»

Uporaba interneta na delovnem mestu koristna

The Wall Street Journal - Rezultati študije Impact of Cyberloafing on Psychological Engagement, ki so jo izvedli na Nacionalni univerzi v Singapurju, kažejo, da uporaba interneta na delovnem mestu povečuje storilnost, tudi kadar interneta ne uporabljamo zgolj v službene namene.

Raziskovalci so se do teh ugotovitev dokopali z dvema eksperimentoma. V prvem so 96 dodiplomskih študentov menedžmenta razdelili v tri skupine - kontrolno skupino, skupino z določenimi odmori in skupino s prostim deskanjem po spletu. Skupine so morale prvih 20 minut barvati vse ponovitve črke e v besedilu, nakar jih je čakalo 10 minut predaha. Prva skupina je ta čas izpolnjevala drugo nalogo, druga skupina je počivala, tretja pa je smela brskati po spletu. Ko so se vrnili...

8 komentarjev

Microsoft in Yahoo partnerja

Carol Bartz in Steve Ballmer podpisujeta dogovor

vir: CNet
Slo-Tech - Hladnotoplega spogledovanja med Yahoojem in Microsoftom, ki traja že več kot leto dni, je naposled konec. Izvršna direktorja podjetij, Microsoftov Steve Ballmer in Yahoojeva Carol Bartz, sta namreč včeraj podpisala dogovor o sodelovanju, ki za naslednjih 10 let ureja medsebojne obveznosti, začenši z letom 2010.

Microsoft bo poganjal Yahoojev iskalni stroj, medtem ko bo Yahoo postal ekskluzivni zastopnik podjetij pri dogovarjanju z oglaševalci. Skupaj imata podjetji približno 30-odstotni tržni delež na področju iskanju po spletu, tako da ju največji rival Google še vedno prekaša za več kot dvakrat. Ballmer je dejal, da uspeh v tem segmentu terja inovacijo in velikost. Z Bingom so poskrbeli za vrsto inovacij in novih...

0 komentarjev

Domače branje: "Slatalla, Michele in Quittner, Joshua. 1995. Masters of Deception : The Gang That Ruled Cyberspace."

Slo-Tech - Slatalla, Michele in Quittner, Joshua. 1995. Masters of Deception : The Gang That Ruled Cyberspace. Harper Perennial: New York

Knjiga Masters of Deception je še eno izmed del, ki skušajo osvetliti zgodovino hekanja in kiberkriminala. Avtorja sta namreč v knjigi popisala zgodovino ene največjih hekrskih skupin MOD (Masters of Deception) od ustanovitve, do njenega žalostnega konca. Skupino je ustanovil Phiber Optik (pravo ime Mark Abene), potem, ko so ga zaradi spora z Erikom Bloodaxeom (pravo ime Chris Goggans) izključili iz tiste čase najelitnejših hekerskih skupin Legion of Doom (LOD), ki je delovala med leti 1980 do 1990. Mimogrede, vodja LOD, Chris Goggans je po izidu imel nekaj pripomb na nepristranskost knjige. Trdil je namreč, da knjiga člane MOD prikazuje v preveč pozitivni luči.

Spor med skupinama je bil tako hud, da je na koncu privedel do prave vojne, znane pod imenom Great Hacker War, v kateri so si člani skupine vdirali v računalnike drug drugega, se nadlegovali...

7 komentarjev

Vabilo na hekersko transnacionalo

Slo-Tech - KAJ?

"Transnacionalno hekersko srečanje" se bo odvijalo 25., 26. in 27. junija 2004 v Puli na Hrvaškem. V mednarodnem kontekstu se bo skupaj zbrala množica skupin in posameznikov, ki se opredeljujejo kot "hekerji": programerji, mrežni raziskovalci, radikalni aktivisti, kiberfeministke, radovedni in inovativni ljudje, medijski aktivisti, kiberpankerji, gnuji, kripto-anarhisti in razni (digitalni) uporniki. Prevladoval bo princip "hekanja resničnosti": ni potrebe, da si piflar, da bi bil heker; raje prosto izrazi svojo kreativnost, spreobrni orodja in jih na neobičajen način uporabi za premagovanje ovir.

KDO?

"Transnacionalno hekersko...

13 komentarjev

6 italijanskih očalarjev za zapahi!

TV Slovenija - Zgodilo se je, za ameriške pojme, nedoumljivo: 6 mladoletnikov (15 - 23 let) je vdrlo v sistem Pentagona ter obšlo protivirusno programje v več kot 70 državah.

Vse skupaj se je začelo med srečanjem skupine G8 v Genovi, ko je posebna skupina GAT (TECHNOLOGIC ANTI-CRIME GROUP) izolirala eno hekersko skupino -- s tem so prišli še do petih udeležencev, vendar menijo, da jih je na prostosti še več.

Prve aretacije so italijanske oblasti izvedle v zadnjih tednih.

17 komentarjev

Kopica .gov/.mil strani pohekanih

The Register - Hekerska skupina z imenom Pentaguard , znana po takih in drugačnih vdorih v vladne in vojaške strani je ta vikend izvedla verjetno največji napad na strani te vrste doslej. Pohekali so ogromno vojaških in vladnih strani v ZDA, Britaniji in Avstraliji ter jih zamenjali s svojimi sporočili (temu se reče "defacement"). Seveda se kopija pohekanih strani nahaja tudi na Attrition.org, najdete pa jo tukaj. Glede na to, da so vse prizadete strani tekle na WinNT/IIS sistemih je jasno, da so hekerji izkoristili varnostno luknjo v IIS4 web serverju. Več informacij o tem podvigu najdete tukaj.

6 komentarjev