»

Nova anketa: zvočna kartica, da ali ne?

Slo-Tech - Diski so po rezultatih ankete sodeč, še daleč od popolnosti, saj vas je več kot polovica že izgubila podatke zaradi okvare tega nosilca podatkov.

Zaradi napake na disku sem že izgubil podatke:
da58%
(578)
ne42%
(419)
Skupaj glasov: 997


Tokrat vas sprašujemo, kaj pošilja zvok na zvočnike, oziroma slušalke. Je to kar vezje, integrirano na matično ploščo, je to zvočna kartica, ali pa gre za zunanjo zvočno kartico?

37 komentarjev

Creative Labs Audigy 2

G3D - Audigy2 se imenuje Creativeova najnovejša zvočna kartica, katere test nam naš vrli admin alien-w še dolguje. [:D] No, danes se je na internetu pojavil nov test, ki je tokrat nastal pod peresom (oz. tipkovnico) pisca na Gaming in 3D. Kartico, vredno 130 ameriških zelencev, so si pogledali z vseh možnih kotov ter ji prisodili oceno 87 odstotkov. Zakaj? Zato ...

1 komentar

Test Audigya2

Tweak Town - Creative SoundBlaster Audigy2 je zvočna kartica, katere test nam alien-w obljublja že dalj časa, da pa ne boste preveč neučakani, si lahko pred tem ogledate test te zvočne pošasti oz. zvočnega razstreljevalca™ na TweakTown. Tehničnih karakteristih vam na tem mestu ne mislim naštevati (use Google instead), lahko pa vam namignem, da so bili s kartico zelo zadovoljni. Motila je le, kot ponavadi, samo cena. A če imate 200 dolarjev odveč ter vrhunske zvočnike, klik!

1 komentar

Lahkotnejše navijanje

Gigabyte - Podjetje Gigabyte je izdalo beta verzijo priljubljenega programa EasyTune, ki tokrat nosi že številko 4. Za tiste, ki veste čemu program služi, spodnjih nekaj vrstic preskočite, za ostale pa kratka razlaga: gre za program, s pomočjo katerega lahko kar iz operacijskega sistema nastavljamo in spreminjamo frekvenco procesorja, pomnilnika in tudi AGP ter PCI vodila. Glede na to, da je odpiranje abaka™ in nastavljanje FSBja preko mostičkov za marsikoga, ki ima takšno matično ploščo, mučno opravilo, si bo s tem programčkom prikrajšal kar nekaj nevšečnosti. Branil pa se ga zagotovo ne bo tudi kakšen manj izkušen Slo-Techer.

Program pa je uporaben tudi takrat, ko želimo na primer povečati frekvenco samo pomnilniku, kar nam v primeru, da matična plošča tega ne podpira, zna priti še kako prav. Marsikatera plošča namreč podpira samo tolikšno frekvenco pomnilnika, kot ima procesor FSBja, kar pa v marsikaterem primeru še zdaleč ni 133 MHz ali več. Kot bi rekel naš najljubši admin alien-w: "A...

5 komentarjev

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Soundblaster Extigy

Overclockers Australia - Ta novica je prišla do nas relativno pozno, a vseeno. Creative namerava izdati izvenškatelno serijo zvočnih kartic, ki temeljijo na Audigy EMU10K2 procesorju. Soundblaster Extigy, kakor se bo zadeva imenovala, bo imel zmožnost 24-bitnega 96 KHz predvajanja s 100 decibeli razmerja signal-šum (kot pri Audigyju). To je prva zvočna kartica, ki jo je Creative izdelal v vsej svoji zgodovini. In kaj je tako privlačnega na tej kartici, poleg tega, da lahko sedaj proizvaja še čistejše tone, ker jo ne moti EMI računalnika? Jah, zadeva lahko koristi tudi kot samostojen dekoder za Dolby Digital 5.1. Cena? Okoli petdeset tisočakov v tujini. Glede slovenske cene pa - povprašajte uvoznike . Aja, zadeva bo v prodaji sredi februarja. Test na Slo-Techu bo.

1 komentar