnje pogo palice. Zaradi tega se kani dogoditi, da boste kmalu skakali čez dvopasovne ceste, zavarovalnici pa nič povedali. Tretji izum je pa kamera, ki zmore slikati 360-stopinjsko. Brž!...

0 komentarjev

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - In zopet je izšla nova številka, tokrat že stotrideseta, futur-e-cajtnga ZZZ online. V tej številki si lahko preberete nekaj več o turbinah na veter, ki stojijo v morju, vesolju in atomsferi. Zanimiva je tudi novica o ventilatorjih, ki imajo tuljave, ki ustvarjajo magnetno polje na zunanji strani namesto v sredini in s tem omogočajo boljši izkoristek ter večji pretok zraka pri enaki velikosti ventilatorja. Klik!

1 komentar

Novi ZZZ

ZZZ - Vedno vam z veseljem povem, da pojdite prebrati novo izdajo spletnega futuristično-zajebantskega cajtnga ZZZ Online. Kaj prinaša 128. izdaja? Prebrali boste lahko vse o letečih internetnih baznih postajah, na katere se boste brezžično povezali s hitrostjo 50 megabitov v sekundi, o tem, da lahko na dražbi kupite star ruski space shuttle za 6 milijonov dolarjev, in še o mnogočem. Da ne govorimo, da je na sliki tedna lokostrelka, ki lok upravlja z nogami. Hehe [:D].

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Nova številka je 125... kaj so si izmislili tokrat? Mini letalo, ki je komaj dovolj veliko za enega človeka, napravo za izdelovanje magnetov, napravo za utišanje zvokov, ki deluje na principu že delujočih industrijskih naprav (z zvočnikom enostavno oddajamo točno "nasprotno" valovanje, tako da se valovanji izenačita in tem pride do tišine). Uporabno za precej stvari - računala, avtomobili, letala, otroci, hrup s ceste...

Novi ZZZ si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

ZZZ #117

ZZZ - Tedensko ažurno, zanimivo ter sploh nujno za branje - ZZZ Online. Tokrat se avtor spusti v napihljive zvočniške enote, v človeški oklep narejen iz titanijeve zlitine ter v policiklični monocikel (to morate videti, izgleda kot naspidiran skuter - kar v resnici je :D). Tedenska slikica kaže kokoš, katera je živela še dolgo po tem, ko ji je njen lastnik odsekal glavo. V glavnem - zanimivosti cel kup. Klik!

0 komentarjev

Novi ZZZ Online

Slo-Tech - Izšla je že 114. številka meni najljubšega neobičajnega futuristično-računalniškega magazina, ZZZ Online. Česa so se dotaknili tokrat? Ste vedeli, da okoli Zemlje kroži dobesedno milijarde odvečnih kosov raznih neuporabljanih satelitov, katerih kinetična energija je enaka žogici, vrženi iz stotih metrov višine na tla? Pa to, da je Nike vrgel dva milijona dolarjev za razvoj tekaške obleke, ki pokrije tekmovalca od glave do peta? Branje obvezno. Sedaj vsaj veste, kam gre denar, ki ga porabite za nove superge .

2 komentarja

Nova slovenska e-revija

Slo-Tech - Veselje, dobili smo še eno v vrsti slovenskih e-revij, ki pokrivajo različna področja računalništva, tega ceha, ki postaja iz dneva v dan bolj zapleten ter obširen. Revija, ki si lasti izjemno preprosto ime Revija, je e-magazin, ki se poleg novic iz "navadnega računalništva" osredotoča na Dreamcast, kar ji, seveda pogojeno s trdim delom ter veliko neprespanimi nočmi, daje možnost uspeha. Administratorjem želim veliko sreče ter uspeha v razvoju te strani, ki je, če pustimo porodne krče ob strani, kar zanimiva.

15 komentarjev