»

Athlon XP 2200+ OC Database

VR - Zone - Na VR-Zone so posodobili svoj OC Database, v kateri lahko najdete najbolj navite procesorje Athlon XP 2200+. Gotovo je odveč poudarjati, da trenutno premočno vodijo Japonci, ki držijo kar lepo število najvišjih mest. Rezultati so zares impresivni, vendar pa ni nikjer navedeno, koliko časa je računalnik sploh deloval s tako frekvenco in pod kakšno obremenitvijo, zato jih je treba jemati malce z rezervo. Rezultati so naslednji:
  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.72Ghz by Son

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.59Ghz by Tamo

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.51Ghz by Jahovx

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.46Ghz by Memesama

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.42Ghz by NewBeetle

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.18Ghz by Kita

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.04Ghz

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.01Ghz by Kevin

Več o teh rezultatih si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Odklepanje TBreda malce drugače

HardOCP - Na Slo-techu se je pred časom že pojavila novica o odklepanju TBredov, v kateri ste lahko izvedeli, da za učinkoviti odklep od sedaj naprej morate povezati mostičke L3. No, s tem ne bi bilo nič narobe, če se ne bi začele po internetu širiti govorice o odklepanju 0.13 mikronskih Athlonov 2200+ s povezavo samo petega L3 mostička. Ker nekemu uporabniku vse te govorice niso dale miru, se je odločil, da vse skupaj preizkusi v praksi. Na svojem 0.13 mikronskem TBredu z oznako 2200+ je povezal samo peti L3 mostiček in stvar je delovala, saj je sedaj lahko izbiral vse množilnike od 12.5x navzdol. Kako je potekal celoten postopek, si lahko preberete v zelo zanimivi debati na tem forumu.
Če samo...

2 komentarja

Na navijanje!

The inquirer - Upam, da mi boste oprostili mojo malce daljšo odsotnost, ampak nogometna evforija in lenoba, ki ob koncu leta še najbolj pritisne, sta me obsedla do te mere, da se mi ne da niti spraviti pred računalnik in spisati kakšno novico. No, lenoba pa se je vse predolgo držala tudi starih Athlonov XP, ki niso pokazali toliko poskočnosti pri navijanju, da bi si jih svetovna rulja toliko želela. Vse skupaj očitno popravljajo Athloni XP grajeni na 0.13 mikronskem jedru, ki naj bi bili prava navijaška smrt za Intelove Pentiume4. V to lahko sklepamo po poročilih na tem forumu, kjer je nekdo pokazal screenshote navitih Athlonov, ki so delovali z 2166 in 2314 MHz. Prepričajte se na lastne oči, še prej pa opozorilo, da od strani, če ne obvladate nemščine, ne boste imeli veliko koristi [;)].

0 komentarjev

Primerjava dveh P4 platform

AMD World - Kot sem že omenil, so 0.13 mikronski Pentiumi4 povzročili pravo navijaško mrzlico med številnimi uporabniki, ki so si po dolgem času mizernih navijanj lahko zopet dali duška. Seveda pa je prišlo do manjše zmede, saj so se z navijalsko mrzlico P4 pojavili tudi različni chipseti. Če ste se tudi vi odločili navijati 0.13 mikronske Pentiume, a ne veste kateri nabor/ploščo bi izbrali za kar najboljši overclock, potem vam bo gotovo pomagal ta test, v katerem so primerjali ploščo MSI 645E Max2-LRU (SIS645DX nabor) in EpoX 4BDA2+ (i845D nabor). Test je dolg kar 7 strani, če pa se vam ne da prebijati skozi besedilo in hočete izvedeti le bistvo, pa vam lahko povem, da MSI-jeva plošča na SIS645DX ponuja boljšo zmogljivost in več dodatkov, Epoxova pa je bolj skromna, vendar lahko z njo dosežemo boljši rezultat v navijanju.

0 komentarjev

Zopet navijanje TBreda

Overclockers Australia - Da so 0.13 mikronski Athloni, ki jih nekateri imenujejo kar TBread praktično pred vrati, priča kar nekaj člankov, ki se ukvarjajo z navijanjem tega obetavnega procesorja. Enega izmed teh člankov si lahko preberete na tej strani. Tip se je spravil na inženirski primerek TBreda 1900 (1600 MHz) in ga uspel naviti na neverjetnih 2100 in še nekaj MHz. Sicer ni odveč poudariti, da se je navijanja lotil z odličnim Vapochillovim hlajenjem, vendar pa gre vseeno za dober rezultat, do katerega je prišel tudi z dvigom voltaže iz 1.6 na 2.1 V.
Vse skupaj da vedeti, da bo TBred odličen procesor, ki bo najbrž zopet osvojil srca številnih navijalcev, ki so zaradi omejitev Palominov že začeli prestopati med lastnike Intelovih 0.13 mikronskih Pentiumov4.

10 komentarjev

Bo Intel izdal Pentium IV 2.4 GHz naslednji teden?

X-Bit Labs - Kot se mogoče še spomnite, je bil datum splavitve najhitrejšega Pentiuma IV štirinajsti april, sedaj pa kar nekaj virov sporoča, da naj bi se to zgodilo že sedmega. 14. aprila naj bi se kanila zgoditi tudi pocenitev - bo tudi ta prestavljena? Hm, zanima me, če ima ta prestavitev kaj opraviti z AMDjevo napovedjo, da bo 13. aprila predstavil 0.13 mikronske Athlone XP? Nikoli ne vemo... :D.

No, še nekaj o samem čipu. Zgrajen je v 0.13 mikronski tehnologiji, na začetku jih bodo izdelovali na 200 mm vaferjih, proti koncu aprila pa bodo prešli na večje, 300 mm vaferje. Tako bo to Intelov prvi procesor, ki ga bodo izdelovali na večjih vaferjih.

3 komentarji

In saga se nadaljuje

The inquirer - Še pred kratkim je kazalo, da bo AMD za malo malico pospravil Intela s svojimi Athloni, vendar pa smo bili kmalu priča preobratu, ki je Intel popeljal zopet med proizvajalce najzmogljivejših procesorjev za PC tržišče. Sicer je Intelova zmaga popolna samo na papirju, saj so 0.13 mikronski Pentiumi4 še vedno predragi, Athloni pa še vedno uspejo prepričati dobršen del kupcev ravno zaradi svoje nizke cene. Vendar o cenovni politiki kdaj drugič.
Čeprav ima Intel trenutno boljše izhodišče v tekmi za najbolj zmogljive procesorje, AMD prav nič ne zaostaja, saj uspešno lovi tempo, ki mu ga zastavlja Intel. Po roadmapih sodeč, se bo to sledenje uspešno nadaljevalo tudi v tem letu, saj ima AMD v vseh četrtinah najavljene ustrezne procesorje, ki bodo konkurirali Intelovi pestri ponudbi. Ne smemo pa pozabiti tudi dejstva, da se bo AMD-jev veliki naskok začel s predstavitvijo 0.13 mikronskih Athlonov, ki bodo zlahka dosegali višje hitrosti od danes najhitrejših Palominov. Več o vsem tem si...

0 komentarjev

COMDEX je tu

več strani - Mogoče tole novico najavljam malce pozno, vendar bolje pozno, kot nikoli. V glavnem: trenutno se odvija (če se že ni odvil) COMDEX na katerem številni proizvajalci pokažejo svoje izdelke. Če na hitro povzamem, je Nvidia kazala svoj najnovejši NV17M o katerem sem se razpisal v eni izmed prejšnjih novic, AMD je kazal prve primerke 0.13 mikronskega Athlona, ki sicer niso delovali, vendar dajejo vedeti, kako bo procesor izgledal, Coolermaster pa je kazal svoje najnovejše hladilnike. To je samo kratek oris, kaj se je dogajalo na sejmu. Veliko več informacij o vsem skupaj boste našli na straneh, kjer so se lotili pisanja člankov na to temo. Članke najdete na sledečih naslovih:

0 komentarjev

Intelovi 0.13 in 0.18 mikronski procesorji

The inquirer - Ta novica na The Inquirerju sicer ni nič posebnega, je pa zanimiva, ker v obliki roadmapa obravnava Intelove procesorje v 0.13 in 0.18 mikronski tehnologiji. Ob roadmap sliki je sicer tudi nekaj teksta, vendar nič takega, kar nebi že slišali (umiranje Pentiuma 3, prehod iz 0.18 na 0.13 mikronsko tehnologijo). Zeh . Legenda:
Svetlo rjava - 0.18 mikronski procesorji
Zelena - 0.13 mikronski Northwoodi
Roza - mešanica 0.18 mikronskih in 0.13 mikronskih Pentiumov 4
Svetlo modra - 0.13 mikronski Celeroni

1 komentar

Tudi AMD na 0.13 mikronski tehnologiji

CNet - Potem, ko je Intel vse stavil na izid 0.13 mikronskega Pentiuma4 ( NorthWooda ) v začetku 2002, je AMD galantno odgovoril z najavo dveh novih procesorjev, Thoroughbreda in Appalooosa ( mater, kje dobijo ta imena [:D]). V prvem primeru gre za predelanega Palomina ( ki je predelani TBird [;)]) na 0.13 mikronski tehnologiji in za bakrenimi povezavami, drugi pa je, kot ste lahko uganili, predelani Morgan ( aka predelani Duron ). Za informacije o dejanskih zmogljivostih pa bomo še malce počakali [:))]. Več informacij najdete tukaj.

5 komentarjev