»

Vantec Nexus Multi-function Panel

Tweak Town - Na TweakTown so bili ponovno pridni, saj so nas zopet razveselili z novim testom. Tokrat so si ogledali napravico, namenjeno prav takšnim ljudem, kot smo Slo-Techovci. [;)] Vantec Nexus Multi-function Panel, kot se naprava imenuje s polnim imenom, se namreč lepo namesti v režo za 5.25 pogone ter nam omogoči lagodnejši dostop do USB ter IEEE1394 priključkov brez sklanjanja pod mizo. Pogoj je seveda, da imate omenjene tehnologije implementirane tudi na plošči; no, za povrhu pa zna zadevščina nadzorovati še vrtenje ventilatorjev. Uporabno, ni kaj. Klik!

2 komentarja

USB ter Firewire rack

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali zanimivo napravo, ki vam pride prav, ko vam zmanjka IDE priključkov na matični plošči. Zakaj v bistvu gre? Gre za t.i. zunanji rack, ki se priklopi na USB ali Firewire priključek in vam omogoča priključitev IDE diskov na računalnik. Zadeva je uporabna tudi v primeru, če želite imeti disk stalno mobilen oz. z njim veliko potujete in ne želite uničiti konektorjev na njem. Na TweakTownu so bili z napravo zadovoljni, saj so si ji prisodili kar devet točk od maksimalnih desetih. Klik!

0 komentarjev

Global WIN YYC-8870

RipNet - Drugo ohišje danes prihaja iz tekočih trakov Global WINa, opisali pa so ga pri RipNetu. Ohišje je iz aluminija in ima sprednjo masko lepo zaobljeno. Pred 5,25" pogoni je pokrov, saj so zaščiteni proti elektromagnetnim impulzom. Pogoni lepo zdrsnejo v reže in se pritrdijo s posebnimi plastičnimi zatiči, priloženi pa so tudi posebni distančniki, ki omogočajo lažjo namestitev matične plošče. Poleg ohišja dobimo tudi 2 Powerlogicova 80mm ventilatorja in PalčneŠraufe™ za lažjo pritrditev stranice. Zaradi aluminija, iz katerega je kištica izdelana, tehta le 5 kilogramov. Po besedah avtorja članka sta minusa le težavna namestitev trdih diskov in majhna odprtina za disketnik na sprednji maski. Vsekakor je nakup ohišja priporočljiv (a ne pri nas - kar postaja že kliše), tako da čimprej preberite opis.

1 komentar

Abit Media XP

Slo-Tech - Tudi to je eden od zelo uporabnih delov strojne opreme. Abit Media XP je namreč dodatek za osnovni plošči Abit AT7 ter IT7. Sede v 5.25" prostor za cederome, ponudi nam pa nebroj dodatnih vhodov, izhodov ter bralnikov. Gor lahko najdemo dodatni USB 2.0 reži, eno dodatno FireWire režo, IR vmesnik za daljinsko upravljanje, optični vhod ter izhod inu linijski zvočni vhod ter izhod. Največje presenečenje pa najdemo na vrhu, kjer vidimo bralnike za Compact Flash, Secure Digital ter Memory Stick kartice. Zadevo sem včeraj videl v živo - meni je všečna. Ni vrag, da je ne bomo stestirali [:D]. Zadevico so si ogledali na AMD3D, za branje pa kar pogumno klik!

2 komentarja

Zunanji USB 2.0 rack

Extreme Overclocking - Tukaj si lahko preberete test precej zanimive zadevice - gre za zunanji rack, v katerega lahko damo pisano paleto pogonov - CD, DVD, R/RW pogone in pa seveda diske. Na računalnik ga priklopimo preko USB 2.0 povezave, kar pomeni hitrosti do 480 Mbit/s. Če si boste stvarco srčno zaželeli, vas bo olajšala za 80 zelencev, zraven pa je treba prištet še 20 zelencev za USB 2.0 kontroler, če ga še nimate.

3 komentarji

USB 2.0 rack

Club Overclocker - Tukaj je opis zadevice, ki bo, po mojem mnenju, za marsikoga uporabna. Gre za ohišje, v katerega lahko montiramo kakršenkoli 3.5" ali 5.25" pogon, vse skupaj pa prek USB 2.0 priključimo na računalnik. Uporabno, ko je do kolega treba prenesti kake velike količine podatkov ;).

0 komentarjev

PSX plošček na PC-ju

EXHardware - PC-jaški ploščki so razred zase, saj vsako leto vidimo ogromno teh napravic, ki pa so razen redkih izjem narejene bolj tako, tako in sorodnikom na konzolah ne sežejo niti do kolen. Ravno zaradi tega žalostnega dejstva je vsak malo bolj zaveden igričar do nedavnega le žalostno pogledoval proti lastnikom konzol. Do nedavnega zato, ker obstajajo dobre duše, ki se spomnijo želj številnih igralcev, ki hrepenijo po kvalitetnih ploščkih. Podjetje Rockfire je namreč predstavilo nekakšen pretvornik, ki ga preko vodila USB priključimo na računalnik in nanj priključimo vse mogoče naprave za nadzor iz PSX-a. Ta stran, kjer so vse skupaj tudi testirali, se je ukvarjala z igranjem PC-jaških iger s...

2 komentarja

Maxtorjeva 40GB USB 2.0 zunanja enota

Maxtor - Maxtor je danes najavil novo prenosno rešitev za vse uporabnike PC in Mac računalnikov t.i. Maxtor Personal Storage 3000LE, ki je zmožna shraniti 40GB podatkov preko USB 2.0 vmesnika. Rešitev je idealna za prenos fotografij, glasbe ali karkoli drugega. Preko USB 2.0 vmesnika se tako podatki prenašajo 40x hitreje kakor preko USB 1.1 vmesnika. Z ceno malo manj kot $400 dolarjev in 40GB diskom, ki se vrti z hitrostjo 5400rpm bo enota 3000LE vsekakor zelo zanimiva za nakup. Maxtor pa med svojo ponudbo ponuja tudi USB 2.0 PCI adapter za $100, na katerega lahko priključimo 4 zunanje in eno notranjo enoto.

0 komentarjev

USB 2.0

Guru 3D - Pred nekaj dnevi sem vam pravil o novem USB standardu USB 2.0. Do sedaj je bil v uporabi predvsem USB 1.1, ki ga bo v kratkem nadomestil USB 2.0. Kaj prinaša dobrega? 40 krat večjo hitrost prenosa v primerjavi z USB 1.1 in še nekaj drugih izboljšav.
Danes je s prodajo svoje USB kartice začelo tudi podjetje Keyspan. V promet je izdalo USB 2.0 kartico, ki jo priključimo v PCI režo. Kartica ima pet USB 2.0 vhodov, ki podpirajo tudi standard USB 1.1. Uporabljate lahko torej tudi svoje stare naprave z USB priključki, le da bodo delovale pri stari hitrosti (12 Mbps). Za podatke o kartici pojdite sem.

5 komentarjev