»

Crucial DDR333@412

Adrian's Rojak Pot - Danes se potrebe po vse hitrejših ram modulih, zaradi vse zahtevnejših iger in programov, večajo in večajo. Zato prihajajo na trg vse hitrejši pomnilniki. A vseeno nekaterim niso dovolj niti najnovejši, zato se lotijo navijanja le-teh. Na Adrian`s Rojak Pot so si ogledali trenutno sicer ne-najhitrejši pomnilnik, a vseeno zelo overclockabilen, podjetja Crucial, velikosti 256 MB. Modul deluje pri taktu 333 MHz. Odločili so se, da ga preizkusijo, kako daleč bo šel z navijanjem. Že rezultat brez višanja voltaže je odličen, kaj šele potem. Končni rezultat je bil 412 MHz DDR iz začetnih 333. Članek bo verjetno zanimiv vsem, ki želijo iz svojega pomnilnika iztisniti tisti zadnji megaherc, zato ga priporočam. Klik!

6 komentarjev

8RDA+ pod drobnogledom

samozavest zaželena

vir: VR - Zone
VR - Zone - Kot ste lahko prebrali že v morphlingovem vzporednem testu osnovnih plošč, katerega je spisal pred mesecem, je EPoXova 8RDA+ zelo dobra osnovna plošča. Dejstvo je tudi, da se tudi vsako uspešnico preuči do te mere, da lahko iz nje naredimo praktično karkoli -- le da je v našo korist. Povzetek vseh zanimivih modifikacij so zbrali fantje na VR-Zone ter nam svetovali, kaj narediti, da bomo na plošči dosegli izjemno visoke frekvence zunanjega vodila. Svetujejo nam, naj dodatno ohladimo čipovje, ter nam pokažejo, kaj narediti, da zvišate voltažo čipovju, pomnilniku ter zaključnemu členu vodila. Kakšnih primerjalnih testov fantje niso...

4 komentarji

Nekoga sanje, drugega mora

The Register - Gigabyteova osnovna plošča GA-81RXP naj bi bila pravi raj za navijanja že(l)jne mladce, ki posedujejo Intelov 0.13 mikronski Northwood Pentium 4. Pohvalili so jo domala vsi veliki recenzenti - Tom's Hardware, Extreme Tech ter ostali. Šli so celo tako daleč, da so zagotovili stabilen overclock na 3 GHz, če je le uporabnik pri pameti. No, plošča je vmes izšla - ter med uporabniki naletela na izjemno slabe odzive, saj naj bi delala težke težave z nastavitvami v BIOSu ter posledično onemogočila kakršnokoli višanje voltaže na procesorju. Gigabyte še ni uspel rešiti težave, tako da je za vse razočarane kupce plošče edina rešitev, da jo preprosto vrnejo ter kupijo Northwood ploščo kakega drugega podjetja. Če pa vam brez te plošče živeti ni, pa obstaja še en način višanja voltaže na Intelovemu Northwoodu, kateremu smo na Slo-Techu že posvetili novičko, a bi ga lahko označili za kar rizičnega, še posebej, če vam ročne spretnosti delajo težave. In sedaj se nostalgično zazrem v čas Celeronov...

0 komentarjev

Višanje voltaže na Pentiumu 4

VR - Zone - Če si lastite Northwood Pentiuma 4 ter hočete, da bi tekel na višji voltaži, se kaj hitro odpravite na to stran, saj je postopek popolnoma enostaven. Vemo, da smo morali pri Athlonu XP za dosego največje voltaže, ki jo procesor uradno še podpira (1.85 V) med sabo pravilno povezati vse L11 mostiče s srebrno prevodno pasto. Tukaj je postopek podoben, le da s enako pasto med sabo povežete štiri nožice procesorja. Klik!

0 komentarjev

Dodatek k razpisu

Slo-Tech - Na bannerju ne želimo imeti napisa "Slovenska Hardware in Overclocking scena". Izmislite si kaj novega. Stavek vsekakor ne sme vsebovati besede "scena".

Dodatek k novici by Sergio, 12:13: Dva slogana, ki sta se za Slo-Tech že prijela, sta "Spreminjamo pravila" ali pa "Raziskujmo drobovje računalnikov!". Lahko uporabite katero od zgornjih iztočnic, če pa mislite, da imate v mislih boljšo, izvolite in predstavite lastno idejo.

11 komentarjev

Ekstremno overclockanje GeForcov

Jaz - Babuske na Xbitlabs so se spravili overclockat uboge GeForce. In tu ne mislim samo softverske programčke, temveč so se zadeve lotili pošteno, s pomočjo višanje voltaže in podobnih trikov, ki jih poznamo pri overclockanju procesorjev. Na žalost ni mogoče podati splošnih navodil za katerokoli kartico, tako da bo ta članek koristil samo lastnikom ASUS GF2 GTS V7700 in SUMA GF2 MX Special Edition kartic. Vseeno zanimivo... Thnx, Tilen!

6 komentarjev