»

Subliminalna sporočila v spamu

Slo-Tech - Zlobni oglaševalci, ki za svoje namene izkoriščajo šibkosti elektronske pošte, se z vedno novimi in novimi metodami borijo proti spam filtrom, na drugi strani pa poskušajo svoje oglase narediti bolj privlačne. Tako se zadnje čase največkrat pojavljajo sporočila, ki vsebujejo grafične datoteke, v katerih je reklamni tekst, da se izognejo filtriranju pogostih besed. Pred kratkim pa se je pojavila zelo zanimiva verzija tovrstnega spama, ki vsebuje animirano sličico. Za animacijo se ne skrivajo poskočni grafični učinki, temveč prepovedan način oglaševanja s pomočjo subliminalnih sporočil. Prejemnik sporočila tako večino časa vidi običajen tekst, vsakih 17 sekund pa se za nekaj stotink pojavijo napisi BUY. Sicer naj animacija ne bi resno poskušala vplivati na naše podzavestno razmišljanje, temveč gre zgolj za poskus izogibanja filtrom, a je stvar vseeno zanimiva. Podrobnejši opis in demonstracija nove metode sta na voljo tukaj.

Upam, da se bom zdaj lažje odločil za katero od metod...

17 komentarjev

Parhelia

X-Bit Labs - Gotovo se še spomnite izida Matroxove Parheliae, poskusa preboja nazaj v samo svetovno špico izdelovalcev grafičnih kartic. No, Matroxu celotna zadeva ni najbolj uspela in Parhelia je tako, kljub dobrim predispozicijam na papirju, neslavno propadla, pri čemer je zagotovo veliko vlogo odigrala prenapihnjena cena.

Toda Matrox očitno še vedno verjame v svojo stvaritev, tako da so danes uradno predstavili Parheliao, sparjeno s kar 256 MB DDR SDRAM pomnilnika. Le-ta tiktaka pri 200/250 MHz, medtem ko je 128 MB različica tiktakala pri malenkost višjem taktu -- 220/275 MHz (GPU, pomnilnik). O samih zmogljivostih ter dobavljivosti še ni znanih podatkov, znana je le cena, 635 do 700 dolarjev na Japonskem ter okrog 570 dolarjev v ZDA. Klik!

18 komentarjev

AthlonXP 2800+ pod drobnogledom

Ace's Hardware - AMD je danes po načrtih izdal novega prvaka v AthlonXP seriji, Athlona 2800+, ki deluje na 333 megahercih FSB. Na Ace's Hardware so si nov procesor ogledali v kombinaciji z osnovno ploščo, grajeno na nForce2 čipovju. Najmočnejšega AthlonaXP so primerjali z ostali procesorji te serije, ga malce navili ter pognali kup uporabnih ter neuporabnih benchmarkov. In ugotovitve? Preberite test, prišepnem vam lahko samo, da se ga trenutno še ne izplača kupiti.

3 komentarji

Opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče

Ace's Hardware - Na Ace's Hardware so objavili opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče. V sklepu pravzaprav pravijo, da je plošča zelo dobra. Plošča ima odlične zmogljivosti, saj ima skupno kar 10% vodstvo pred močnim rivalom kot je KT266A čipovje, kar je zelo pohvalno, še posebej glede na to, da je to Nvidiin prvi poskus pri izdelovanju čipovja za matične plošče, medtem ko je KT266A Viina druga generacija čipovja na DDR SDRAM Athlon čipsetu. Čeprav bo treba za ceno še malo počakati, je treba priznati, da ima nForce kar veliko vrednost. Pri Ace's hardware pravijo tudi, da bodo na strani kmalu objavili še obsežnejši opis plošče, saj bodo pogledali kako se plošča obnese pri raznih aplikacijah.

1 komentar

Še Itanium Benchmarki

Slo-Tech - Senitel je poročal o tem, da je Itanium sedaj "uradno na voljo", slycer pa poroča o prvih benchmarkih:

Ni minilo dolgo časa, ko so na Ace's Hardware že objavili prve benchmarke Intelovega Itaniuma. HP je naredil nekaj SPEC CPU2000 testov za svoj rx4610 Itanium server. Ta je vseboval 800 Mhz Itanium z 2 MB L3 cacha. Itaniuma so primerjali še z drugimi procesorji: od Pentiuma 3, preko Athlona, do UltraSparca. Kakšni so rezultati, povprašate? Nekje se bolje odreže konkurenca, nekje pa Itanium. No, na Ace's Hardware so se za lažjo (in hitrejšo :)) primerjavo potrudili še s tabelo in kratko obrazložitvijo. Prvi rezultati so tukaj, Itanuim je izšel. Kje je problem? Problem je še vedno v tem, ker je posebej za Itaniuma napisanih zelo malo programov. Za to je v določeni meri kriv tudi Intel, ki razvijalcem ni dal na voljo svojih orodij. Če pa programi niso posebej optimizirani, potem Itanium pač ne more pokazati vseh svojih odlik. Right? ...

0 komentarjev

Ne bo Matrox G 800 grafikulje?

več strani - Tole pa je še ena slaba novica s področja grafičnih kartic. Na kar nekaj internetrih straneh se namreč pojavlja novica, da Matrox v bližnji prihodnosti (še) ne bo izdal G 800 grafične kartice. Se pa bo, nekaj tednov po CeBitu, pojavila nova grafična kartica z imenom G 550, ki pa na žalost ne bo prinesla nobenih večjih novosti, razen morda Matrox Skinninga. Očitno Matrox na področju 3D pospeševalcev (še) ne misli konkurirati nVidi, drugače pa je na področju poslovnih računalnikov. Hvala A.L.T..

3 komentarji

Dva monitorja

AnandTech - Dual display se zadnje čase čedalje bolj uveljavlja in vsako od treh večjih podjetij ima svojo dual display kartico. ATI ima Radeona VE, Matrox G450, nVidia pa Geforce2 MX twin view. Obstaja tudi dual display verzija Geforcea, a ta ne podpira dveh monitorjev, temveč samo monitor in TV. No pa k bistvu. Na Anandtechu so napisali zelo dober članek o prednostih in slabostih dveh monitorjev. Med sabo so primerjali tudi zgoraj naštete tekmece. Največ funkcij omogoča Matrox. To je tudi razumljivo, saj se Matrox s temi rečmi najdlje ukvarja. Sledi mu ATIjev Radeon, ki pa za razliko od Matroxa ne podpira igranja DVD filma na durgem zaslonu. Zadnji po funkcijah, a zato najcenejši, pa je Geforce MX. Če vas to zanima, si članek le oglejte, saj je zelo dobro napisan.

0 komentarjev

Analiza KT133A čipovja

Ace's Hardware - Za vse ljudeke željne znanja so na Ace's Hardware pripravili novi članek, tokrat o VIAinem novem KT133A čipovju. Stvarca je napisana zelo tehnično natančno in globoko, tako da bo mogoče za marsikoga dolgočasna, drugi pa bodo spet znali ceniti izkušnje in znanje ljudi na Ace's Hardware. Vsekakor je ta zadevica zelo dobra podlaga pred našim prihajajočim perimerjalnim testom KT133A platk, tako da kar veselo na branje.

1 komentar

Voodoo5 ne deluje z i850 ploščami

Ace's Hardware - Kdo ve, mogoče bi kartica celo delovala, toda žal stvarce ni mogoče vtakniti v ploščo. Vse nove i850 plošče imajo namreč AGP Pro slot, Voodoo5 pa ima nekompatibilen priključek. Ne dvomim, da bo 3DFX zadevo na prihodnjih karticah popravil, toda škoda je že storjena... Kdo ve, mogoče bodo celo ponudili zamenjavo ( kar bi bilo edino fer ). Več lahko preberete na Ace's Hardware.

9 komentarjev