»

MySpace prevzel iLike

The Wall Street Journal - MySpace je prevzel spletno stran iLike, s čimer se želi ubraniti pred upadom članstva, ko mlada populacija vedno raje pokuka k Facebooku namesto MySpacu. Sedaj želijo obdržati svojo bazo uporabnikov z usmeritvijo na področje glasbe, videoposnetkov, iger in drugih zabavnih večpredstavnostnih vsebin. Stran iLike sta ustanovila brata Ali in Hadi Partovi z namenom uporabnikom strani za socialno mreženje dati možnost deljenja glasbe. Leta 2006 ustanovljena stran je postala popularna pri uporabnikih Facebooka, Orkuta in hi5, doslej pa naj bi nabrala več kot 55 milijonov uporabnikov. Prevzem je bil vreden 20 milijonov dolarjev.

To ni prva odlična poteza bratov Partovi. Že leta 1998 sta podjetje LinkExchange, ki se je ukvarjalo s spletnim oglaševanjem, uspešno prodala Microsoftu za 265 milijonov dolarjev. Sekira jima je v med padla tudi predlani, ko je Microsoft za Hadijev TellMe Networks Inc. odštel 800 milijonov dolarjev.

4 komentarji

Wesley Clark je za odprto kodo!

Mozillazine - Na spletnem dnevniku Wesleyja Clarka, ki želi postati demokratski kandidat na predsedniških volitvah v ZDA prihodnje leto, so v sklopu predstavitve tehničnega dela za izvedbo kampanije objavljeni tudi podatki o programski opremi, ki jo osebje uporablja na računalnikih. Glavno sporočilo je, da je večina programja odprtokodnega. Za pisarniško delo uporabljajo OpenOffice.org, za brskanje po internetu Mozillo, za pregledovanje elektronske pošte pa Mozilla Thunderbird in Squirrelmail (spletni vmesnik).

Wesleya za predsednika?

5 komentarjev

Forum

Slo-Tech - Glede na veliko pomanjkanje moderatorjev v forumu, sva se s Sergejem odločila poskusiti nekaj novega.
Vsak, ki želi postati moderator oz. želi koga predlagati za to mesto, naj to sporoči na razpis@slo-tech.com. Uporabniki, ki so bili kadarkoli kaznovani s kakršnim koli nazivom, ne morejo postati moderatorji.

Naslednjo soboto bomo v primeru, da se bo nabralo več kot 5 kandidatov, objavili seznam kandidatov ter prošnjo, da napišejo krajše besedilo, kako si predstavljajo moderiranje oddelkov. Potem pa bomo videli.

Iščejo se novi (dodatni) moderatorji za vse oddelke.

35 komentarjev

Manjša sprememba

Slo-Tech - Zaradi razmer v Forumu smo spremenili nekaj stvari. Oddelka Internet in ISP smo združili in premaknili v nadoddelek Večpredstavne vsebine. Zaradi odličnega dela nekaterih moderatorjev, smo jih večino ukinili. Če ima kdorkoli interes postati moderator, naj to sporoči. Vsekakor je zaželjeno pregledovanje vašega oddelka bolj pogosto, kot so to delali dosedanji moderatorji (nekateri tudi na 3 tedne). Moderatorstvo na tem forumu je dolžnost in NE privilegij.

5 komentarjev