»

NVDVD končno na voljo

Reactor Critical - Morda se še kdo izmed vas spomni, da je Nvidia pred časom napovedala, da bo izdala programski DVD predvajalnik, ki bo lahko dodobra izkoristil Video Processing Engine v čipih GeForce 4. No, z veseljem lahko povem, da se je to v polovični meri pred kratkim tudi zgodilo. Zakaj v polovični? Zato, ker je predvajalnik še vedno v stanju beta, a je očitno že toliko funkcionalen, da so ga nvidiaši brez zadržkov dali na razpolago uporabnikom. Če imate torej GeForca 4 in bi radi preizkusili Nvidiino čudo, ki bojda zelo malo obremeni CPU, potem brž zaprežite svoje modeme. Za vsak primer pa preverite še Reactor Critical.

0 komentarjev

Parhelia že na Japonskem

več strani - Parhelia je glede na podatek iz Akibe že naprodaj na Japonskem in očitno ni več daleč čas, ko bo kartica prišla tudi na prodajne police Ameriških in Evropskih prodajaln. A kdo bo kupoval Matroxove kartice z najnovejšim Parhelia čipom, če spadajo v isti cenovni razred, kot najmočnejši GeForci 4 Ti in se povrhu vsega še slabše obnesejo v številnih igrah? Odgovore na to vprašanje so poizkušali najti na strani Gamersdepot, kjer so naredili intervju s Kamranom Ahmedom, enim izmed glavnih ljudi pri Matroxu. Intervju je zanimivo spisan, saj je v njem postavljenih kar nekaj aktualnih vprašanj, zato se ga splača prebrati.

3 komentarji

Zalmanov revolucionaren hladilnik

Zalman - Zalman je podjetje, ki ga zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj ga pozna vsak računalničar, ki se je že kdaj srečal s pojmom tihega hlajenja. S svojimi pahljačastimi hladilniki so povzročili pravo revolucijo, saj so bili eni izmed redkih, ki so pokazali, da za dobro hlajenje ni vedno potreben titanski hladilnik in ogromen ter glasen ventilator. Tokrat pa utegnejo zapet razveseliti tiste, ki uživajo v zvoku tišine. Trenutno se pripravljajo na predstavitev precej obetavnega

1 komentar

Borgovska kocka

Overclockers Australia - Uff, očitno tudi temu modifikatorju ni zmanjkalo domišljije, saj se je tudi sam odločil, da izpelje projekt, ki bo nekaj posebnega. Tip se je odločil, da bo izdelal ohišje v obliki borgovske kocke. Kako mu je vse skupaj uspelo, si lahko ogledate na priloženi sliki in na tej strani. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je to, da v kocko ni vgrajeno samo drobovje računalnika, ampak tudi monitor. Skratka, zanimiva modifikacija, ki jo ne smete spregledati.

1 komentar

Hlajenje GeForca 4 s tekočim dušikom

vir: HardOCP
HardOCP - Vsake toliko časa vidimo nekatere navdušence, kako se spravijo hladiti procesor s pomočjo tekočega dušika. Taka hlajenja pa vsaj na grafičnih karticah niso ravno pogosta, saj se marsikdo kar lepo zadovolji z zračnim hlajenjem. No, očitno se je našel človek, ki se je odločil, da bo s tekočim dušikom ohladil tudi svojega GeForca 4. Kako mu je vse skupaj uspelo, pa si lahko ogledate na štirih slikah, ki jih boste našli na tej strani.

1 komentar

GeForce4 -> Quadro4

NvNews - Med našimi bralci se bo zagotovo našlo kar nekaj zanesenjakov, ki se je spravilo svoje GeForce 2/2 MX predelati v različice Quadro, Spreminjanje je na prvi pogled zelo preprosto, vendar pa zahteva kar nekaj ročnih spretnosti. Ker pa so časi GeForcev 2 in 3 že daleč zadaj, pa bo mogoče koga zanimal članek o tem, kako GeForca 4 s pomočjo uporčkov prepričati, da se vede kot Quadro 4. Vse potrebne korake, od flashanja BIOS-a in nadgrajevanja gonilnikov in zoprnega spajkanja, najdete na Tech-Junkie. Ker pa fantje na tej strani niso hoteli zaostajati za X-bit labsi, ki so modifikacijo opravili že kar precej pred njimi, so napisali še primerjavo običajnih GeForce 4 in Quadro 4 kartic v igrah in posebnih grafičnih programih. Rezultat primerjave najbrž že veste, če pa ne, pa KLIK![;)]

3 komentarji

Intel Pentium 4 @ 2,86 GHz

Holicho - Visoka frekvenca, kajne? Pa saj verjetno že veste: zopet so jo dosegli Japnoci, ki doma v svojih delavnicah, ki spominjajo na znanstveno-fantastične laboratorije varijo, razna huda hlajenja na osnovi tekočega dušika in drugih nam sploh nepoznanih hladilnih sredstev. Na strani najdete kopico različnih screenshotov raznih overclockerskih dosežkov pod vplivom različnih hlajenj. Med drugim je tam tudi slika ročnega termometra, ki kaže -175°C in pa dobesedno bazenček tekočega dušika, na čigar dnu je jedro procesorja. Link na to stran mi je poslal mitja34.

13 komentarjev