»

ASUS predstavil svojo dvoprocesorsko ploščo

The inquirer - Svetovni eliti, ki že ponuja dvoprocesorske matične plošče, se je pred kratkim pridružil tudi ASUS, ki je predstavil ploščo A7M266-D, ki podpira tako Athlone XP, kot tudi Durone MP (čeprav te ne bomo nikoli videli). Pomembna lastnost nove ASUS-ke je tudi, da podpira tako registriran, kot tudi navaden pomnilnik. Po podatkih Inquirerja bo plošča namenjena tako strastnim navijalcem, kot tudi bolj profesionalnim uporabnikom. Upam, da se vračajo spet zlati časi, ko smo v ABIT-ovo matično ploščo vtaknili dva 300 MHz Celerona A, ju navili na 450 MHz in imeli teoretično za kar 900 MHz računske moči .

4 komentarji

815ED VS Via Apollo Pro133A

Tom's Hardware - Pri Tomovi trdini (Tom's Harware) so primerjali dve matični plošči. Prva je bila Aopen 815ED, druga pa ASUS CUV4X-D. Kot se že iz imena lahko razbere prva temelji na Intelovem čipovju 815ED, druga pa na Viinem Apollo Pro133A. Rezultati so bili zelo enolični, saj je v vseh testih zmagala Asusova plošča. Hja, kaj naj rečem... Intel ga je zopet polomil. Klik!

0 komentarjev

Plošča ECS D6VAA

t - break - Hm, še nikoli nisem slišal za podjetje ECS, ampak ta plošča se zdi obetavna. Gre namreč za ploščo z VIInim čipovjem, konkretneje 82C694X in VT82C686B čipa, ki podpirata do 1.5 GB pomnilnika, na njej je HPT 370 ATA-100 kontroler z možnostjo RAID polja in kar je najbolj zanimivo, dve Socket 370 podnožji, ki podpirata Celerone, P3 coppermine in Cyrixe, vanju pa lahko damo tudi dva P3 procesorja z različno hitrostjo, če le podpirata SMP. Seveda pa na njej lahko deluje tudi en sam procesor. Več informacij in test dobite tukaj.

0 komentarjev

ASUSovi načrti za bližnjo prihodnost

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so dobili tudi nekaj neuradnih informacij o načrtih enega izmed naših najljubših proizvajalcev matičnih plošč, ASUSa. Pa poglejmo:

Za Intelove procesorje:
  • CUV4X-E: Na začetku januarja bomo videli to naslednico popularne CUV4X, ki se od svoje predhodnice loči po VIA 686B SouthBridgu. CUV4X bodo prenehali dobavljati koncem januarja.
Za AMDjčke:
  • A7M266: Ta AMD 760 plošča naj bi se pojavila koncem januarja.
  • A7V133: Ta plošča na KT133A čipovju bo nasledila ASUS A7V. Dobava se bo začela koncem januarja, A7V pa bodo prenehali dobavljati nekje sredi marca. Prodaja A7VPro (enako, kot A7V, le brez Promise ATA100 kontrolerja) se bo nadaljevala...
Še ena zanimiva stvarca: A7A266 ploščo so popolnoma umaknili iz načrtov za januar. Šlo je za ALi MAGiK 1 DDR ploščo, mogoče pa jo bomo ugledali februarja.

0 komentarjev

ASUSova konkurenca ABIT VP6

X-Bit Labs - Med celo paleto novih matičnih plošč, je ASUS najavil tudi poceni dvoprocesorsko ploščo na osnovi VIA Apollo Pro133A čipovja. Sama zasnova je precej podobna novi ABIT VP6: do dva P3 Coppermine procesorja, 4 DIMM reže za do 2GB pomnilnika, 1 AGP Pro, 5 PCI rež, ATA 100 podpora, integriran zvok in podobne cvetek. ASUS CUV4X-D, kot bo plošči ime, bo vsekakor zanimiva zadevica, potrebno pa je počakati na prve primerke, da bomo lahko podali kakršnekoli sklepe. ASUSovci obljubljajo, da bo plošča na voljo v začetku naslednjega leta.

0 komentarjev

ABIT VP6 v Sloveniji

Jaz - Iz DAR Computers so mi sporočili, da je prva pošilja težko pričakovanih ABIT VP6 plošč končno našla pot v Slovenijo. Količina plošč v tej prvi pošiljki je zelo nezavidljiva, tako da se boste morali za svoj primerek pošteno zagrebsti. Cena je okoli 52KSIT, kar v bistvu niti ni tako veliko v primerjavi z zadnjimi i815E matičnimi ploščami. Kakšne so dejanske lastnosti plošče ne vem, saj bom svoj testni primerek dobil enkrat te dni, test pa lahko pričakujete nekje do konca naslednjega tedna.

0 komentarjev

Abit VP6 kmalu naprodaj?

AnandTech - Kot kaže, se nam kmalu obeta nova plošča z podporo za dva procesorja, in sicer Abit VP6, ki temelji na VIA Apollo 133A čipovju. Kot nekateri najbrž že veste, so po internetu krožile govorice, da naj bi imela ta plošča težave z AGP - jem. Sodeč po ABITovem sporočilu javnosti, ki so ga objavili na AnandTechu, te govorice ne držijo in je plošča popolnoma pripravljena na začetek prodaje. Upajmo, da je to res, saj bi vsekakor bilo škoda, če bi se ena izmed najbolj pričakovanih plošč tega leta izkazala za polomijo. Upajmo, da ABITovo sporočilo drži!

0 komentarjev