»

Kingston 5GB DataPak PC Card HDD & Reader

Mikhailtech - Na Mikhailtech so napisali članek o v naslovu omenjeni napravi. Naprava je zelo dobro opisana na petih straneh članka, ocenili pa so jo z zelo visoko oceno, saj vsako stvar zelo dobro "zapakira". Če se obrnemo k videzu napravice opazimo, da je zelo podobna miški, le da ima na sprednji strani odprtino. Sedaj (in po pogledu na sliko) morda veste kaj več, če pa še vseeno ne veste za kaj gre, si oglejte članek kar sami.

0 komentarjev

Okrogli kabli in hladne katode

Slo-Tech - Ko odpremo ohišje računala, takoj opazimo tiste velike ploščate 80 ozirima pa 40-žilne kable, ki povezujejo matično ploščo s trdim diskom, CD enotami,... Če vam je pomemben pretok zraka, si lahko kupite okrogle kable, katere so si skupaj s hladnimi katodami ogledali na Furious Tech. Članek je zelo kratek, a obsega zadovoljivo število fotografij. Klik!

Če vam je pa škoda teh nekaj tisočakov za urejeno kablovje, si to lahko naredite sami.

6 komentarjev

SATA trdi diski

OC Workbench - Novejše matične plošče že dolgo podpirajo Serial ATA, a trdih diskov ni in ni bilo. No, med prvimi so zbrali pogum pri Seagateu in izdali serijo SATA trdih diskov. Prav te trde diske so si tokrat ogledali na OC Workbench.

Poleg njihove hitrosti je velika prednost tudi kablovje, saj ne uporabljajo standardnih 80-žilnih flat kablov, temveč tanke in okrogle kable, ki pripomorejo k boljši prevetrenosti ohišja. Diski serije Baracuda imajo kapaciteto 80 GB ter 120 GB. Vsi trdi diski se vrtijo pri 7200 obratih na minuto in imajo 8 MB predpomnilnika, v delovanju pa dve sekundi preživijo pod obremenitvijo 63G (naj bi). Članek je poln benchmarkov in testov, ki vas lahko prepričajo v njihove sposobnosti. Diski so primerni tudi za tiste, ki nimate SATA krmilnika, saj prav tako dobro delujejo v ATA100 načinu. Klik!

0 komentarjev

Kako narediti okrogle kable?

več strani - Okrogli kabli IDE so postali danes že kar nuja, če nočete, da bi se topel zrak ujemal v običajne IDE kable in vam onemogočal učinkovitejše hlajenje. To so potrdili tudi številni navijalci, ki so si svoje okrogle IDE kable bodisi kupili, bodisi so si jih izdelali sami.

Postopek izdelave okroglega IDE kabla je povsem preprosto opravilo, ki ne zahteva doktorata iz reaktorske fizike, ampak samo nekaj potrpljenja in ročnih spretnosti. Če ste slučajno začetnik v izdelovanju, pa bo bolje, če si prej preberete nekaj literature. O izdelavi okroglih kablov so se na kratko razpisali na 8 balls Hardware strani, potrebno znanje pa boste našli tudi na Slo-Techu [;)].

4 komentarji

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Okrogli kabli - n-tič

Mikhailtech - Za mojo poslovilno novico pred jutrišnjo maturo iz slovenščine (saj res, zaželite Primožu, DrSergioDJu, Slaineu, LPPju, Máteju, Zigggi, Senitelu ter moji malenkosti veliko sreče), pa povezava do testa okroglih diskovnih kablov na Mikhailtechu. Kot lahko razberemo iz članka, je nakup le-teh zelo priporočljiv, saj se je pri njemu zamenjava iz ploščatih na okrogle kable odrazila v treh stopinjah nižji temperaturi ohišja. Ravno včeraj sem objavil novico o tem, če so okrogli kabli kakovostno slabši od ploščatih zaradi ločenih ozemljitvenih žic. Test je bil čudno izveden, saj je bila testirna enota CD prepisovalnik. Tokrat je Mikhail testiral disk s Sisoft Sandro, enkrat z okroglim kablom, drugič s ploščatim. Razlike ni bilo - le statistično odstopanje. Sedaj vemo [:D].

10 komentarjev

So okrogli kabli kul?

I Am Not A Geek - Spomnim se, ko smo se, med inspiracijami ter v afektu modificiranja mojega ohišja (tega je sicer že dve leti) spravili delati okrogle kable. Olfa nož, malo iznajdljivosti, dosti mirne roke ter kakšnih deset kil lepilnega traku - in kabel je bil nared! Z nakupom svojega prvega ATA66 diska sem tudi zamenjal kabel iz 40 na 80-žilnega, a si zaradi ozemljitvenih žic med nosilkami signala nisem upal narediti okroglega kabla, saj sem se bal, da bi to vplivalo na hitrost prenosa. S tem vprašanjem so se ubadali tudi na Iamnotageek.com ter ugotovili, da opaznega vpliva na prenos podatkov ni. Sedaj veste [:D].

5 komentarjev

Novi test

Jaz - Po daljšem zatišju s testi odpira Sergio novo sezono z ničemer drugim, kot s svojim dolgo napovedovanim mega testom CD pekačev. Tipo je testiral kar 12 različnih modelov, od Plextorjev, Yamah do Ricohov in Creativov. Če ste trenutno v trgu za nov pekač, si zadevco le oglejte, pa tudi drugače je ogled priporočljiv, saj je Sergio razbil kar nekaj mitov, ki so se nabrali okoli pekačev. Še opravičilo za pozno objavo testa, toda Sergio je danes spet preveč snifal lepilo in sem za objavo moral poskrbeti sam (kar je vse skupaj premaknilo za 3-4 urce ), ker ga je potem preveč bolela glava .

21 komentarjev