»

Ukradenih za pol milijona dolarjev enot ethereuma

Slo-Tech - Prve ponudbe kriptovalut (initial coin offering ali ICO) postajajo čedalje pogostejši način financiranja mladih zagonskih podjetij (start-upov), ki se na ta način izognejo vsej regulaciji in papirologiji, ki sta povezani s klasičnim zbiranjem denarja s prodajo delnic. Toda zaradi svoje narave kriptovalute predstavljajo nevarnost, ko gre kaj narobe in transakcij ni mogoče razveljaviti. Letos so z ICO zbrali že 1,2 milijarde dolarjev. Mlado podjetje Enigma, ki so ga ustanovili diplomanti MIT-a in se ukvarja z razvojem varnih rešitev za finančne...

15 komentarjev

Na Xboxu namesto rdečega obroča zdaj rdeča pika

Opozorilo o pregretju

vir: engadget
engadget - Težave z umiranjem Xboxov 360, ki so zadnje sporočilo v svet dali v obliki utripajočega rdečega obroča treh LED diod, so dobro znane in so po predvidevanjih večine proizvajalcev posredno povezane s pregrevanjem konzol. Čeprav so varčnejše revizije te težave omilile, so pri Microsoftu vseeno želeli biti prepričani v dolgoživost nove, tanjše konzole. Še ena izmed novosti je namreč ugašanje pregrete konzole, kar je doseženo s pomočjo programskega dela konzole, ki naj bi stalno nadzorovalo temperaturo v obratovanju. Če se bo konzola segrela do nevarnih temperatur, bo začela utripati rdeča lučka znotraj gumba za vklop (RDoD - Red Dot of Death), ki sicer v zeleni barvi označuje delovanje same konzole. Na zaslonu se pokaže dodatno pojasnilo, da je...

22 komentarjev

PlayStation 3 zlomljen?

Presenetljivo varna konzola

vir: Wikipedia
engadget - George Hotz, že pred tem poznan v krogih igranja in hekanja iPhoneov (blackra1n), trdi, da je zlomil PlayStation 3 in tako omogočil prve korake proti podpori varnostnih kopij iger. Trdi, da ima dostop do procesorja na strojni ravni ter možnost branja in zapisovanja v delovni pomnilnik. Vse, kar ostane do delujočih varnostnih kopij, je zgolj programske narave s pomočjo povratnega inženiringa. Prav za slednje je dejal, da je pred njim še dolga pot do uporabnih rezultatov. Če je novica o dostopu do sistema resnična, je za to trajalo kar 3 leta, 2 meseca in 11 dni. George je na projektu delal 5 tednov in za to ni potreboval posebnega modchipa. Kot je dejal je postopek zahteval le nekaj preproste strojne...

39 komentarjev

Lucent toži Microsoft zaradi MPEG2 dekoderja

več strani - Kot poročajo na spletni strani Gamernode.com, se je Microsoft zopet znašel na zatožni klopi. Tokrat jih nezakonitih dejavnosti obtoža podjetje Lucent, in sicer zaradi nedovoljene uporabe MPEG2 dekoderja, ki ga mali mehki vstavlja v svoje konzole XBOX 360. Lucent, ki naj bi vlogo za patent vložil že leta 1993, danes od Microsofta zahteva umik vseh konzol, ki uporabljajo dotični dekoder, torej celotna serija XBOX 360. Seveda je realnih možnosti za umik Microsoftovih konzol iz trga, zelo malo.

17 komentarjev

Zaradi piratstva nižje cene

BBC -

Vajeni smo poslušanja razlag proizvajalcev in distributerjev računalniške programske opreme o tem, kako jih piratstvo in škoda, ki jo povzroča, dobesedno sili v postavljanje visokih cen licenčnega programja.

Sony je sporočil, da bo svojo konzolo PlayStation 2 20. decembra pričel prodajati tudi na Kitajskem, navzlic visoki stopnji piratstva, zavoljo katere so se doslej Kitajske izogibali. Zanimiva bo predvsem taktika, ki jo bodo ubrali. Konzola sama bo stala 2.000 juanov (240 dolarjev), medtem ko stane v ZDA naprimer 180. Bodo pa po drugi strani, da bi ljudi odvrnili od kupovanja nelegalnih kopij iger, le-te mnogo cenejše kot v ZDA. Stale bodo le malenkost več kot piratske kopije. Klik!

30 komentarjev

Se spominjate Xbox Linux projekta?

Xbox Linux Project - Vse kaže, da so uspeli rešiti še drugo nalogo, vredno 100.000 dolarjev, sponzorirano s strani direktorja podjetja Lindows. To je uspelo skupini zanesenjakov imenovani O.P.X.. Njihov program naj bi bil sposoben vsakemu Xboxu odkodirati 2048 bitni ključ in tako omogočiti poganjanje programov, ki niso požegnani s strani Microsofta. Uspelo jim je odpraviti oviro, ki bi onemogočala namestitev operacijskega sistema Linux brez uporabe modchipa. Kako jim je to uspelo in če si kdo lasti Xbox in bi to poskusil, naj za več informacij poprosi na njihovem forumu. Originalna novice je C|Netu.

8 komentarjev

Linux @ X-Box sedaj tudi legalno

Slashdot - Sodeč po tej novici, je tako imenovani Linux preview, zametek nastajajočega operacijskega sistema Linux za X-Box, prvi legalni program za to konzolo, saj za svoje delovanje ne potrebuje ne X-Boxovega SDK-ja (Software Development Kit), oziroma kakršnekoli Microsoftove kode. Kot vedno pa tudi xboxovski Linux potrebuje za svoje delovanje modificirano konzolo (beri: z vgrajenim mod čipom). Njegovi zametki so že na voljo uporabnikom: izvorno kodo tega operacijskega sistema lahko dobite tukaj, CD sliko pa tukaj.

2 komentarja

Obogateti z Xboxom

Source Forge - Ja, Microsoftova konzola je postala že zelo znana, saj se o njej govori skoraj vsak drugi dan. Ali slišimo to, da bomo Xbox 2 ugledali leta 2006, ali to, da ima veliki modri s konzolo izgube zaradi subvencioniranja končne cene, prek tega, da lahko z Xbox modchipom na konzoli gledamo DivX filme, in tako dalje. No, sedaj so za dosego "višjih ciljev" ponujene tudi nagrade. Na tem naslovu si lahko preberete celotno zgodbo, bistvo pa leži v tem, da je v skladu 200.000 amerikanerjev. Prvo polovico, torej 100.000 njih, dobi tisti, ki popolnoma legalno ter brez hardverskih modifikacij na Xbox namesti operiacijski sistem Linux, drugih 100.000 pa tisti, ki naredi program, ki softversko doseže isti učinek, kot Xbox modchip. Ste zagreti? [:D]

1 komentar

Nov hack za Xbox

I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

5 komentarjev

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev