»

Gigabyte 7VAXP-A Ultra

Viina umetnija

vir: Icrontic
Icrontic - Viiono pred kratkim izdano čipovje je pred splavitvijo obetalo veliko. A ko so ga izdali, ni bil tako hiter kot smo vsi pričakovali, saj so nekateri predvidevati, da bo pometel z nForce 2. Na Icrontic so si ogledali Gigabyteovo matično ploščo, ki je ena izmed prvih s tem vezjem. Podpira procesorje z hitrostjo največ 333 MHz prednjega vodila. Ima tri reže za DDR, sprejme pomnilnik največje hitrosti 400 MHz ter največje velikosti 3 GB. Vgradili so tudi pet PCI rež ter en AGP 8X vtič. Na izvedenem testu je bila na kar nekaj testih na vrhu, a dostikrat tudi zadaj. Članek, ki ga najdete na 17 straneh, je kar zanimiv, zato ga priporočam. Celoten test.

0 komentarjev

Navijanje Bartona

vir: HardOCP
HardOCP - AMD je nedavno na trg poslal Athlone XP, temelječe na prenovljenem jedru Barton. Na [H]ard|OCP so si zamisli zanimiv test - navijanje Athlona XP 2500+ z Barton jedrom. Ta procesor deluje pri 11*166 MHz FSB, kar znese 1,83 GHz. Za navijanje so uporabili Asusovo matično ploščo, bazirano na nForce 2 čipovju A7N8X. Preizkusili so tudi, če deluje stabilno pri 200 MHz FSB. Kot pravijo, so ob navijanju imeli mešane občutke, ter doumeli veleresnico -- da pač vsi Bartoni niso narejeni na enak način, kar se odraža v doseženi končni frekvenci procesorja. Na testu se je navijanje kar lepo obneslo, čeprav v njihovih testih navit procesor ni doprinesel k tako visoki razliki v igrah. Več o tem

4 komentarji

Test 3D Marka 2003

vir: HardOCP
HardOCP - Na Slo-Techu smo že pisali o pomanjklivostih najnovejšega mučilnika grafičnih kartic -- 3D Marku 2003. Na [H]ard|OCP, so spisali članek o tej novosti in ugotovili, da testi niso realni, saj s posodobitvijo gonilnikov pridobite na točkah, medtem ko se hitrost grafike med igrami ne spremeni. Prav tako pa so sprejeli interno pravilo, da na [H]ard|OCP ne bodo testirali s tem programom. Klik!

10 komentarjev

MEGA test GeForce 4 grafičnih kartic

Tom's Hardware - Če pa še vedno oklevate, kako bi zapravili tistih 100 tisočakov, se odpravite na tole stran. Pri Tom-u so si le za vas ogledali kar 11 GF 4 Ti4400 in Ti4600 grafičnih kartic. Ko so jih pognali skozi vse teste, so ugotovili, da Ti4600 kartice ponujajo največ, a imajo zasoljeno ceno. Na drugi strani imajo Ti4400 bolj razumljivo ceno, to pa ne pomeni, da so dosti slabše od Ti4600.

Žal nam niso podali t.i. "best buy-a", a vseeno so napisali zelo zanimiv test, katerega bodoči kupci GF 4 kartic le preberite. Klik!

2 komentarja

Aerodinamični kabli

HardOCP - Pisun na [H]ard|OCP je rekel: "??? Heh...wonder if they wind tunnel tested these? Whatever happened to just calling them rounded cables? Heh...aerodynamic." In stirnjam se z njim... :D Zakaj reči navadnim okroglim IDE kablom aerodinamični kabli, razen zaradi promocije? Saj v računalih ne rabimo aerodinamičnih kablov, potrebujemo le take, ki zasedejo čim manj prostora. :D Tukaj.

1 komentar

Test p4 2.4 GHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so stestirali pred kratkem izdanega Pentiuma4 2400 MHz. Procesor so pognali skozi veliko testov ter ga, kot se za tako stran spodobi, tudi navili. Uspelo jim ga je overklokati na 2.8G Hz, kar je kar precej, glede na to, da so voltažo dvignili na 1,6 V in da je bil procesor samo zračno hlajen.
Procesor so primerjali z Athlon XP 1.73 GHz (2100+) in ugotovili so, da v nekaterih, predvsem starejših, aplikacijah še vedno zmaga AthlonXP, medtem ko novejši programi in igre vedno hitreje tečejo tudi na Pentiumu4. Se bo morda vaga prevagala spet na Intelovo stran? Celoten test tukaj.

4 komentarji