»

OLED-zasloni se odmikajo

Tanek OLED

Slashdot - Nedavno tega je Sony napovedal, da bo nehal prodajati nove 11-palčne zaslone OLED na Japonskem. Na ostalih trgih bo XEL-1 ostal naprodaj, a odločitev o predaji na domačem trgu daje slutiti, kaj si Sony misli o tehnologiji. Zaslone OLED proizvajalci napovedujejo že polno desetletje in vsakokrat je masovna uporaba že za vogalom. V primerjavi z LCD-ji imajo ti vrsto prednosti, kot so boljše kontrastno razmerje, ni potrebe po osvetlitvi zadaj, širši vidni kot, nižja poraba energije in brez popačenja barv pri gledanju pod velikim kotom. Zdi se, da bi torej zasloni OLED počasi morali prevzeti tržišče. Če dodamo še fleksibilno in celo upogljivost, se LCD-ji lahko skrijejo. Pa ni tako. Drugi udarec je Sony trgu...

10 komentarjev

Google služi s tipkarskimi napakami

Vir velikih zaslužkov

TG Daily - Registriranje zatipkanih domen popularnih spletnih strani je danes stalna praksa, kjer namesto želene vsebine obiskovalci, ki se pri vpisovanju naslova URL zatipkajo, večinoma opazijo le reklame. Matematika s Harvarda, Tyler Moore in Benjamin Edelman, sta se zato odločila preveriti, kolikšni so dejanski zaslužki s takšnih strani. Ogledala sta si 3.264 najpopularnejših spletnih strani, registriranih z domeno .com, nato pa našla 285.000 z njimi povezanih zatipkanih domen oz. typosquaterjev. S pomočjo programske opreme sta podrobno pregledala te strani in ugotovila, kolikšen je Googlov delež zaslužka od prikazanih oglasov. Google je s svojim AdSense na takšnih straneh namreč najpogostejši oglaševalec. Za dejanski letni zaslužek sta podatke z dobrih 3.000 strani, zajetih v raziskavo, enostavno...

2 komentarja

iPod. V barvah.

Slo-Tech - Apple je ravnokar poslal na prodajne police novi iPod Photo.

In kaj novega prinaša to malo čudo? Glavna novost je gotovo opremljenost z 220x176 točk velikim zaslončkom, ki je sposoben prikazati 65.536 barv. In čemu je to dobro se gotovo vprašate. Hja, ta stvarca zna po novem prikazovati tudi slike, ki so shranjene v notranjem trdem disku. Le-ta zdaj prihaja v dveh okusih: 40 GB in 60 GB.

Za vse borce takih in drugačnih razsežnosti bo pa najbrž zanimiva posebna izdaja starega click-wheel iPoda v drugačni barvni kombinaciji in podpisana s člani skupine U2. Skupaj s tem pa je bil tudi izdani nov iTunes 4.7, ki zna zdaj po novem prav tako prenašati in sihronizirati slike z malim gizmojem.

Na žalost pa nov iPod ne bo poceni, saj bo 60 GB verzija stala 600$, 40 GB pa 500$

Kaj si želite ogledati ali predvajati danes?

18 komentarjev

Osnovnim ploščam za P4 nikoli konca

Mikhailtech - Na Mikhailtechu so dodobra izmučili še eno osnovno ploščo s Socket 478 podnožjem, na katero lahko pritrdite, ne boste verjeli, Pentium 4 [:D].

Epox 4G4A+, kot se plošči uradno reče, bazira na Intelovem i845G čipovju, kar pomeni, da podpira DDR pomnilnik. Ima 6 PCI rež, RAID kontroler ter integriran grafični vmesnik. Sicer pa, preberite si test, ki je, mimogrede, zelo obširen. O plošči boste izvedeli vse, če vas morda omenjeni izdelek zanima.

3 komentarji

Modthebox

MODTHEBOX - Zanimiva možnost za tiste, ki nimajo prav veliko domišljije ali ne marajo zafrkavanja s svojimi izumi je The Cutting Edgeov Acrylic Window Kit. V kompletu dobimo pleksi (akrilno) steklo, navodila in nekaj dodatnih pripomočkov. Vse kar moramo narediti sami je izrezati luknjo v ohisje in pleksi steklo vstaviti v narejeno luknjo. Test.

0 komentarjev

Slovenci prvi na svetu!

Narodni muzej Slovenije - V čem, porečete? Gre za to, da je pod okriljem slovenske podružnice korporacije Siemens nastala prva spletna stran na svetu, ki slepim osebam omogoča navigacijo, branje in premikanje po spletni strani brez dodatnih pripomočkov, ki so mimogrede zelo dragi. Samo za primerjavo: Braillova vrstica, ena najboljših je Alwa, stane krepko čez 2 milijona SIT, govoreči program JAWS for Windows, ki bere iz zaslona, pa krepko čez 300 tisočakov.

Tako pa lahko slepe osebe samo z osebnim računalnikom (edini pogoj je vgrajena zvočna kartica) obiščejo to stran, ki je zaenkrat še v nekakšni testni fazi, nedvomno pa bi bilo lepo, če bi takšnih strani nastalo še več. Za vse, ki si želite ogledati, kako vsa zadeva deluje, pa še povezava.

7 komentarjev