»

VIVO različica Xabre600

X-Bit Labs -

Silicon Integrated Systems (SIS) so danes objavili, da bodo izdali prenovljeno verzijo svojega grafičnega čipa Xabre600, ki bo vsebovala tudi t.i. VIVO (Video In/Video Out) vezje. V ta namen bodo uporabili čip BT835 nam dobro znanega podjetja Conexant Systems.

Grafični procesor bo grajen v 0.13-mikronski tehnologiji, tiktakal pa bo pri 300 MHz (GPU in RAM). Kot vsi dosedanji Xabre, bo imel tudi nov štiri teksturne cevovode z dvema TMU pri vsakem. Xabre600 bo zmožen razumeti NTSC/PAL/SECAM input signale, izhodni signal pa bo moč speljati na CRT-out, Video-out (S-video), DVI in kompozitni izhod. O dobavljivosti in ceni še ni podatkov. Klik!

0 komentarjev

SiS pridobiva nove partnerje

X-Bit Labs - SiSovi Xabri so, po testih sodeč, več kot dostojni tekmeci procesorjem GeForce 4 MX. To so končno uvideli tudi proizvajalci grafičnih kartic, ki se počasi opogumljajo in napovedujejo nove kartice na teh čipih. Do sedaj smo videli predvsem kartice podjetij Triplex, ECS in Soltek, sedaj pa se jim bo pridružill še PowerColor s kartico XP400-B3. Kartica bo opremljena z 250 MHz čipom Xabre 400 in 64 MB 500 MHz DDR SDRAM-a. Upajmo, da kakšen primerek zanese tudi v Slovenijo [:)].

0 komentarjev

Prvi AGP 8x grafični čip

SIS - Podjetje Silicon Integrated Systems Corporation (SiS), je danes pokazalo svoj nov grafični čip - Xabre400. To je prvi čip, ki podpira AGP8x način ter hkrati tudi DirectX 8.1 funkcije. Jedro čipa Xabre400 tiktaka pri 250MHz, pomnilnik pa pri 500MHz (DDR). Ime Xabre prihaja iz angleškega izraza 'sabre', kar pomeni ostro sabljo, prikazuje tril hitrosti ter boj na trgu današnjih grafičnih čipov. Celotni članek tukaj. Kaj menite, bo SiSu uspelo vsaj malo konkurirati?

12 komentarjev

Sis povečal proizvodnjo

DigiTimes - Podjetje Silicon Integrated Systems, bolj poznano pod kratico Sis, proizvaja vezna čipovja za procesorje. Pred časom na tem področju ni bilo dobro poznano, saj njihova čipovja niso bila kaj prida. Časi pa se očitno spreminjajo, saj nameravajo proizvodnjo čipovij dvigniti kar za 40% in s tem zasesti 25% delež trga. Klik!

1 komentar

Strogo neuradno

M3DZone - Jst bi si tudi želel prijatelja... Takega, ki bi mi povedal kdaj bo izšla Geforce3 MX. Človek pri M3DZone ga ima. Dela pri Nvidii in mu je povedal (neuradno, seveda), da bo GeForce3 MX izšla v petek, 24. avgusta (ja, ta petek). Jedro bo delovalo pri 175MHz, pomnilnik pa pri 200MHz DDR. Izšla bo v dveh verzijah. Ena z ventilatorjem in druga brez (očitno mislijo na overclockerje...). GeForce3 Pro ( ali pa Ultra, ker ni razvidno iz pisma) bo izšla v ponedeljek, 27. avgusta (ja, danes teden). Izšli bosta dve verziji. Ena z jedrom delujočim pri 240MHz in pomnilnikom pri 250MHz DDR, in druga, katere jedro bo tudi delovalo pri 240MHz pomnilnik pa pri 260MHz DDR. Če so novice resnične, bomo videli v petek...

15 komentarjev

Samsung najavil 500MHz DDR DRAM čipe

X-Bit Labs - Samsung, ki se zadnje čase razvija v pravega velikana pomnilniške industrije, je danes najavil prve 128MB DDR DRAM čipe, ki uradno delujejo pri 500MHz (250MHz DDR). Že v zelo bližnji prihodnosti bodo te čipe začeli pošiljati raznih proizvajacem grafičnih kartic, to leto pa nameravajo samo s tem pomnilnikom zaslužiti okoli 700 milijonov $. Glede na ta podatek je mogoče sklepati, da bo 500MHz DDR pomnilnik do konca tega leta postal nekaj povsem vsakdanjega na grafičnih pospeševalnikih. V bistvu je 500MHz pomnilnik neuradno že sedaj v uporabi... recimo Leadtekov GeForce2 Pri je opremljen s 5ns EliteMT čipi, ki delujejo pri 500MHz.

0 komentarjev