»

Računalnik, računalnik na mizi povej, katera najlepša v deželi je tej?

engadget - Programsko prepoznavanje z (nadzorne) kamere zajetih obrazov je lahko uporaben pripomoček organizatorjev nogometnih tekem (ni plemenskih pretepov, ker huligani ostanejo pred vrati), lastnikov igralnic (ni težav zaradi prezadolženih iskalcev sreče), in podobno.

Tokrat pa je v pripravi programska oprema, ki bo povedala, ali ste lepe (ž. sp.), natančneje, ocenila bo vaš obraz z oceno od 1 do 10. Program bo vaš obraz primerjal s knjižnico obrazov 200 osupljivo lepih žensk iz vsega sveta in vam povedal iskren odgovor na vprašanje, ali je vaš obraz lep.

Program je namenjen cost/benefit analizi lepotnih operacij, ex ante in ex post, se ve.

9 komentarjev

Nov članek!

Slo-Tech - Tako, pa smo dočakali še en članek, tokrat izpod peresa našega vrlega admina ter strastnega navijalca. Alien-w je opisal pot od zapakiranega GeForce4 Ti4200 do skorajšne Ti4600 inačice, skupaj z vsemi težavami ter zapleti, ki so se mu dogodili. V kolikor je v vas vsaj malo overclockerja ter modifikatorja, klik!

2 komentarja

Termalni namazi na kupu

G3D - Na tej strani so se v medsebojni konkurenci znašle štiri danes komercialnemu trgu zelo zanimive termalne paste, ali, lepše povedano, termalni namazi™. Arctic Silver 2 in 3 ter električno popolnoma neprevodni Nanotherm 1 in 2. Najbrž ne bo presenečenje, če povem, da se je najbolje odrezala Arctic Silver 3. Razlike med temperaturami med polno obremenitvijo procesorja sežejo tudi do 2 stopinji Celzija, za celoten članek pa hitro odjadrajte sem.

0 komentarjev

Arctic Silver 3

Overclockers Cafe - Novo termalno pasto Arctic Silver 3 testirajo na vseh koncih in krajih in vsi so zelo zadovoljni z njo:
Na AtlantaOC so ji dali 10 pik od 10 možnih, saj so z njo v primerjavi z Arctic Silver II pridobili tudi do 4°C. Arctic Silver II pa je itak že prej vodila pred ostalimi pastami.
Tudi na OverclockersClub so jo precej dobro ocenili, saj se je tudi tu izkazala za vodilno. Komaj čakam, da jo tudi jaz dobim v roke. Takrat bo seveda en kratek test!

3 komentarji

Nov članek

Slo-Tech - Za vse tiste, ki še niste opazili nove postavke v desnem meniju, ki jo je Primož dodal danes ob štirih zjutraj (dolga zgodba ) - alien-w je napisal dodatek k testu termalnih past ter hkrati uslišal želje premnogih, saj je stestiral Arctic Silver, ki se je obnesla izjemno dobro. Klik za vse, ki radi mažete.

5 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Vsem je že najbrž enkrat prišlo na misel, da bi izgledalo izjemno lepo, če bi se njihov računalnik svetil v vse smeri. V tem primeru pride v poštev vgraditev neonske luči, katere vgraditev je opravil tudi naš alien-w. Članek je zanimiv, poučen in hkrati tudi zabaven (čeprav večina znanstvenikov meni, da administratorji Slo-Techa nimajo smisla za humor, saj naj bi se stopil v morju sevanja). Branje obvezno, itak.

7 komentarjev

Novi Detonatorji pohitrijo Pentum 4

več strani - Nekateri, ki v svojih mlinčkih že imjajo Pentiuma 4 in kakšno nVidino grafično kartico, se pač, tako kot naš Alien-w, spravijo testirati različne Detonatorje. Zanimivo postane pri testu Detonatorjev verzije 12.0 in več, kjer so razlike v nekaterih aplikacijah tudi do 90% - v povprečju okoli 40%. Po drugih virih pa razlike v recimo Quakeu niso bile opazne. Novi gonilniki pohitrijo tudi 3D Mark 2001, in sicer za 10%. Kakorkoli že... Izboljšava gonilnikov in nekaj optimizacije zagotovo ne škodi, se pa porajajo vprašanja glede združljivosti, stabilnosti in o tem, katere spremembe so zaslužne za razlike.

2 komentarja

Service Pack 2 za MS Office 2k

File Flash - Izšel je Service Pack2 za popularni MSjev pisarniški paket, Office 2000. Popravljenih je kar nekaj stvari, verjetno najbolj pomemben pa je popravek Outlook Expressa, ki seda ni več tako občutljiv na razne viruse. Če vas že srbijo prsti in si popravka na vso moč želite, potem si ga lahko potegnete od tukaj ( neuradno ) ali od tukaj ( uradno ). Datoteka je velika 8.76MB, tako da velikost ne bi smela predstavljati problemov.

0 komentarjev